معماری خانه‌های تاریخی ایران در شماره جدید «ایران‌اراما» قرار گرفت

با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان، چهل و هفتمین شماره نشریه چشم انداز ایران با عنوان یونانی «ایران‌اراما» و با موضوع معماری خانه‌ها و عمارت‌های تاریخی ایران منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در سرمقاله این شماره به قلم خانم خریسانثی پارچاناکی آمده است: در این شماره از مجله «چشم انداز ایران» به بررسی خانه‌ها و عمارت‌های تاریخی ایران، ادامه می‌دهیم. میراث فرهنگی غنی ایران به زیبایی در این خانه‌ها منعکس شده است؛ خانه‌هایی که به‌عنوان گواهی زنده بر تحول معماری و آداب اجتماعی کشور شناخته می‌شوند. این خانه‌ها که اغلب با جزئیات پیچیده و سبک‌های معماری منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند، مهارت‌های هنری و معماری دوره‌های مختلف را به نمایش می‌گذارند؛ از شکوه دوران صفویه تا ظرافت معماری قاجار. این عمارت‌ها، که در میان بازارهای پرهیاهو و مناظر آرام قرار گرفته‌اند، نه تنها محل سکونت بوده‌اند، بلکه به‌عنوان مراکز زندگی خانوادگی، مهمان‌نوازی و هنر نیز شناخته می‌شدند و پیوند نزدیک میان معماری و زندگی روزمره را آشکار می‌سازند.

خانم خریسانثی پارچاناکی در ادامه، می‌افزاید: در سال‌های اخیر، تلاش‌ها برای حفظ این خانه‌های تاریخی شدت گرفته و اهمیت آن‌ها به‌عنوان نمادهای فرهنگی و جاذبه‌های گردشگری بیشتر شناخته شده است. بسیاری از این بناها با دقت بازسازی شده‌اند و به بازدیدکنندگان این امکان را می‌دهند تا با سفر به گذشته، تجمل و سادگی دوران‌های پیشین را تجربه کنند. در این شماره، به کاوش در عمارت‌های گوناگونی از جمله عمارت فاضلی، عمارت بهرام و منزل تاریخی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در شهر قم، یعنی آیت‌الله خمینی، می‌پردازیم.

وی تأکید کرده است که هنگام تماشای کاشی‌کاری‌های زیبا، باغ‌های سرسبز و بادگیرهای نوآورانه این خانه‌ها، بازدیدکنندگان به درکی از سازگاری‌های محیطی و ارزش‌های زیبایی‌شناختی که زندگی ایرانیان را شکل داده‌اند، دست می‌یابند. در نهایت، می‌توان گفت که خانه‌های تاریخی ایران به‌عنوان گواهی بر پایداری هویت فرهنگی در برابر امواج مدرن‌سازی ایستادگی کرده‌اند.

معماری خانه‌های تاریخی ایران در شماره جدید «ایران‌اراما» قرار گرفت

این نشریه با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان و به همت خانم خریسانثی پارچاناکی تهیه و تدوین می‌شود. خانم پارچاناکی دانشجوی دکتری رشته ترجمه زبان‌های انگلیسی و فرانسوی از دانشگاه ایونی و از علاقه‌مندان به زبان، فرهنگ و هنر ایرانی است.

ایران‌ارما با هدف توسعه شناخت مخاطبان یونانی از فرهنگ، هنر و جاذبه‌های گردشگری ایران زمین، یکم و پانزدهم هر ماه میلادی منتشر می‌شود. مجله چشم‌انداز ایران علاوه بر انتشار روی سایت این نشریه الکترونیک به آدرس  www.iranorama.gr، از طریق پست الکترونیکی برای بیش از ۳۰۰۰ نفر از علاقه‌مندان به فرهنگ و تمدن ایران زمین ارسال می‌شود.

پایگاه iranorama.gr حاوی بانک اطلاعاتی مشتمل بر ۳۰۰۰ مخاطب از جمله علاقه‌مندان به زبان فارسی، هنرمندان، خبرنگاران، دانشجویان، اساتید دانشگاه و شخصیت‌های فرهنگی یونان است. همچنین، امکان عضویت و اشتراک رایگان این دوهفته نامه در سایت مذکور فراهم شده است

کد خبر 1789299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha