حجت الاسلام «فرهاد داوودی پور» در گفتگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان از برگزاری همایش «علمی تطور و توسعه فقه و اصول در سده اخیر حوزه» به مناسبت یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم و نکوداشت آیت الله عبدالکریم حائری خبر داد و اظهار کرد: در این همایش چند رویداد با محورهای مختلف دنبال می شود، نخست افتتاح پژوهشکده فقه و علوم انسانی امام رضا(ع) که همراه با چند برنامه اصلی و جانبی انجام می شود.
رئیس پژوهشکده فقه و علوم انسانی مجتمع حوزوی امام رضا(ع) افزود: برنامه اصلی نشست هم افزایی معاونان پژوهش حوزه های علمیه استان تهران با معاون پژوهش حوزه های علمیه سراسر کشور است که این برنامه به میزبانی پژوهشکده فقه و علوم انسانی برگزار و تلاش می شود ظرفیت پژوهشکده فقه و علوم انسانی تبیین شود و یک هم افزایی و تعامل میان معاونان پژوهش حوزه های علمیه استان تهران و پژوهشکده فقه علوم انسانی شکل گیرد.
وی تصریح کرد: در گام دوم تلاش می شود مجتمع حوزوی امام رضا(ع) که پژوهشکده فقه و علوم انسانی زیرمجموعه آن است، معرفی و فعالیت ها، گروه های علمی، راهبردها و سیاست های آن تبیین و معرفی شود.
حجت الاسلام داوودی پور با اشاره به برگزاری اختتامیه کنگره سده بازتاسیس حوزه علمیه قم در آینده نزدیک، گفت: پیشمراسم های اختتامیه این کنگره در استان های مختلف درحال برگزاری است، مقرر شده که ما در استان تهران هم میزبان این پیش اختتامیه با موضوع همایش علمی «تطور و توسعه فقه و اصول در سده اخیر حوزه» شویم، در این همایش علمی پیرامون تطور و توسعه فقه و اصول در سده اخیر حوزه سخنرانی می شود.
وی ادامه داد: همایش اندیشه ورزی با موضوع بایسته ها و راهبردهای فقه حکمرانی و علوم انسانی با حضور اساتیدی همچون آیت الله رشاد، رئیس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه تهران، حجت الاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام سعیدی روشن، رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، علی محمد سلطانی، رییس بنیاد ملی علم ایران و عطاءالله رفیعی آتانی، رییس سابق مرکز تحقیقات مجلس هم برگزار می شود و برخی از پژوهشگران و اندیشه ورزان نکات خود را در مورد آینده پژوهشی و بایسته پژوهشی برنامه های پژوهشکده فقه و علوم انسانی بیان می کنند.
برنامه های جانبی
حجت الاسلام داوودی پوربا اشاره به برنامه های جانبی این همایش گفت: دو برنامه جانبی برای این همایش تدارک دیده شده است، برنامه اول نمایشگاه کارنامه، فعالیت ها و دستاوردهای مجتمع امام رضا(ع) است، با توجه به اینکه این مجتمع از سه بخش اصلی حوزه علمیه امام رضا(ع)، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) و پژوهشکده فقه و علوم انسانی تشکیل شده است، هر بخش به صورت مجزا در قالب این نمایشگاه با حضور کارشناسان برنامه های آینده و راهبردهای بخش مربوطه را عرضه می کنند.
وی در ادامه گفت: همچنین آثار حوزه اندیشه علوم انسانی در سطح کشور در این نمایشگاه کتاب عرضه می شود، این نمایشگاه فقط برای عرضه و فروش کتاب نیست، بلکه مشاوره مطالعه با حضور مولف کتاب ها نیز ارائه می شود.
افتتاح دفتر پاسخکده دینی تخصصی فقه و علوم انسانی
حجت الاسلام داوودی پور افزود: همچنین بنا است، در حاشیه این همایش دفتر پاسخکده دینی تخصصی فقه و علوم انسانی در استان تهران زیر نظر پژوهشکده فقه و علوم انسانی نیز افتتاح شود و پاسخکده هایی که در پژوهش سراها و یا حوزه های علمیه در استان تمایل به فعالیت داشته باشند، می توانند، از این دفتر مجوز فعالیت بگیرند و هم افزایی صورت گیرد.
رئیس پژوهشکده فقه و علوم انسانی مجتمع حوزوی امام رضا(ع) با اشاره به رویکردها و راهبردهای این پژوهشکده در آینده، خاطرنشان کرد: اهمیت افتتاح پژوهشکده فقه و علوم انسانی در این است که ما معتقدیم نظام تمدنی و حکومتی یک جامعه را می سازد و تولیدات حوزه علوم انسانی و اجتماعی آن کشور و تمدن است و اداره کشور وابسته به دانش علوم انسانی است، پژوهشکده فقه و علوم انسانی درصدد است که تولید دانش علوم انسانی برگرفته از فقه را بر عهده برگیرد و در همه عرصه های علوم انسانی در آینده و هر آنچه را که پرسش فقهی در حوزه علوم انسانی بوده است، پاسخ دهد.
وی تصریح کرد: در طراحی این پژوهشکده سه گروه علمی «مبانی و منطق فقه نظامساز»، «فقه نظامات و مناسبات اجتماعی» و «فقه تمدن، پیشرفت و منابع حیاتی» فعال هستند که هر کدام از این گروه های علمی پروژه ها و طرحی هایی را در شاخه های مرتبط خودشان شامل فقه خانواده، اقتصاد، فلسفه دین، فلسفه اصول، فقه تربیت و ... دنبال می کنند.
یادآور می شود، آئین افتتاحیه پژوهشکده فقه و علوم انسانی، همراه با همایش بزرگ «تطور پژوهش و دانش فلسفه اصول در سده اخیر حوزه» و نشست اندیشهورزی با موضوع «بایستهها و راهبردهای پژوهش در عرصه فقه حکمرانی و فقه علوم انسانی» روز دوشنبه، مورخ ۲۱ آبان ۱۴۰۳ برگزار میشود.
نظر شما