به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد؛ علیرضا کاظمی روز شنبه (۱۹ آبان ماه) در آیین پایانی بیست و سومین اردوی کشوری دانش آموزان دختر عشایر که به مدت ۵ روز در مجتمع ثامن الحجج(ع) مشهد برگزار شده بود اظهار کرد: نظام آموزشی کشور دانش آموزان عشایر و جامعه عشایری را به عنوان نماد فرهنگ و هویت جامعه ایران، یک هدف نگاه کرده و برای فرهنگ، سبک زندگی و سنت های عشایر ارزش والا و بالایی قائل است فلذا رویکرد کلی آموزش و پرورش توجه به این بخش از دانش آموزان است و این توجه، هدف گذاری درستی است که ادامه راه بزرگان است.
وی با بیان اینکه تعداد ۵۵۰ دانش آموز در اردوی پنج روزه دانش آموزان دختر عشایر در مشهد حضور دارند اظهار کرد: بحث عدالت آموزشی یکی از سیاست های اصلی ما در نظام تربیتی و یکی از بزرگترین مولفه های نظام جمهوری اسلامی است و مجموعه عشایر کشور و به خصوص آموزش دختران این قشر بارزترین قشر نیازمند توجه و عدالت در کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: شرایط تحصیل برای حدود ۲۲۰ هزار دانش آموز عشایر در سراسر کشور مانند دیگر دانش آموزان کشور است اما مساله کیفیت آموزشی دانش آموزان عشایر و کیفیت مسایل پرورشی و فرهنگی این قشر نیز از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
وی همچنین تاکید کرد: اجازه نمیدهیم که دختران عشایر از تحصیل باز بمانند و اگر لازم باشد برای یک دانش آموز عشایر در کشور نیز کلاس برگزار خواهیم کرد.
لزوم ارتقای کیفیت آموزشی عشایر
وی بر تاکید بر لزوم ارتقای کیفیت آموزشی عشایر گفت: باید به گونهای کار شود که موفقیتهای دانش آموزان عشایر در تمامی حوزهها سرآمد باشد و در این راستا هیچ کوتاهی نخواهیم کرد و همه کمکهای لازم انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: برگزاری اردوهای عشایری در مشهد آوردههای فراوانی به همراه دارد که نخستین آورده این اردوها فراهم شدن فرصت زیارت برای این دانش آموزان و البته معرفی فرهنگ جامعه عشایری در قالب محتواهای تولیدی به مردم است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید از ظرفیت مجموعهها و کتابهای درسی برای معرفی فرهنگ و نقش جامعه عشایری و توانمندیهای آنها بهره برد.
کاظمی افزود: مجموعه عشایر کشور نیروهای مولد و سختکوشی هستند که فرهنگ کار، تلاش، مهربانی و احترام به محیط زیست را یک جا در خود به نمایش میگذارند و در کنار این ویژگی ها، در خط مقدم دفاع از مرزهای جغرافیایی ایران قرار دارند.
تدوین کتب ویژه عشایر
وی ادامه داد: لازم است کتاب ویژهای برای عشایر تهیه و تدوین شود تا دانش آموزان عشایری بتوانند به هویت خودشان افتخار کنند و در این مسیر از ظرفیت فضای مجازی و شبکه شاد هم باید بهره برد.
وزیر آموزش و پرورش خطاب به دانش آموزان دختر عشایر کشور گفت: آینده ایران با دستان شما ساخته خواهد شد و باید قدر خود را بدانید و از لحظه لحظه زندگی خود استفاده کنید و برای موفقیت قدر نعمتهای خداوند را بدانید.
سیاحت و زیارت ۵ روزه دختران عشایر در مشهد
محمد ساقی، مسئول آموزش و پرورش عشایر اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در بیست و سومین اردوی کشوری دانش آموزان عشایر دختر که از ۱۶ آبان آغاز شد و به مدت چهار روز ادامه داشت تعداد ۵۵۰ دانش آموز دختر عشایر شرکت کردند.
وی افزود: در این اردو برای دانش آموزان برنامه های تفریحی، زیارتی، آموزشی، پرورشی و مسابقات محلی و بومی مختص عشایر برگزار شد.
مسئول آموزش و پرورش عشایر اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با اشاره به برنامه های جانبی این همایش تصریح کرد: در این برنامه، دانش آموزان عشایر علاوه بر حضور در برنامه های تارک دیده شده به حرم مطهر رضوی نیز مکشرف شده و برنامه هایی نیز در بارگاه رضوی داشتند و در این محل همایش نیز با تلاش کردیم با برپا کردن چادرهای عشایری که توسط خود این عزیزان تدارک دیده شده بود، سنت ها و محصولات محلی خود را به نمایش بگذاریم.
نظر شما