به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان آیین تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان حج و زیارت امروز (یکشنبه، ۱۳ آبان) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایش های این سازمان برگزار شد.
سید عباس حسینی، رییس پیشین سازمان حج و زیارت در ابتدای این آیین اظهار کرد: اکنون که وقت آن رسیده بار این مسئولیت سنگین از روی دوش من برداشته شود از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می کنم و به دوست عزیزم در مسئولیت جدید تبریک می گویم و برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.
وی با اشاره به زحمات و همکاری همه دست اندرکاران حج گفت: از همه همکارانم در بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج بخصوص حجت الاسلام نواب، به دلیل رهنمودها و راهنمایی های بی شائبه ایشان و همچنین همه مسئولان اجرایی نهادهای مختلف از قبیل سازمان فرودگاه های کشور، سازمان هلال احمر، سپاه و ... تقدیر و تشکر می کنم و سپاسگزارم که در این مدت با من همدل و همراه بودند.
در ادامه حجت الاسلام عبدالفتاح نواب، رییس بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و خدمات سید عباس حسینی (رییس پیشین سازمان حج) خاطرنشان کرد: امروز بار مسئولیت از دوش برادری برداشته و بر دوش برادر دیگری گذاشته شد تا در مسیر خدمت رسانی به ضیوف الرحمن و زائران عتبات مقدسه تلاش کند.
نواب با بیان روایتی از امام باقر علیه السلام گفت: به فرمایش حضرت باقرالعلوم علیه السلام خداوند اجازه ترک سه مسئله را به هیچ کس نداده است. اول ادای امانت. مسئولیت در همه نظام ها امانت است. نظام الهی باشد یا نظام کفر. وقتی مردم کسی را به عنوان حاکم انتخاب می کنند و او مسئولیت ها را بر عهده افرادی می گذارد آن مسئولیت امانت است. و در کشور ما غیر از امانت، دین نسبت به خون شهدا نیز محسوب می شود و فردای قیامت باید پاسخگوی خون شهدا باشیم.
وی مسئله دوم از سه موضوعی را که خداوند اجازه ترک آن را نداده وفای به عهد برشمرد و افزود: بعد از وفای به عهد مورد آخر، نیکی کردن به پدر و مادر است. والدین چه خوب باشند و چه خوب نباشند فرزندان وظیفه دارند به آنها نیکی کنند. در موضوع حج نیز ماجرا به همین صورت است و ما وظیفه داریم نسبت به ضیوف الرحمن خدمت رسانی داشته باشیم.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به سوابق رییس پیشین سازمان حج (حسینی) گفت: ایشان سیزدهمین رییس این سازمان بود و از زمان پایه گذای سازمان حج و زیارت در این محل خدمت می کرد. پشتوانه توفیقات او نیز داشتن بیش از ۳۰ سال خدمت در این سازمان بود. ایشان همیشه دغدغه زایران را داشت و همه جا در صحنه بود. برخی خدمات و اقدامات در دوره ایشان، جدید بود. او تجربه ۳۰ ساله خود را از جمله در موضوع اطاعت از رهبری به سازمان حج و زیارت آورد.
حجت الاسلام نواب در ادامه با خوشامدگویی به دکتر علیرضا بیات، رییس جدید سازمان حج و زیارت از او به عنوان چهره ای دیرآشنا در سازمان حج نام برد که هم در بعثه رهبری و هم در برنامه های سازمان حج حضوری فعال داشته و امروز مسئولیتی سخت و در عین حال شیرین را بر عهده گرفته است.
وی ادامه داد: سخت از این منظر که باید بستر لازم برای تشرف برای ۸۵ هزار زایر را به بهترین شکل ممکن فراهم کند و این ۸۵ هزار نفر یعنی ۸۵ هزار عمر. چرا که آنها در تمام طول عمر خود تنها یک بار فرصت تشرف به حج دارند و خدمات رسانی ما به انها باید در حد کاملا مطلوب باشد. از طرفی هر یک از زایران امانتی از طرف خاواده های خود هستند که باید با صحت و سلامت به حج مشرف شده و با صحت و سلامت بازگردند.
سرپرست حجاج ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود به تغییر اوضاع حج در سال های اخیر اشاره کرد و افزود: وضعیت داخلی کشور و همچنین وضعیت کشور میزبان نسبت به گذشته بسیار تغییر یافته است. ما حتی در مسئله هواپیمایی و اعزام زایران و طول مدت اعزام با تغییراتی روبرو هستیم. از آن سو کشور میزبان امروز محدودیت های بیشتری برای زایران ایرانی ایجاد کرده و درباره تمامی کارهایی که رنگ و بوی سیاسی دارد هشدار داده است. بنابراین برنامه ها و برنامه ریزی ها باید با توجه به شرایط جدید انجام شود.
توجه به طولانی شدن نوبت زایرانی که برای حج ثبت نام کرده اند، مشکلات ایرانیان خارج از کشور که تقاضای تشرف از ایران را دارند و احیای حقوق سپرده گذاران از جمله دیگر مسایلی بود که حجت الاسلام نواب به آنها اشاره کرد و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد تا این موارد را در مجلس و هیئت دولت مطرح و پیگیری کند.
در ادامه این مراسم علیرضا بیات، رییس جدید سازمان و زیارت در سخنانی کوتاه اظهار کرد: تغییرات بهوجود آمده در موضوع حج، ما را ملزم میکند که از تجربیات گذشته برای ورود به عرصه تحولی استفاده کنیم و حج نوینی را در تراز زایران جمهوری اسلامی ایران اجرا کنیم.
بیات گفت: زمانی ما در همه زمینهها برای سایر کشورها سرآمد و الگو بودیم و حتی استانداردهای ما از استانداردهای کشور میزبان بالاتر بود، اما الآن بهدلیل تغییرات و علیرغم زحماتی که کشیده میشود و مشکلاتی که در داخل داشتیم، شرایط متحول شده و تغییر کرده است.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: ما باید یک رویکرد تحولی داشته باشیم و این اتفاق نمیافتد مگر تمام دستگاههای همکار که در سازمان حج و زیارت در خدمت آنها هستیم، ما را یاری کنند.
وی یادآور شد: هم در امر «حج» و هم در امر «عتبات» نیازمند بازنگری هستیم. ما یک سند تعالی و سند بازنگری و اصلاح فرایندها داریم که میتوانیم از همان اسناد استفاده کنیم. ما نمیخواهیم حرف جدیدی بزنیم، اما رویکردمان تغییر میکند. در دوره جدید به اصلاح تدریجی امور قناعت نمیکنیم و سعی داریم بهسمت تحول پیش برویم.
نظر شما