حلقه‌های میانی بانوان؛ ظرفیت‌ بی‌نظیر و نوآورانه در حل مسائل عمومی

سعیدی نژاد با تاکید بر اینکه ما باید اندازه مسائل را فهم کنیم، گفت: مسائل امروز کشور ما به حدی است که با ظرفیت حاکمیت قابل حل نیست و به حضور مردم و ظرفیت‌های مردمی برای حل مسأله احتیاج داریم؛ این بدان معنا است که حاکمیت باید ظرفیت هایش را برای فعال‌سازی مردم فعال کند.

«عاطفه سعیدی‌نژاد» در گفتگو با خبرنگار گروه زنان و خانواده خبرگزاری شبستان، با اشاره به ظرفیت‌های نوآورانه مشارکت حلقه‌های میانی بانوان در حل مسائل عمومی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در تعریف حلقه‌های میانی، اظهار کرد: نقطه‌ قوت و اصلی‌ترین عنصر حلقه‌های میانی مسأله محوری است، یعنی اینکه عده‌ای در جامعه باشند که پای مسائل نظام بایستند، آن مسأله به مسأله زندگی‌شان تبدیل شود و پای آن بمانند که به سرانجام برسد، در بحث حلقه‌های میانی به نیروهای مؤثر و کارآمد احتیاج داریم، نیروهایی که مدل شهید حاج قاسم سلیمانی پای کار بیایند و به قولی حاج قاسم عرصه‌ خودشان شوند.  

مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان بیان کرد: ما در گذشته هم از این دست حضور مردمی آتش به اختیار داشتیم، اما واقعیتی که حلقه‌های میانی را متمایز می‌کند، این است که حلقه‌های میانی چالش‌های ملی را هدف می‌گیرند. در بسیاری از مواقع الگوهای حل مسأله ما در مقیاس خرد جواب می‌دهد، اما در مقیاس ملی پاسخگو نیست. واقعیتی که حلقه‌های میانی باید به آن توجه کنند، همین نکته است که چطور می‌توانند با الگوی مردمی در سطح ملی حل مسأله کنند؟ یعنی پاسخ آن‌ها دارای یک الگوی تکثیرپذیر و عمومیت بخش باشد. حلقه میانی مؤثر ملی باید فهمی از واقعیت ملی داشته باشد و بخواهد پاسخی برای حل مسأله ملی با توان‌های خود ارائه کند. ما با تجمیع توان‌های خرد مردمی باید بتوانیم مسائل بزرگ ملی حل کنیم.

حکمرانی خدمت محور

وی در ادامه به بحث حکمرانی خدمت‌محور اشاره کرد و گفت: خدمت‌محوری یعنی ما با ابزاری که داریم و خدماتی که ارائه می‌دهیم، فرصتی برای مشارکت عموم و جهت‌دهی به این فضا فراهم کنیم. حلقه میانی باید به چشم یک پلتفرم و زیرساخت دیده شود که می‌تواند مشارکت مردم را رقم بزند و نیازهای مشارکت‌پذیری را حل کند و از این طریق کمک کند، هر کدام از مردم متناسب با استعداد و توانشان جای خود را پیدا کند.

سعیدی‌نژاد یکی از مسائل جدی مطرح در فضای فرهنگی کشور را ساده‌انگاری دانست و تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم، با ورود مناسبتی یا ورود دفعی و یک مرتبه می‌توانیم کارهایمان را پیش ببریم. در حالی که ما باید جریان های مؤثر را با شناخت واقعیت‌های مرتبط با حل آن مسأله رقم بزنیم.  

فعال سازی ظرفیت مردمی برای حل مسائل

وی با تاکید بر اینکه باید اندازه مسائل را فهم کنیم، افزود: مسائل امروز کشور ما به حدی است که با ظرفیت حاکمیت قابل حل نیست و به حضور مردم و ظرفیت‌های مردمی برای حل مسأله احتیاج داریم. این بدان معنا نیست که حاکمیت ورود نداشته باشد، بلکه حاکمیت باید ظرفیت هایش را برای فعال‌سازی مردم به کار گیرد. یعنی حاکمیت خودش بر سر مسأله نرود، بلکه ببیند که چه ظرفیتی هست و این ظرفیت را صرف فعال‌سازی مردم برای حل مسأله نماید.

مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان با تاکید بر استفاده از الگوی چند بعدی برای حل مسأله تصریح کرد: خیلی از اوقات ما با چند آسیب مواجه هستیم، اما دیدن این آسیب‌ها کنار هم می‌تواند فرصت‌سازی کند. ما باید به فهم کلانی از مسائل جامعه برسیم. این فهم کلان نقشه پیشرفت است. نقشه پیشرفت یعنی من یک الگوی سازگار برای حل مسأله داشته باشم.

ضرورت دست یابی به گفتمان در پیشرفت جامعه

 سعیدی‌نژاد در پایان در توضیح و تبیین طرح‌هایی چون خاندان‌یار و ایران ۱۴۴۰ که در بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان در حال اجراست، گفت: ما از همان ابتدا که ظرفیت نهضت پیشرفت بانوان را شکل دادیم، نگاه‌مان این بود که دنبال گفتمان‌سازی برویم. گفتمانی که پیشرفت جامعه و نقش بانوان در عرصه پیشرفت را شکل دهد و به این نتیجه رسیدیم که در صدر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی ما دو واقعیت خیلی مهم وجود دارد؛ یکی مسأله خانواده و دیگری ۱۶ میلیون دانش‌آموزی که در مدارس ما مشغول تحصیل هستند. ما می‌توانیم از توجه به این دو مسأله به‌عنوان اهرمی برای شکل دادن به واقعیت‌های مؤثر بعدی بهره ببریم.

کد خبر 1789329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha