جدال سرنوشت ساز نامزدهای انتخابات آمریکا برای جذب آرای مسلمانان

آرای مسلمانان آمریکا برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که چند روز دیگر برگزار می‌شود، سرنوشت ساز است و هرکدام از نامزدها بر خواسته‌های مسلمانان از جمله مسئله غزه و پایان دادن به جنگ نمرکز دارند تا آرای آنها را در این جدال سرنوشت ساز جذب کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: در حالی که چند روزی بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی نمانده است، بحث درباره میزان حضور مسلمانان در این انتخابات داغ است و کاملا هریس و دونالد ترامپ دو نامزد دمکرات و جمهوری‌خواه در تلاش برای جذب بیشتر آرای مسلمانان هستند.

در این میان، آن چیزی که مسلمانان را در انتخابات به یکدیگر پیوند زده است مسئله غزه و جنگ اسرائیل است و به نظر می‌رسد که مسئله غزه، جواب کلیدی ماجراست و این جواب نقش مهمی در انتخابات دارد.

باید گفت که مسلمانان آمریکا یکی از گروه‌های انتخاباتی سرنوشت ساز در نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند که قرار است در روز سه شنبه پنجم نوامبر مصادف با (۱۵ آبان ماه) برگزار شود.

بر اساس گزارش‌ها، نفوذ آنها در بسیاری از ایالت‌های نوسان مانند میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا، آریزونا و نوادا که دارای تعداد زیادی رای دهنده مسلمان هستند، مشهود است و همین امر نامزدها را مجبور می‌کند برای جلب آرای مسلمانان تلاش کنند و نسبت به مسائلی که بر منافع آنها غالب است، بی توجه نباشند.

بر اساس گزارش شورای روابط آمریکایی-اسلامی (کی یر)، بخش وسیعی از مسلمانان برای شرکت در انتخابات پیش رو مشتاق هستند و تعداد رای دهندگان مسلمان ثبت نام شده در همه ایالت‌ها حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار رای دهنده تخمین زده شده است که معادل با بیش از دو برابر تعداد مسلمانانی است که در انتخابات میان دوره ای ۲۰۲۲ شرکت کردند که به حدود یک میلیون و ۲۰۰ رای دهنده رسید.

رای دهندگان مسلمان در ایالات متحده آمریکا، علاوه بر مسائل داخلی، به مسائل سیاسی و اجتماعی که بر رفتار عمومی انتخاباتی آنها تأثیر می‌گذارد، توجه ویژه‌ای دارند. یکی از این مسائل، مسئله مربوط به سیاست خارجی، به ویژه مربوط به سیاست‌های ایالات متحده آمریکا در قبال کشورهای خاورمیانه و نحوه برخورد با درگیری‌ها درفلسطین همچون حقوق مدنی و مبارزه با اسلام هراسی و دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی است.

از نظر تاریخی، مسلمانان مستقل‌ترین گروه دینی در این کشور محسوب می‌شوند. آنها به طور معمول از کاندیداها و احزاب مختلف در چرخه‌های مختلف انتخاباتی با تکیه بر ارزش‌ها و مسائلی که نشان‌دهنده اولویت‌هایشان است، حمایت می‌کنند و همین امر آنها را وادار می‌کند به نامزدهایی رای بدهند که نزدیک ترین جهت گیری به ترجیحات آنها، صرف نظر از وابستگی‌های حزبی دارد.

بر اساس نظر سنجی شورای روابط آمریکایی-اسلامی در تاریخ ۲۵ تا ۲۷ آگوست، کامالا هریس، نامزد دموکرات، از بیشترین حمایت رای دهندگان مسلمان برخوردار بود و ۲۹.۴ درصد آرا را در برابر جیل استاین، نامزد حزب سبز داشت.

پس از آن در آخرین نظر سنجی انجام گرفته از سوی شورای روابط آمریکایی-اسلامی در مورد ترجیحات رای دهندگان مسلمان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، ۴۲ درصد ترجیح می‌دهند که به جیل استاین، کاندیدای حزب سبز رای دهند و بر همین اساس، کامالا هریس، یک درصد از او در این نظر سنجی عقب‌تر است.

نظرسنجی از ۱۴۴۹ رای دهنده مسلمان تایید شده  که از ۳۰ تا ۳۱ اکتبر با استفاده از پرونده ملی رای دهندگان انجام شده است، نشان داده است که ۱۰ درصد از دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق (از حزب جمهوری خواه) حمایت می کنند، درحالی که در ماه آگوست در نظر سنجی‌ها میزان حمایت از او ۱۱ درصد بود.

در همین راستا، تنها ۵ درصد از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی گفته‌اند که در حال حاضر قصد شرکت در انتخابات را ندارند و ۱ درصد گفته‌اند که از نامزد چیس الیوروست (از حزب لیبرال) حمایت می‌کنند.

مسائل محوری

از سویی دیگر باید گفت که جنگ در غزه در رأس توجه رای دهندگان مسلمان در ایالات متحده آمریکا قرار دارد که  از جمله آن شامل حمایت از آتش بس دائمی در غزه و توقف کمک‌های نظامی به اسرائیل بدون توجه به وابستگی‌های حزبی، سنی یا هر نژادی است و  هر نامزدی که می خواهد رای خود را جلب کند، باید در مورد توقف نسل کشی در نوار غزه قاطعیت داشته باشد.

بر اساس گزارش‌ها، کامالا هریس در تلاش است تا حمایت مسلمانان را جلب کند و با فلسطینی‌ها همدردی می‌کند و می‌گوید که در قبال رنج‌های فلسطینی‌ها در غزه «سکوت نخواهد کرد» وموضع سخت‌تری در قبال «اسرائیل» خواهد گرفت.

وی همچنین گفته است که به سمت دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز پیش می‌رود و اما در عین حال تاکنون از حمایت از اشغالگران دست بر نداشته است و درخواست‌های اعمال تحریم تسلیحاتی بر «اسرائیل» را رد نکرده است.

به همین ترتیب، ترامپ از خشم مسلمانان به دلیل ادامه حمایت رسمی آمریکا از تجاوزات اسرائیل به غزه سوء استفاده کند و حمایت بی قید و شرط خود از اسرائیل را به نوعی پنهان کرده و این طور عنوان می‌کند که به جنگ پایان می‌دهد. این درحالی است که در دوره قبلی ترامپ سفارت آمریکا از تل آویو را به قدس منتقل کرد و به مخالفت آمریکا با شهرک سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری پایان داد.

باید گفت که این حمایت بی قید و شرط آمریکا از اسرائیل توسط دو حزب اصلی این کشور، منجر به ناامیدی و نارضایتی مسلمانان آمریکا شده است و  حمایت یک سوم رأی دهندگان مسلمان را به سمت حزب سوم به ویژه حزب سبز برده است.

نامزد حزب سبز پایان دادن به جنگ اسرائیل علیه غزه و اشغال کرانه باختری را از اولویت‌های سیاسی اصلی خود قرار داده است و قاطعانه با کشتار گسترده فلسطینیان مخالفت کرده و آتش‌بس فوری و اعطای حق تعیین سرنوشت فلسطینیان را خواستار شده است.

طبق نظر سنجی مرکز سیاسی اجتماعی و تفاهم آمریکایی در ماه آگوست، تقاضا برای دور نگه داشتن ایالات متحده از جنگ‌های خارجی در رتبه دوم در میان اولویت های رای دهندگان مسلمان در ایالات متحده قرار دارد، به ویژه رای دهندگان مردد، حدود ۸۳ درصد از آنها تمایل دارند به نامزدی رای بدهند که آمریکا از درگیری خارجی دور باشد.

از طرفی دیگر با توجه به افزایش اسلام هراسی علیه مسلمانان طی چند سال گذشته در آمریکا، پرداختن به اسلام هراسی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های رای دهندگان مسلمان بدون توجه به وابستگی حزبی آنها به حساب می‌آید.

این امر توسط بسیاری از نظرسنجی‌ها و مطالعات آمریکایی از جمله گزارشی که دانشگاه مریلند در ژوئیه سال جاری منتشر کرده، تاکید شده و  نشان می‌دهد که تعصب نسبت به مسلمانان آمریکایی بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ در مقایسه با سایر گروه‌های قومی و مذهبی بالاترین میزان بوده است.

ایالت های نوسانی

اگرچه مسلمانان حدود یک درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند، اما آنها یک بلوک انتخاباتی مهم را در انتخابات تشکیل می دهند و حضور مسلمانان در رای گیری  در ایالت‌های نوسان مهم و سر نوشت ساز است و پیروزی در آنها مبنایی اساسی برای رسیدن کاندیدها به کاخ سفید است و از این رو عرصه رقابت واقعی در مبارزات انتخاباتی محسوب می‌شود.

درخواست مدیر اجرایی شورای روابط آمریکایی- اسلامی

نهاد عوض، مدیر اجرایی شورای روابط آمریکایی- اسلامی گفت: نظرسنجی ملی از رأی‌دهندگان مسلمان آمریکایی نشان می‌دهد که اعضای جامعه ما عمیقاً درگیر انتخابات ۲۰۲۴ هستند و ۹۵ درصد از آنها گفته‌اند که قصد دارند رای دهند و مخالفت با حمایت آمریکا از  جنگ هستند و غزه همچنان نقش مهمی در تأثیرگذاری بر ترجیحات رای دهندگان مسلمان دارد.

وی افزود: پیام ما به مسلمانان آمریکا این است که مهم نیست از چه کسی حمایت می‌کنید، باید  بیرون بروید و رأی دهید و در حاشیه نباشید و صدای خود را به گوش مردم برسانید و قدرت جامعه ما را در ایالت های سراسر کشورمان نشان دهید.

کد خبر 1788505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha