افتتاح اولین مسجد «خالص مثبت» خاورمیانه در دبی

اولین مسجد «خالص مثبت» خاورمیانه به نام «ماجد الفطیم» در «تلال الغاف» دبی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « khaleejtimes»، اولین مسجد «خالص مثبت» خاورمیانه به نام مسجد «ماجد الفطیم» در «تلال الغاف» دبی افتتاح شد.

از ویژگی‌های اصلی مسجد «ماجد الفطیم» دارا بودن ۲۰۳ پنل فتوولتائیک خورشیدی است که سالانه بیش از ۲۰۴ هزار و ۱۲۱ کیلووات ساعت برق تولید می کند که ۱۱۵ درصد از نیاز انرژی این مسجد فراتر است.

این مسجد توسط توسعه دهنده املاک «ماجد الفطیم» با مشارکت اداره امور اسلامی و امور خیریه دبی راه اندازی و به نام بنیانگذار آن نامگذاری شد.

در این مسجد از شیوه های طراحی پایدار و مدرن در تلاش برای پیشبرد «پیمان سبز امارات ۲۰۳۰» استفاده شده است.

پنل‌های خورشیدی استفاده شده در این مسجد بیش از ۱۱۵ درصد انرژی مورد نیاز آن را تامین می‌کنند. انرژی سبز اضافی به شبکه بازگردانده می شود تا در سراسر جامعه استفاده شود.

سیستم‌های کارآمد انرژی اضافی در مسجد «ماجد الفطیم» شامل سیستم آب گرم خورشیدی، روشنایی «ال ای دی»، ایستگاه‌های شارژ وسایل نقلیه الکتریکی و سیستم مدیریت ساختمان (BMS) برای بهینه‌سازی مصرف انرژی است.

«احمد درویش المحیری»، مدیر کل بخش امور اسلامی و فعالیت‌های خیریه، افتتاح اولین مسجد با انتشار صفر کربن در خاورمیانه را دستاوردی عنوان کرد که نشان دهنده تعهد عمیق امارات به اصول پایداری است.

وی افزود: این یک نمونه زنده از مشارکت موفق بین بخش دولتی و خصوصی است که استاندارد جدیدی را برای نوآوری مسئولانه در ساختمان و نگهداری ایجاد می کند و همچنین با ارزش‌های اصیل اسلامی که از حفظ و حفاظت از محیط زیست حمایت می‌کند، همسو است.

المحیری گفت: این پروژه کاملاا با چشم انداز ۲۰۳۰ امارات متحده عربی که بر دستیابی به تعادل بین توسعه اقتصادی و حفاظت از محیط زیست تمرکز دارد، همخوانی دارد.

«احمد جلال اسماعیل»، مدیر اجرایی هلدینگ «ماجد الفطیم»گفت: این فضا به عنوان اولین مسجد خالص مثبت در منطقه به طور مدبرانه به عنوان سنگ بنای جامعه طراحی شده است و اصول طراحی پایدار را با ارزش‌های اسلامی در هم می آمیزد.

به گفته او بهره وری آب، کیفیت هوا و مواد غیرسمی برای تضمین یک محیط زیست سالم در این مسجد به کار گرفته شده است.

در نتیجه یک سری ویژگی‌های کلیدی پایدار، مسجد «ماجد الفطیم» قرار است به گواهینامه «برییم» دست پیدا کند.

«برییم» یا «بریم» (BREEAM) که مختصر عبارت (BRE Environmental Assessment Method) می‌باشد، روش و استاندارد ارزشیابی کیفیت ساختمان از دیدگاه پایداری و مصرف انرژی است. این روش یا استاندارد پر کاربردترین و طولانی‌ترین روش تدوین شده است که توسط ۵۰ کشور به رسمیت شمرده شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

گفتنی است، «خالص مثبت» روشی جدید برای انجام کسب و کار است که بیش از آنچه نیاز است به جامعه، محیط زیست و اقتصاد جهانی بازمی‌گرداند.

سازمان‌هایی که رویکرد «خالص مثبت» را در پیش می‌گیرند در اندشیه رشد برند خود، عملکرد مالی قوی و جذب استعدادهای درخشان مشترک هستند. در بخش‌های خصوصی، دولتی و غیرانتفاعی، آن‌ها تشخیص می‌دهند که کسب‌وکارها در مسیرهای جدیدی که هنوز در حال ظهور هستند، یک دوی مارات هستند نه دوی سرعت . هدف و مقصد همه آنها نیز یکسان است؛ تبدیل شدن به سازمان‌های پررونقی که مزایایی را ارائه می‌کنند که بسیار فراتر از مرزهای سازمانی سنتی است.

«مثبت خالص» شدن مستلزم آن است که سازمان‌ها برنامه‌های بلندپروازانه داشته باشند و برای موفقیت بلندمدت برنامه ریزی کنند. آنها باید فراتر از اجتناب از ریسک به سوی بهبودهای تدریجی رفته و شروع به نوآوری کنند.

کد خبر 1789581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha