به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری همایش بخش دانش آموزی شصت و دومین جایزه البرز صبح امروز (شنبه، ۱۲ آبان ماه) با حضور اصحاب رسانه های جمعی در محل این بنیاد برگزار شد
بنابراین گزارش، «حیدر ارشدی»، مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز در این نشست با معرفی جایزه البرز به عنوان باسابقهترین جایزه علمی کشور، اظهار کرد: در طول بیش از شش دهه بیش از شش هزار نفر توسط این بنیاد شناسایی و تقدیر شده اند. این جایزه به دانش آموزان، دانشجویان، مخترعان، طلاب و دانشمندان با سه شرط آنکه تلاش های علمیشان به کاهش آلام بشری، ارتقای زندگی بشری و اعتلای نام ایران در جامعه جهانی منجر شود، اعطا می شود یعنی ارتقای فرهنگ ایرانی را با جدیت در شش دهه عمر خود دنبال کرده است.
اعطای وام به بیش از ۳ هزار دانشجو در طول بیش از شش دهه
وی با بیان بیان که همه جوایز از محل وقف و بر اساس نیت واقف و بدون کمک هیچ نهاد و شخص حقیقی و حقوقی تامین میشود، گفت: در طول بیش از شش دهه، بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال به کار بنیاد البرز را دریافت کردهاند؛ مهم آنکه وام دانشجویی از ابداعات و ابتکارات مرحوم البرز است که با عنوان وام شرافتی اعطا میشد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با اشاره به برگزاری ۱۳ همایش ملی و هشت همایش استانی برای اعطای این جایزه از دهه ۹۰ به بعد، ابراز کرد: اکنون هم همایش دانش آموزی را پیش رو داریم که نیمه آبان ماه برگزار میشود.
مقاطع تحصیلی مجاز به شرکت
وی اضافه کرد: در این همایش از دانش آموزان برتر تجلیل به عمل میآید، دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم یعنی فارغ التحصیلان متوسطه اول و دوم هر دو شاخه نظری و فنی و حرفه ای و کار و دانش امکان شرکت در فراخوان را داشتند.
شرکت سه هزار و ۲۷۴ دانش آموز در فراخوان
ارشدی با بیان اینکه فراخوان این بخش تیرماه اعلام و به مدارس و مراکز هم ارسال شد، گفت: مهلت ثبت نام یک ماهه و در مرداد ماه بود، در پی آن سه هزار و ۲۷۴ دانش آموز از سراسر کشور شامل در متوسطه اول ۲ هزار و ۳۰ نفر و در متوسطه دوم یک هزار و ۲۴۴ نفر در فراخوان ثبتنام کردند که با توجه به شرایط بسیار سختگیرانه جایزه، این تعداد حایز اهمیت است.
رقابت نزدیک دختران و پسران
ارشدی در ادامه بیان کرد: معدل بالای ۱۹ شرط اصلی شرکت در فراخوان بود که دایره شرکت را محدود میکرد. به لحاظ تفکیک جنسیتی میزان مشارکت نزدیک به هم بود ۵۶ درصد دختران و ۴۴ درصد پسران و به ترتیب استان های تهران، خراسان جنوبی، یزد و خراسان رضوی بیشتر میزان شرکت را در فراخوان داشتند. از نظر مشارکت رشته ها نیز ۷۶ درصد دانش آموزان شاخه نظری و ۲۴ درصد دانش آموزان کار و دانش و فنی و حرفهای در فراخوان ثبت نام کردند که نشان از توفیق جایزه در جذب رشته های مختلف دارد.
وی ادامه داد: با پایان فراخوان و عدم تمدید مهلت شرکت، دبیرخانه در دو بخش به ارزیابی مستندات بارگذاری شده پرداخت در مرحله نخست و راستی آزمایی سیستمی، مرحله نهایی داوری با بیش از ۴۰ نفر از اساتید در هفت میز جداگانه در روز ۲۰ مهرماه انجام شد. در متوسطه اول برای هر استان سهمیه یک نفر و برای متوسطه دوم بدون سهمیه شرکت کنندگان بررسی شدند. باید توجه داشت دانش آموزان صرفا یکبار امکان نامزدی دریافت جایزه را دارند و برگزیدگان دورههای قبل امکان شرکت مجدد را ندارند.
