هشدارها نسبت به بازگشت جریان ضد شیعی در پاکستان

یک روزنامه هندی نسبت به اقدام مقامات پاکستان درباره فراهم کردن زمینه فعالیت جریان «سپاه صحابه» مخالف با شیعیان در این کشور هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اخبار الشیعه، روزنامه الکترونیکی «پرینت» هند، با انتشار سرمقاله‌ای نسبت به آنچه «بازی فرقه‌ای خطرناک» توسط مقامات پاکستانی عنوان کرد، هشدار داد و اعلام کرد: مقامات پاکستانی درصدد فراهم کردن زمینه‌ برای فعالیت جریان ضد شیعی در کشورش هستند.

این روزنامه در گزارشی مفصل نوشته است: آنچه که این مفهوم را تقویت می کند این است که اخیراً یک روزنامه نگار پاکستانی خبری از گردهمایی سازماندهی شده توسط گروه افراطی ضد شیعه (سپاه صحابه) در شهر اسلام آباد، نزدیک به دفتر مرکزی وزارت کشور منتشر کرده است که در آن، حاضران به تبلیغ دروغ‌های های خطرناک پرداخته‌اند و به نفرت پراکنی دعوت کردند و به شهروندان شیعه عبارات اهانت آمیز از جمله تروریست القاب دادند و علنا خواستار طرد آنها از اسلام شدند.

در این مقاله آمده است که احساس خصومت با پیروان اهل بیت علیهم السلام در جامعه پاکستان ریشه عمیقی دارد و تاریخ مملو از آزار و اذیت و هدف قرار دادن سیستماتیک مسلمانان شیعه است که نمونه آن محمدعلی جناح، رهبر مشهور سیاسی و بنیانگذار دولت مدرن پاکستان بر اساس دیدگاه خود از یک میهن متحد اسلامی است که از خانواده شیعه بوده است و چقدر در این راه رنج کشیده است.

امانه بیغام، نویسنده این مقاله خاطرنشان کرد: اگرچه فعالیت گروه «سپاه صحابه» رسماً در پاکستان ممنوع شده است، اما اغلب با نام‌های جدید ظاهر می‌شوند که ناشی از تفسیری سخت‌گیرانه از اسلام دیوبندی، نام یک جنبش اسلامی اهل سنت (مبتنی بر فقه حنفی و کلام ماتریدی) است که از هندوستان آغاز شد و سپس در شمال پاکستان گسترش پیدا کرد و در دوران معاصر به جنوب افغانستان، آفریقای جنوبی و بریتانیا نیز گسترش یافته‌است. برخی گروه‌ها مانند طالبان و سپاه صحابه از این جنبش نشأت گرفته‌اند. شیعیان و سنی‌های غیر دیوبندی را به‌عنوان زنادقه در نظر می‌گیرد.

وی گفت: ایدئولوژی این گروه به گونه‌ای افراطی است که به گفته رهبرشان «اعظم طارق» اگر قرار است اسلام در پاکستان حاکم شود باید شیعیان را کافر اعلام کرد.

بیغام اظهار کرد: این دیدگاه افراطی از دو ایده به هم پیوسته نشأت می‌گیرد که اولی مفهوم (تکفیر) است که به افراط‌ گرایان اجازه می‌دهد مسلمانان دیگر را به عنوان (کافر) توصیف کنند و تفسیرهای مختلف از اسلام را رد می‌کند و هر دیدگاهی به غیر دیدگاه خودشان را مرتد اعلام کنند.

وی در ادامه گفت: دومین عقیده‌شان این است که هرکس به عنوان یک «کافر» نگریسته شود، مستحق مجازات یا حتی کشته شدن است و این به عنوان یک «وظیفه دینی» محسوب می‌شود و  ترویج این افکار می‌تواند منجر به خشونت مسلحانه شود و تنوع و نوع دوستی را در جامعه از بین ببرد که نمونه آن نگاه حکومت تکفیری القاعده به داعش است که خلافت آن را نامشروع توصیف کرده و کسانی که به آن تعلق دارند (خوارج) منحرف از اسلام دانسته است.

روزنامه پرینت در پایان مقاله خود تاکید کرد: تفکر رایج اسلامی با این تفاسیر افراطی که آنها می‌گویند، تفاوت دارد. در دین اسلام مبتنی بر آیه شریفه (لا اکراه در دین) آمده است که ایمان امری فردی است و علمای اسلام در سراسر جهان خواستار ترویج همزیستی مسالمت آمیز و تساهل در جامعه هستند و اکثریت قریب به اتفاق آنها امروز هرگونه دعوت به خشونت علیه افراد را بر اساس اعتقاداتشان رد می‌کنند.

کد خبر 1788568

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha