به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، دکتر جمیله علمالهدی در سیامین نشست بینالمللی جشنواره قرآنی و حدیثی جامعةالمصطفی العالمیه نمایندگی خراسان که امروز پنجشنبه ۲۴آبان ماه در مشهد برگزار شد گفت: یکی از فنون زبانی که توسط حکمای مسلمان برای بیان مفاهیم دینی استفاده میشود، استعاره است و در خود قرآن هم از استعاره استفاده شده است.
رییس ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: قرآن کریم از استعاره ها برای فهم معانی بزرگ استفاده کرده است، مثلاً در سوره جمعه، عالم بی عمل را به حمار تشبیه میکند که بار علم را بر دوش میکشد و بهرهای نمیبرد.
وی گفت: در علوم انسانی نیز منحنی ها و جدول ها نوعی تشبیه و استعاره برای فهم معانی خاص است و حتی امروز نیز زبان ایموجی (شکلک) در فضای رسانه نوعی استعاره و علامت برای فهماندن معانی به کار گرفته میشود.
رییس پژوهشکده مطالعات بنیادین دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه استعاره یک زبان مشترک است، افزود: این استعاره برای فهم معانی و حکایتی است که از یک واقعیت و ابزاری برای خبر دادن از واقعیات است.
علم الهدی گفت: اگر واقعیت ملکوت است، پس حیات مادی تمثیلی از آن ملکوت به شمار می رود و حکایت این جهانی از آن ملکوت است.
استاد تمام دانشگاه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در سوره کوثر خداوند برای اعطای مقام حضرت صدیقه طاهر(س) بر پیغمبر منت میگذارد، افزود: حضرت فاطمه (س) واقعیتهایی از خودش را به نمایش میگذارد و بر همه ماست که از این وجود نازنین کمال بهره را ببریم.
مجاهدان جبهه مقاومت در مقابل جبهه کفر ایستاده اند
حجت الاسلام والمسلمین روح الله سعیدی فاضل، رییس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان نیز در این مراسم گفت: در جهان معاصر مجاهدان جبهه مقاومت برای اقامه قرآن و اقامه عدل در مقابله با جبهه کفر ایستاده اند.
وی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) افزود: این محفل انس طلاب بین الملل با حضرت ولی عصر (عج) است و شروعی برای جشنواره بزرگ جامعةالمصطفی که در واقع محفل انس با کتاب الهی و اهل البیت و عمل به آن است.
وی گفت: انس با قرآن، عمل به قرآن، فهم قرآن و اقامه قرآن کریم چهار وظیفه ما نسبت به این کتاب آسمانی است.
نظر شما