سهمیه دانش آموزیِ جایزه تکمیل نشد/تقدیر از ۵۱ برگزیده در دوره شصت و دوم
ارشدی درباره تعداد برگزیدگان این دوره از جایزه، اعلام کرد: تعداد برگزیدگان هر دوره به تناسب تعداد سالهای عمر جایزه پیشبینی میشود امسال به تناسب شصت و دومین دوره برگزاری، ۶۲ نفر برگزیده را پیش بینی کردیم که در بخش نخبگانی ظرفیت تکمیل شد اما در بخش دانش آموزی ۵۱ نفر جایزه البرز را دریافت میکنند. چون جایزه البرز به جمیع شاخصهای دانشآموزان اعطا میشود و سختگیری های خاص خود را دارد و صرفا به معدل اعطا نمیشود؛ لذا از چند استان برنده نهایی نداشتیم چون کسب امتیاز در برخی شاخصهای را نداشتند. از این رو، نهایتا ۲۵ دانش آموز از ۲۵ استان شامل ۸ دانش آموز پسر و ۱۷ دانشآموز دختر موفق به کسب جایزه شدند.
برگزاری همایش در نیمه آبان ماه
وی درباره جزییات همایش بخش دانشآموزی بیان کرد: سهشنبه، ۱۵ آبان ماه در هتل ارم تهران، از تمامی منتخبان همراه با خانواده دعوت به عمل آمده است، مراسم زنده از شبکه آموزش و نیز شبکه شاد پخش مستقیم میشود. علاوه بر حجت الاسلام مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، از وزاری فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش برای حضور در همایش دعوت به عمل آمده است.
میزان جوایز بخش دانش آموزی
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز درباره جوایز این دوره از مسابقات، گفت: مبلغ جایزه هم بر اساس افزایش درآمدهای سالانه بنیاد، برای هر یک از برترین های متوسطه اول ۴۰ میلیون تومان و در پایه دوازدهم هر نفر ۶۰ میلیون تومان همراه با تندیس و گواهینامه جایزه البرز در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به برخی محدودیتها در اعمال شرایط برای اعطای جایزه، گفت: این محدودیت ها به نیات واقف بازمیگردد و اما تلاش برای گشایش هایی در اعطا در دست است. مرحوم البرز جایزه این بخش را حسن تحصیل نام نهاده بودند و شاید اصلیترین عامل نشان دهنده این حسن تحصیل به معدل بسته است. البته ممکن است در دورههای آتی این شرط معدل تسهیل شود.
شرکت دانشآموزان مخترع و صاحب تالیف در فراخوان
ارشدی اضافه کرد: از آمار ثبتنامی ۴۵۹ نفر دارای رتبه در المپیادهای علمی آموزشی بوده و ۱۲۰ نفر اثر هنری ارسال کرده و ۵۷ نفر صاحب اختراع بودند، ۶۷ نفر دارای کتاب یا نوشته در برخی کتب بودند … این نشان میدهد نامزدهای دریافت جایزه هم فرهیخته و ارزشمند است. لذا تعاملاتی با بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته تا برندگان در مسیر ارتقا و نخبگی قرار بگیرند و به صورت رسمی در همایش روز سه شنبه این مهم اعلام میشود.
وی درباره جوایز اعطایی شصت و دومین دوره جایزه البرز بیان کرد: قریب به ۱۲ میلیارد تومان پیشبینی جایزه نقدی داشتیم، که در بخش دانشآموزی قریب به سه میلیارد تومان اعطا میشود. رونمایی از پوستر بخش نخبگانی جایزه شصت و سوم البرز، همزمان با همایش بخش دانش آموزی نیز پیش بینی شده است.
توجه جایزه به دانشآموزان در مناطق کمبرخوردار
ارشدی درباره توجه بنیاد فرهنگی البرز به دانش آموزان در مناطق کمبرخوردار، تأکید کرد: به بیش از ۱۲۰۰ مدرسه در مناطق کم برخوردار اطلاع رسانی انجام شد، باز هم از دیگر ظرفیتها استفاده میشود به ویژه از ظرفیت رسانها. بنیاد این آمادگی را دارد که از همه ظرفیت ها را برای پوشش سراسری دانش آموزان در سطح کشور استفاده کند. در میان برترین ها، دانشآموزانی از مناطق کم برخوردار هم هستند که این نشان میدهد جایزه توانسته خود را به عموم مخاطبان بشناساند و تلاش بنیاد بر عدم حصر جایزه در منطقه جغرافیایی خاص است.
وی در ادامه اعلام کرد: برای ورود زندگینامه مرحوم البرز به کتب درسی رایزنی هایی شده است اما با توجه به تغییرات دولت، مجدد پیگیر میشویم.
ارشدی همچنین با اشاره به ارتباط بنیاد فرهنگی البرز با دانشگاه آزاد اسلامی و متعاقب آن فراخوان در مدارس سما، گفت: در بیش از ۸۵۰ مدرسه سما فراخوان اعلام شد و استقبال بالا بود و در جمع ۵۱ نفره برگزیدگان از بچههای این مدارس هم حضور دارند.
نظر شما