حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند توجه بیشتری از مسئولین است

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی گفت: در حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند شرایط مطلوب تری در سطح جامعه هستیم و باید با عزم همگانی و از طریق نظام تعلیم و تربیت و تأمین زیرساخت های لازم، کتابخوانی را در سطح جامع ترویج داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، افشار کبیری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی، شنبه، در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در آذربایجان‌غربی، که در سالن جلسات کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گرامیداشت سی و دومین دوره هفته کتاب و تقدیر از اقدامات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان در راستای ترویج کتابخوانی، گفت: اولین آیات نازل شده بر پیامبر اکرم (ص)، با موضوع خواندن است و این نشان دهنده اهمیت خواندن، دانایی و علم آموزی است، خواندن، به مثابه ابزاری اقتدار آفرین در جوامع و توسعه در سطح خرد و کلان است.

وی افزود: در حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند شرایط مطلوب تری در سطح جامعه هستیم و باید با عزم همگانی و از طریق نظام تعلیم و تربیت و تأمین زیرساخت های لازم، کتابخوانی را در سطح جامع ترویج داده و در سبک زندگی آحاد جامعه، کتابخوانی به یک عادت تبدیل شود.

خواندن به مثابه ابزاری اقتدار آفرین در جوامع است

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی، نیز در این مراسم ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گرامیداشت سی و دومین دوره هفته کتاب با شعار «خواندن برای همدلی» گفت: هفته کتاب فرصتی مغتنم برای تقدیر از فرهیختگان، تلاشگران و دوستداران عرصه کتابخوانی و دانایی است و مفتخریم که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و به تأسی از رهبر معظم و کتابخوان انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در کسوت مروجان خواندن، انجام وظیفه می کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایحان غربی با اشاره به فعالیت‌های این ارگان در طول یکسال گذشته گفت: ۵ هزار برنامه فرهنگی - ترویجی کتاب‌محور از مهرماه ۱۴۰۲ تا مهرماه ۱۴۰۳ در کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شده است.

معصومی، ضمن ارائه گزارشی از مهم ترین اقدامات انجام شده طی یک سال اخیر و افزایش بیش از دو هزار و ۵۰۰ مترمربع به فضای کتابخانه های عمومی استان گفت: در حوزه توسعه کتابخانه ها و زیرساختی، طی یک سال اخیر، دو کتابخانه عمومی در شهر سرو شهرستان ارومیه و روستای بیوران شهرستان سردشت افتتاح شد و پروژه کتابخانه «شهید علمی» در شهرستان نقده پس از مرمت و بازسازی نیز به اتمام و بهره برداری رسید.

وی افتتاح ۲ کتابخانه عمومی در شهرستان‌های ارومیه و سردشت، بازگشایی کتابخانه عمومی در شهرستان نقده، تجهیز ۳۲ باب کتابخانه عمومی با اعتبار ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، تجهیز ۴۱ کتابخانه عمومی با اعتبار ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و کلنگ‌زنی کتابخانه ابن سینای شهرستان سردشت با اعتبار ۵ میلیارد تومان در مساحت ۶۵۴ مترمربع از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در طول یکسال گذشته در کتابخانه‌های عمومی استان است.

وی ادامه داد: توسعه و بازسازی کتابخانه ۱۵ خرداد در شهرستان خوی نیز به اتمام رسیده و پروژه کتابخانه عمومی «علامه دهخدا» در شهرستان میاندوآب با زیربنای ۸۳۴ متر مربع نیز به اتمام رسیده و طی هفته کتاب، افتتاح خواهد شد؛ و آغاز عملیات احداث ۶ باب کتابخانه عمومی در شهرستان‌ها و تامین و تجهیز یک دستگاه خودرو برای راه اندازی کتابخانه سیار در شهرستان ارومیه از دیگر اقدامات این اداره کل بوده است.

معصومی بیان کرد: در یک سال گذشته، ۴۱ هزار جلد به کتابخانه های عمومی استان اهدا شده است و با عنایت رئیس محترم دادگستری کل استان، ۲۵ فقره حکم جایگزین حبس برای خرید کتاب به کتابخانه‌های عمومی، صادر شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایحان غربی ادامه داد: به‌مناسبت سی‌ودومین هفته کتاب اولین کتابخانه‌عمومی سیار استان آذربایجان‌غربی در راه ارومیه است.

معصومی با بیان اینکه ظرفیت این کتابخانه عمومی سیار ۴ هزار جلد کتاب است، گفت: همچنین تا به امروز ۱۰ روستای پرچمعیت شناسایی شده که این کتابخانه عمومی سیار در آن‌ها حضور خواهد یافت.

وی افزود: برای راه‌اندازی این کتابخانه ۶۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات دولتی، ماشین خریداری شده و ۶۰۰ میلیون تومان نیز برای تجهیز این کتابخانه عمومی سیار هزینه شده است.

خواندن به مثابه ابزاری اقتدار آفرین در جوامع است

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت هفته کتاب و تقدیر از اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان در توسعه فرهنگ کتابخوانی گفت: کتاب وسیله ای قابل استناد و موثق برای دانایی، علم آموزی، کشف مجهولات است و از این رو برای انسان، مایه آرامش و یقین است.

وی ضمن تأکید بر ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: عادت به کتابخوانی باید یک اصل باشد و با ترویج کتابخوانی، زمینه انتقال میراث فرهنگی و گنجینه‌های معارف و دستاوردهای عالمان و فرهیختگان به نسل‌های دیگر فراهم می‌شود.

خواندن به مثابه ابزاری اقتدار آفرین در جوامع است

 گفتنی است؛ همچنین در این مراسم گروه سرود میثاق ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان دو سرود با محتوای کتاب را اجرا کردند.

اجرای گروه سرود میثاق ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان، اجرای نمایش، پخش کلیپ‌های مرتبط و … از دیگر بخش های این برنامه بود. این آیین با تقدیر از برگزیدگان سی و دومین دوره هفته کتاب و مشارکت کنندگان در برپایی موکب کتابخانه حسینی مرز تمرچین، پایان یافت.

کد خبر 1790764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha