به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمدحسین اکبری امروز چهارشنبه (۱۶ آبان) در اختتامیه سومین جشنواره ملی زرشک در استان اظهار کرد: ۵۱ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای تشکل ها و ۳٠ میلیارد تومان در قالب کشاورزی قراردادی تامین کرده ایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به طرح پالیز اشاره کرد و افزود: طرح ارزشمندی جهت حل مشکلات بخش کشاورزی به خصوص زرشک است که در دستور کار داریم.
وی درخصوص جشنواره زرشک عنوان کرد: سه سال است که این جشنواره برگزار می شود و باید ادامه پیدا کند تا بتوانیم زرشک را به جایگاه واقعی خودش برسانیم و زرشک بهترین تصفیه کننده خون و کاهش دهنده فشارخون است.
اکبری با اشاره به اینکه ۲۷ هزار هکتار کشت زرشک در استان داریم، افزود: حدود ۱۲٠ هزار تُن پتانسیل تولید زرشک در استان وجود دارد و به دنبال افزایش این ظرفیت به ۱۵٠ هزار تُن هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در ادامه گفت: ارزش تقریبی زرشک استان بین چهار تا پنج هزار میلیارد تومان است و اگر روی ارزش افزوده صادرات کار کنیم می توانیم این میزان را به ۱٠ هزار میلیارد تومان برسانیم و عاید کشاورزان و صادرکنندگان شود.
وی اظهار کرد: اولین وظیفه ما توجه به افزایش تولید زرشک است و به دقت و نظارت فنی بر تولید داشته باشیم تا محصول سالمی تولید شود و فاصله ای در این زمینه نداریم.
اکبری با بیان اینکه زرشک تازه به بازار باید عرضه شود، افزود: حدود ۲ هزار تُن زرشک تازه در حال حاضر عرضه می شود که باید این میزان را به ۱٠ هزار تُن برسانیم و به بازارهای ایران به صورت تازه عرضه کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در ادامه گفت: در بحث خشک کردن باید صدور مجوز بارگاه های بهداشتی نگهداری را تسهیل کنیم و در کنار روستاها این اقدام را جهت حل مشکل کشاورزان انجام دهیم و امیدواریم طی یکسال آینده بتوانیم ۴٠٠ تا ۵٠٠ بارگاه زرشک را تامین تسهیلات کنیم.
وی با اشاره به بحث صادرات زرشک عنوان کرد: اکنون صادرات زرشک به ۷۵٠ تُن رسیده است که باید این میزان را طی یک برنامه پنج ساله به بیش از سه هزار تُن برسانیم.
اکبری به طرح سرشماری کشاورزی اشاره کرد و افزود: از همه کشاورزان درخواست همکاری داریم تا بتوانیم برنامه ریزی خوب و مناسبی داشته باشیم و مبنای مناسبی در این زمینه در سطح کشور باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی درخصوص احداث پنل های خورشیدی در جوار چاه های کشاورزی استان گفت: خاموشی چاه های کشاورزی و ناترازی برق در تابستان را باید جدی گرفت و اگر ۸٠ درصد از برق مورد نیاز از پنل های خورشیدی تامین کنیم بحث خاموشی چاه ها حذف خواهد شد.
وی ادامه داد: در راستای احداث این پنل ها به گونه ای برنامه ریزی شده است تا کشاورزان تسهیلات را بدون هیچ وثیقه و پرداخت قسطی دریافت کنند و کشاورزان دغدغه ای نداشته باشند و در استان به صورت جدی دنبال می شود.
اکبری در پایان عنوان کرد: در بخش کشاورزی با ۶ میلیارد دلار می توانیم این مشکل ناترازی برق را حل کنیم و فعلا فقط برای چاه های کشاورزی طرح نصب پنل های خورشیدی اجرا می شود.
نظر شما