سرشماری عمومی کشاورزی خراسان رضوی آغاز شد

معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس گفت: ۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر، وظیفه سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در شهرستان مشهد را بر عهده دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ایران، از امروز شنبه ۱۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳ به‌مدت ۴۵‌روز با شعار «همکاری در سرشماری، همراهی در رفاه و آبادانی» همزمان با سراسر کشور در استان خراسان و شهرستان مشهد اجرا خواهد شد.

محسن داوری، معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس شنبه ۱۲ آبان در مراسم افتتاحیه آغاز سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ که با حضور استاندار خراسان رضوی در محل مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام روستای صیدآباد شهرستان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان مشهد مقدس در تمام دنیا شناخته شده است و همگان مشهد را می‌شناسند.

وی با بیان اینکه برخی ظرفیت‌های شهرستان کمتر شناخته شده است، افزود: به دلیل وجود بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، مشهد را شهر بسیار معنوی، ارزشمند، بزرگ و برخوردار می‌دانیم اما در کنار این مضجع، رویدادهای بسیار بزرگی در شهر وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه مشهد مقدس در همه حوزه‌ها رتبه اول را در کشور دارد و در کشاورزی هم اینگونه است، ادامه داد: در زمینه گندم، رتبه اول را داریم و ۴۰ درصد بهره‌برداری، تولید محصولات ترکیبی و فراوری ما در مشهد قرار دارد.

۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر سرشماری عمومی کشاورزی خراسان رضوی را شروع کردند

داوری با بیان اینکه ۲۰ درصد کل کلزا در استان تولید می‌شود، عنوان کرد: در زمینه گوجه‌ فرنگی، مشهد مقدس رتبه اول و در زمینه چغندر قند «رتبه سوم» را داریم.

معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس با بیان اینکه منابع ما محدود است اما کم نیست، تصریح کرد: اشکال در زمینه آمار و اطلاعات است که آمار خوب نداریم. اگر اطلاعات خوب داشته باشیم و خوب برنامه‌ریزی کنیم، با همین منابع می‌توانیم اقدامات خوبی در مشهد و این حوزه به ثمر برسانیم.

وی با بیان اینکه امسال برنامه را بر این گذاشتیم تا دقیق‌تر از سال‌های گذشته سرشماری کنیم، تاکید کرد: ۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر فعال هستند تا بتوانیم در سه بخش مرکزی، رضویه و احمدآباد شهرستان مشهد مقدس، بهترین سرشماری را داشته باشیم.

۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر سرشماری عمومی کشاورزی خراسان رضوی را شروع کردند

خدمت شایسته به کشاورزان در گرو داشتن آمار و اطلاعات دقیق است

غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: استانداردهای جهانی سازمان جهانی غذا معمولاً کشورها را هر ۱۰ سال یک بار ملزم کرده تا برای برنامه‌ریزی بهتر، آمار و سرشماری داشته باشند.

وی افزود: این کار در بسیاری از کشورها رقم نمی‌خورد، اما خوشبختانه در ایران ششمین سرشماری و پنجمین سرشماری بعد از انقلاب انجام می‌شود که نشان‌دهنده اهمیت موضوع است. اگر قرار باشد در هر جامعه‌ای برنامه‌ریزی کرده و از فرصت‌ها و امکانات استفاده کنیم، باید مبتنی بر آمار و اطلاعات دقیق باشد که در حوزه کشاورزی نیز به این دلیل که به امنیت غذایی کشور برمی‌گردد، اهمیت دارد.

مظفری ادامه داد: از طرفی یکی از محورهای اصلی فعالیت اقتصادی ایران در زمینه کشاورزی است و این در استان ما اهمیت بیشتری دارد. سهم کشاورزی از تولید ناخالص ملی در کشور، ۸.۲ درصد و در استان خراسان رضوی، ۱۱.۱ درصد بوده که خراسان رضوی از متوسط کشور ۳ درصد بیشتر است؛ بنابراین باید با برنامه‌ریزی به این موضوع توجه کنیم و حتماً باید هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی انجام شود.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه تولیدات ما در حوزه کشاورزی بالا و رقم قابل‌توجهی است، عنوان کرد: محور اصلی فعالیت‌های مردم در غرب و جنوب غربی استان، کشاورزی است. از جهاد کشاورزی درخواست دارم به زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده توجه جدی داشته باشند. اینکه سهم کشاورزی استان از تولید ناخالص ملی ۳ درصد بیشتر از کشور بوده، اتفاق خوبی است، اما با واقعیت اقلیم خشک و نیمه‌خشک استان مواجه هستی؛ بنابراین باید این حجم از تولید را به بالاترین ارزش تبدیل کنیم.

۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر سرشماری عمومی کشاورزی خراسان رضوی را شروع کردند

وی خاطرنشان کرد: ما تولیدات بسیار خوبی در استان داریم، اما باید در مراحل بعدی بیشتر دقت کنیم. ارزش افزوده در این حوزه مهم است. زعفران تولید می‌شود، اما اسم ما به عنوان تولیدکننده مطرح نیست. در تولید پسته شهرستان خوشاب ۱۲ هزار هکتار زمین پسته دارد، البته اتفاقات خوبی در این شهرستان رخ داده است و حدود ۵۰ میلیون دلار یا ۳۵۰۰ میلیارد تومان صادرات پسته انجام می‌شود.

مظفری اضافه کرد: روستایی در داورزن ۱۱۸۰ تن تولید فلفل خشک دارند که بخش زیادی از این فلفل به پاکستان و هند صادر می‌شود، اما هیچ ظهور و بروزی ندارد. باید در حاشیه جاده یک مرکز بزرگ ادویه‌جات با محوریت این موضوع داشته باشیم و تبلیغات کنیم تا مردم ببینند و در این موضوع به‌قدری قوی باشیم که تاجر هندی برای خرید بیاید و ما صادر نکنیم.

استاندار خراسان رضوی گفت: اگر قرار است مسائل شهر مشهد را به عنوان بزرگ‌ترین شهر معنوی ایران و یکی از بزرگ‌ترین کلان‌شهرهای جهان حل کنیم، باید حاشیه شهر مشهد مدیریت شود. باید به روستاهای اطراف و روستاهای دوردست رسیدگی کرده و اقتصاد و درآمد آن‌ها را تقویت کنیم و مهاجرت معکوس داشته باشیم که این شدنی است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت ما در کشور و استان به ویژه در حوزه کشاورزی بسیار بالاست، تصریح کرد: این سرشماری فرصت بسیار خوبی است و باید از آن استفاده کنیم تا تصمیمات ما بر مبنای داده‌های دقیق باشد. امروز داده‌ها و دانش، کشورها را اداره می‌کنند. اگر داده قوی داشته باشیم، می‌توانیم توسعه را رقم بزنیم.

سرشماری عمومی کشاورزی خراسان رضوی آغاز شد

گفتنی است، به‌منظور شمارش همه واحدهای کشاورزی کشور و ثبت خصوصیات هر یک به‌صورت جداگانه، سرشماری تمام واحدهای کشاورزی نقاط روستایی و شهری در سراسر کشور با عنوان سرشماری عمومی کشاورزی انجام می‌شود. در ایران تاکنون پنج سرشماری در سال‌های‌۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲ و ۱۳۸۲ با استفاده از ابزار کاغذی و در سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی اجرا شده است. بر اساس آخرین سرشماری بیش از ۴ میلیون بهره‌بردار کشاورزی در ایران وجود دارد که ۹۰‌درصد در مناطق روستایی واقع شده اند.

کد خبر 1788525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha