مشکلات و مطالبات پرستاران با کمک دولت و مجلس حل شود

دکتر قالیباف در نشست اعضای شورای‌عالی نظام پرستاری با بیان اینکه آثار جامعه پرستاری فردی نبوده و تأثیرات اجتماعی آن بیشتر است و افتخارات پزشکان و پرستاران در دو مقطع دفاع مقدس و کرونا فراموش شدنی نیست گفت: همدلی و همراهی یک جامعه را زنده نگه می‌دارد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست اعضای شورای عالی نظام پرستاری که عصر امروز(سه شنبه، ۱۵ آبان) در بهارستان برگزار شد، پیشاپیش روز پرستار و ولادت حضرت زینب(س) را به همه پرستاران کشور تبریک گفت و از آنها بابت تلاش‌های مجاهدانه و مقدس‌شان قدردانی کرد و افزود: چه کاری از این مقدس‌تر که یکایک شما آلام انسان‌ها را که همه هم‌نوع ما و مخلوق خدا هستند را کم می‌کنید و این توفیقی برای شما است.

دکتر قالیباف تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران سلیقه به خرج داد و آگاهانه روز ولادت حضرت زینب(س) را به‌عنوان روز پرستار نامگذاری کرد که نماد تدبیر، خردمندی، صبر، شجاعت، تبیین و ایثار است لذا این افتخار نصیب شما شده تا حضرت زینب(س) الگوی شما باشد و منش ایشان را دنبال کنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به پرستاران با بیان اینکه این روز به نام شماست و باید به جایگاه شما توجه کرد و تردیدی نیست که همه ما باید منزلت پرستاری را حفظ کنیم، اظهار داشت: هرگاه با جامعه پزشکی روبرو می‌شوم نمی‌توانم به‌عنوان یک راوی و رزمنده روزهای سخت دفاع مقدس را فراموش کنم؛ افتخارات پزشکان و پرستاران در دو مقطع دفاع مقدس و کرونا فراموش شدنی نیست و عظمت جامعه پزشکی به این است که سراسر اخلاص بوده و نقش دین و انسانیت  آنان در جامعه اینگونه درخشیده است و ایثار، تلاش و مجاهدت خود را نشان دادند.

وی با بیان اینکه پرستاران در جبهه‌های حق علیه باطل به رزمندگان حس امنیت می‌دادند چرا که می‌دانستند در همان لحظه که تیر و ترکش می‌خورند، یک پرستار نزدیک آنها است و در کمتر از ۳ کیلومتر نیز جراحی برای درمان‌شان حضور دارد، یادآور شد: در دوران کرونا نیز پزشکان و پرستاران افتخار آفریدند.

دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به اینکه آثار اجتماعی اقدامات پرستاران به مراتب از آثار فردی‌شان بیشتر است، عنوان کرد: ببینید که چه چیزی جامعه را منسجم کرده، به آن نظم می‌دهد و آن را پرتلاش و فعال نشان می‌دهد؟ نماد هماهنگی و انسجام بخشی را در دوران کرونا دیدیم که پرستاران، مردم را نیز پای کار آوردند و شاهد محبت، گذشت فردی و جمعی بودیم.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: از جان گذشتن در دوران دفاع مقدس، وطن دوستی و حفظ ایران عزیز به دلیل همدلی‌ها در همه ابعاد خود اتفاق افتاد لذا همه چه ما که در سطح قانونگذاری هستیم و چه پرستاری که در دورترین نقطه کشور در حال تلاش و فعالیت است مکلف هستیم قدر آن را بدانیم و این امانت خود را ارج نهیم.

وی افزود: همه ما مکلف بوده و وظیفه داریم در سطح مسئولیت خود به این جایگاه توجه کرده و به آن منزلت دهیم؛ هیچ‌کس از ما توقع اضافی ندارد اما از ما توقع دارند با تدبیر، خلاقیت و درایت از امکانات موجود به درستی استفاده کنیم لذا اگر کارآمد نباشیم، شکر خدا را به جای نیاورده‌ایم و قطعاً این نعمت از ما گرفته خواهد شد.

دکتر قالیباف با بیان اینکه در مجلس تلاش کردیم بر اساس سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری و با جمع‌سپاری، خرد جمعی و حضور کارشناسان، برنامه هفتم پیشرفت را به تصویب برسانیم، گفت: قطعاً این برنامه اشکالاتی هم دارد که در صورت برخورد با آن، اصلاح خواهیم کرد اما از سوی دیگر دولت و مجلس مصمم هستیم تا احکام آن را اجرا کنیم و بارها نیز رئیس جمهور بر آن تأکید کرده است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به اینکه زمانی که حرف از وفاق می‌زنیم یعنی همکاری و همراهی که باید منجر به هم افزایی شود و در نهایت برای ذی‌نفعان آن یعنی مردم، فایده داشته باشد، اظهار داشت: امنیت و سلامت دو رکن مهم و اولویت ما بوده که در آن تردیدی نیست لذا در فصل چهاردهم برنامه هفتم تلاش کردیم به موضوع نظام سلامت توجه کنیم و تلاش داشتیم دولت و مجلس با هم کمک کنیم تا در کنار سایر دستگاه‌ها، این میثاق ملی را به سرانجام برسانیم.

تصویب قوانین غیرقابل اجرا، مقدمه قانون‌شکنی است

وی با تأکید بر اینکه وزیر بهداشت باید دغدغه پرستاران از جمله موضوع تعرفه‌ها را دنبال کند چرا که کفاف کرایه تاکسی آنها را هم نمی‌دهد، گفت: گاهی تصمیماتی گرفته می‌شود که در اجرا، نارضایتی ایجاد می‌کند و باید آن را به حداقل برسانیم، مجلس یازدهم کار مهمی در این حوزه انجام داد اما تا به مرحله اجرا برسد، آسیب‌هایی دید که همه باید کمک کنیم تا برخی تصمیمات و کارها انجام نشود. ما در قانونگذاری باید دقت کنیم و معتقدم اجرایی سازی قانون بسیار مهم است به این معنا که اگر امکان اجرای قانونی وجود ندارد، نباید تصویب شود که خود مقدمه قانون شکنی است و متعاقباً اجرا و عملیاتی کردن قانون نیز بر عهده دولت است که باید آن را به درستی اجرا کند.

دکتر قالیباف اضافه کرد: گاهی با بی‌دقتی جای بخش بهداشت با درمان به‌ویژه در بخش حقوق و مزایا جابجا می‌شود یا از ظرفیت آنها به درستی استفاده نمی‌شود، اعتبارات به موقع پرداخت نمی‌شود و ایراداتی وجود دارد که باید اصلاح شود.

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه چون دولت پذیرفت اشکالات بودجه ۱۴۰۴ را اصلاح کند مجلس با کلیات آن موافقت کرد گفت: این لایحه ایرادات جدی دارد که مسئولان سازمان برنامه و بودجه نیز آن را پذیرفتند و روز گذشته نیز طی جلسه مشترکی این ایرادات را احصاء کردیم تا مشکلات آن برطرف شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه در بودجه نه تنها محدودیت داریم بلکه اولویت هم داریم و باید بر اساس این اولویت‌ها تصمیم گیری کنیم، گفت: همواره یکی از بحث‌های ما کمبود بودجه بوده که درست است اما با نگاهی به بودجه متوجه می شویم بخش هزینه‌های جاری امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته در حالی که حقوق و دستمزد به صورت متوسط تنها ۲۰ درصد افزایش یافته که در حوزه امتیازات قانون جوانی جمعیت حداکثر به ۲۸ درصد رسیده لذا در نهایت هزینه‌های جاری نسبت به حقوق و دستمزد و نرخ تورم، نصف است که دولت و مجلس باید به آن دقت کنند.

 دکتر قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه قطعاً حقوق و دستمزد نسبت به هزینه‌های جاری دولت اولویت دارد، اظهار داشت: البته باید به آن طرف ماجرا نیز نگریست که تعدد روش‌های پرداخت حقوق و استخدام زیاد و حدوداً ۵ نوع است از جمله قراردادی، شرکتی، رسمی، پیمانی و غیره که باید اصلاح شود.

رئیس قوه مقننه در ادامه تأکید کرد: ما در سال‌های اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت نباید خرید خدمت کنیم بلکه باید خرید خدمات کنیم به عبارت دیگر دولت نباید تولید خدمات انجام دهد که به مراتب گران‌تر و با کیفیت پایین‌تر خواهد بود. اگر به این موضوعات توجه کنیم بسیاری از مشکلات ما حل می‌شود.

وی با بیان اینکه گاهی قدرت حل مسأله را از دست می‌دهیم چرا که نمی‌توانیم مشکل را تبدیل به مسأله کرده و بعد آن را حل کنیم، اظهار داشت: ما در جایی تعارفات داریم، بخشی‌نگری می‌کنیم، جایی همراهی صورت نمی‌گیرد و جایی هم از ظرفیت‌ها به درستی استفاده نمی‌کنیم.

دکتر قالیباف در ادامه بحث سلامت را بی‌شک یکی از اولویت‌های جدی دانست که باید در بودجه و مصوبات به آن توجه شود و افزود: بخش دیگر نیز در حوزه اجرایی است که مراجعات زیادی در این خصوص داریم. یکی از مشکلات شیفت اجباری پرستاران و میزان ساعت آن است به ویژه که قشر عظیمی از پرستاران را بانوان تشکیل می‌دهند. در این حوزه، از طرفی بیمارستان نمی‌داند چه کسی را جایگزین کند و از سوی دیگر پرداخت مطالبات پرستاران در حوزه شیفت‌های آنها نیز با ۷ تا ۸ ماه تأخیر است که البته همه آنها با کمک دولت و مجلس قابل حل است.

گوش شنوای مشکلات پرستاران هستم

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بگویم اندازه شما متوجه مشکلاتتان هستم و آن را درک می‌کنم گزاف است اما قطعاً گوش شنوا برای مشکلات شما در حوزه‌های تجهیزات پزشکی، نظام خانواده، نسخه الکترونیک، مشکلات بیمه و دارو، حقوق و مطالبات، استخدام و غیره را در مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس داشته و تلاش کرده‌ام خود را به روز نگاه دارم تا مجموعه پرستاری کشور با قدرت فعالیت خود را ادامه دهد تا جایی که نظر رهبر معظم انقلاب که تأکید کردند نگرانی بیمار و خانواده بیمار نباید چیزی جز بیماری باشد، تأمین شود و همه اینها وظیفه من و شما است.

پیش از صحبت‌های رئیس مجلس شورای اسلامی تعدادی از اعضای شورای عالی نظام پرستاری، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان نکات و دیدگاههای خود پرداختند.

کد خبر 1789191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha