به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، سیده زهره برقعی مدیر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قم که امروز(سه شنبه۱۵آبان ماه) به مناسبت برگزاری چهارمین همایش کتاب سال بانوان در سالن جلسات مدیریت این مؤسسه علمی حوزوی برگزار شد، عنوان کرد: در روایتی از پیامبر گرامی اسلام صلّیاللهعلیهوآله آمده: «المؤمن إذا مات و ترک ورقة واحدة علیها علم تکون تلک الورقة یوم القیامة سترا فیما بینه و بین النار؛ هنگامی که مومنی از دنیا برود و ورقه ای از او باقی بماند که در آن علمی ثبت شده باشد ، این ورقه مانع و حائل بین او و آتش جهنم میشود» که این روایت عجیبی است.
لزوم سرمایه گذاری برای پژوهشهای بانوان / نقش تمدن سازی بانوان از طریق پژوهش و تولید علم
مدیر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها بیان داشت: هیچ مکتبی در دنیا نیست که همانند اسلام به علم اهمیت دهد و دین مبین اسلام، ارزش بسیار زیادی برای علم آموزی و انتشار علم قائل است.
برقعی در ادامه با اشاره به کتابت علوم توسط بانوان و انتقال علوم از نسلی به نسل دیگر، تصریح کرد: امروز انقلاب اسلامی ایران، زمینه رشد و پیشرفت علمی بانوان را در عرصههای مختلف ایجاد کرده و کتاب سال بانوان فرصت مناسبی برای نقش آفرینی علمی و پژوهشی بانوان است.
وی با تأکید بر اینکه باید برای پژوهشهای بانوان سرمایه گذاری کرد، اظهار داشت: نگاه اسلام به حقوق زن و خانواده، یک نگاه تمدنی و قابل ارائه در زمان حاضر است، بنابراین شکل گیری و توسعه این تمدن اسلامی به این امر بستگی دارد که چقدر برای پژوهشهای بانوان ارزش قائل هستیم.
مدیر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها در ادامه به برگزاری چهارمین دوره همایش کتاب سال بانوان اشاره کرد و افزود: هدف از برگزاری این همایش، حمایت از آثار پژوهشی بانوان، شناسایی ظرفیت پژوهشی بانوان و تقویت توان پژوهشی آنان است که باعث میشود مشارکت پژوهشگران و واحدهای پژوهشی در تولید علم و گسترش مرزهای دانش افزایش پیدا کند و در این زمینه، همگرایی و هم افزایی به وجود آید.
برقعی در پایان اظهار امیدواری کرد که این همایش با گردهمایی بانوان پژوهشگر و پژوهشگران عرصه زن و خانواده بتواند نقش تمدن سازی بانوان را در تولید و اشتراک پژوهشهای خود در این زمینه ارتقا دهد و گام مؤثری در این زمینه برداشته شود.
ارسال ۸۶۶ اثر به دبیرخانه چهارمین همایش کتاب سال بانوان
در ادامه این نشست، صدیقه شاکری معاون پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها به تشریح جزئیات برگزاری همایش ملی کتاب سال بانوان اشاره کرد و اظهار داشت: در مجموع، ۸۶۶ اثر به دبیرخانه چهارمین همایش کتاب سال بانوان ارسال شد که ۳۱ اثر در سایت ثبت نشده بود و با توجه به اتمام مهلت ارسال آثار، از ارزیابی خارج شدند.
معاون پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها افزود: به طور کلی، ۸۳۵ اثر در این دوره از همایش پذیرفته شد که از این تعداد، ۳۹۱ اثر کتاب، ۵۸ رساله علمی دکتری و رساله سطح چهار و ۳۸۶ مقاله علمی پژوهشی بوده است.
شاکری تصریح کرد: ما شاهد ارتقای کمی و کیفی آثار در این دوره از همایش بودیم، چنانچه ۳۲۸ بانوی پژوهشگر با شرکت در این دوره از همایش، آثار پژوهشی خود را به دبیرخانه ارسال کردند.
وی با اشاره به آماری از حضور پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی در این همایش، یادآور شد: تعداد پژوهشگران حوزوی و حوزوی دانشگاهی شرکت کننده در این دوره از همایش نسبت به دورههای قبل بیشتر بود.
معاون پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها با بیان اینکه در چهارمین همایش کتاب سال بانوان، ۲۸ اثر به عنوان برگزیده انتخاب شد، گفت: در این دوره از همایش، ۷ اثر به عنوان رتبه اول برگزیده شدند، ۱۶ اثر شایسته تقدیر و ۵ اثر شایسته تحسین شدند.
شاکری خاطرنشان کرد: مراسم اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان ۶ آذر ساعت ۹ تا ۱۲ در تالار بیداری اسلامی برگزار میشود.
مشارکت بیش از ۶۰ داور در ارزیابی آثار چهارمین همایش کتاب سال بانوان
بتول زاهدی، دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان در این نشست، با اشاره به اینکه شاهد ارتقای آثار دریافت شده از سوی بانوان در چهارمین همایش کتاب سال بانوان بودیم، گفت: در مجموع ۸۳۵ اثر از آثار دریافت شده برای داوری انتخاب شدند.
دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان با بیان اینکه بیش از ۶۰ داور در ارزیابی آثار مشارکت داشتند، عنوان کرد: آثار دریافت شده در اولین مرحله، کدگذاری شدند و سپس مراحل پیش اجمالی، اجمالی و تفصیلی طی شد.
زاهدی با بیان اینکه ۲۸ اثر به عنوان آثار برگزیده این همایش انتخاب شدند، افزود: ۷ اثر به عنوان رتبه اول بودند که ۶ اثر متعلق به پژوهشگران حوزوی دانشگاهی بود.
وی ادامه داد: در این دوره، تعداد آثار حوزویان بیشتر از دورههای قبلی بود و حتی برخی آثار آنقدر غنی و پربار بودند که به عنوان کتاب درسی پیشنهاد شدند.
دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان با بیان اینکه از اولین دوره همایش تا کنون، بیش از هزار بانوی پژوهشگر در بانک اطلاعات ثبت شدند، تصریح کرد: مجمع بانوان نویسنده راه اندازی شده که به زودی اطلاع رسانی میشود.
زاهدی یادآور شد: فراخوان پنجمین همایش کتاب سال بانوان ابتدای فروردین ۱۴۰۴ اعلام میشود و موضوع آن، «زن، خانواده و مقاومت» انتخاب شده است.
وی خاطرنشان کرد: : مراسم اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان ۶ آذر ساعت ۹ تا ۱۲ در تالار بیداری اسلامی برگزار میشود.
نظر شما