خبرگزاری شبستان- مازندران؛ سید پارسا انگشتان نماینده مازندرانی کشورمان در نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور ترکیه رتبه دوم رشته قرائت تحقیق را به دست آورد، او و میلاد عاشقی اهل تبریز دو نماینده ایرانی بودند که در شهر شانلی اورفای حائز کسب رتبه برتر شدند.
سید پارسا انگشتان- عضو کانون فرهنگی و هنری ثارالله (ع) مسجد جوادیه ساری دارنده رتبه دوم رشته قرائت تحقیق نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور ترکیه در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به جزییاتی از حضور در این مسابقات، اظهار کرد: مسابقات هر ساله در کشور برگزار میشود، در نهمین دوره از آن ۹۳ کشور دنیا در مرحله مقدماتی شرکت کردند بعد از پایش نمایندگان ۴۷ کشور به رقابت پرداختند.
وی افزود: برای نخستین بار در این مسابقات شرکت کردم، انتظار کسب رتبه نداشتم، معمولا در این مسابقات معمولا به قاری و حافظ رتبه نمیدهند که به سیاستهای آنان برمیگردد، خوشبختانه امسال نمایندگان ایران خیلی خوب اجرا کردند حتی در حد رتبه برتر بودند.
نقش انکار ناپذیر مسجد در افزایش علاقه مندی برای حضور در عرصه قرائت
این فعال قرآنی نقش مسجد در علاقهمندی به این حوزه را موثر دانست و گفت: تا جایی که به خاطر دارم پدربزرگم از سنین کودکی ما را به مسجد میبرد، اکثر جلسات قرآنی و این حلقهها در مسجد برگزار میشود، علاقه و قدرت تلاوت را در من افزایش داد.
وی که متولد شهرستان بابل است، خاطرنشان کرد: دوران کودکی و نوجوانی خودم را در مساجدی همچون؛ جوادیه و امام حسن عسکری علیه السلام گذراندم، ما سه برادر هستیم و من فرزند ارشد خانوادهام، پدر و مادرم خیلی برایم زحمت کشیدند.
طرح «هر مسجد یک پایگاه قرآنی» فرصت مغتنمی برای تربیت قاری
انگشتان با اشاره به اجرای طرح «هر مسجد یک پایگاه قرآنی» که از تاکیدات مقام معظم رهبری است، بیان کرد: این طرح سالیان سال در مصر در حال اجراست، شاید یکی از علتهای پیشرفت قاریان در مصر همین موضوع مسجد باشد.
مسجد می تواند محل تعلیم و تدبر در قرآن باشد
این نخبه قرآنی با بیان اینکه مسجد صرفا یک محل برای قرائت قرآن نیست، بیان کرد: مسجد پایگاه خوبی برای تعلیم و تدبر در قرآن است، البته در عصر حاضر دلایل مختلفی برای دوری جوانان از مسجد وجود دارد این که اولا فرهنگسازی نشده ثانیا فعالان مسجدی و قرآنی حمایت نمیشوند.
وی ادامه داد: برخی خانوادهها میگویند که فرزندم قاری و حافظ قرآن شد آخرش که چه؟ حمایتی وجود ندارد، با اینکه ادعا داریم کشوری اسلامی هستیم اما توجه به قرآن کم است، اما موسیقی سنتی و ایرانی طرفداران زیادی دارد.
آموزش؛ حلقه مفقوده فعالیت های قرآنی
این قاری جوان مسجدی با بیان اینکه مهمترین اشکال و ضعف ما در کشور ضعف آموزشی است یعنی قاریان و حافظان قرآن کریم در طول سال تحت نظر مستمر نیستند، گفت: به واسطه عدم توجه به بحث آموزش فعالان قرآنی خانوادهها وقتی میبینند که حمایت چندانی از حوزه قرآنی نمیشود ترجیح میدهند فرزندان خود را در حوزه دیگر پرورش بدهند تا انگیزهای باشد، اگر جلوی این بحث گرفته نشود در سالهای آینده شاهد رکود و کمبود استعدادهای قرآنی و کاهش افتخارآفرینی مازندرانی ها در محافل ملی و بین المللی خواهیم بود.
انگشتان خاطرنشان کرد: البته حمایت معنوی از فعالان قرآنی بیش از حمایتهای مادی است، مردم قاری قرآن را دوست دارند و به آن احترام میگذارند، قاری قرآن تقدس بیشتری دارد، اما به لحاظ مادی هیچ حمایتی نیست.
این قاری قرآن ۲۵ ساله که دستیار جراح در بیمارستان است، با تاکید بر اینکه رسالت یک قاری در مرحله اول رساندن پیام خدا به مردم است، گفت: حال اینکه او چطور و چگونه این پیام را برساند به هنرش برمیگردد، طبعا مسائل دیگری وجود دارد هیچوقت حرفه جای هنر را نمیگیرد قرآن خواندن یک شغل نیست، من دوست دارم بتوانم پخته و حرفهای بخوانم تا افراد بیشتری بتوانند پذیرای خدا باشند.
نظر شما