به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد بهنامفر شامگاه یکشنبه (۲۷ آبان) در محفل ادبی ابنحسام خوسفی اظهار کرد: ابن حسام از شاعران شیعی قرن نهم است که بذری را که فردوسی کاشته در دیوان و خاوراننامه به درختی تنومند تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه خاوراننامه یک حماسه آیینی و ملی می باشد که موضوع آن درباره سفرها و قهرمانیهای حضرت علی (ع) است، افزود: بیش از ۹۰ درصد دیوان اشعار در مدح و منقبت پیامبر (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) سروده شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند ادامه داد: ابن حسام خوسفی ارادت قلبی زیادی به فردوسی داشته و در جای جای خاوراننامه این ارادت خود را بیان میکند.
بهنامفر عنوان کرد: ابن حسام خوسفی به حدی به فردوسی ارادت دارد که در خاوراننامه از خوابی سخن میگوید که فردوسی را در باغی چون بهشت ملاقات میکند و پس از این دیدار است که طبع او شکوفا و قلبش مخزن گنج اسرار الهی میگردد. در این ابیات کاملاً مشخص است که فردوسی الهامبخش ابن حسام در انجام رسالت فرهنگی او بوده است.
استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند گفت: شباهتهای بسیار بین خاوراننامه و شاهنامه است لذا اینها در تقابل هم نیستند بلکه مکمل یکدیگر هستند و این دو اثر دو جلوه از هویت ملی ایرانیان هستند.
بهنامفر بیان کرد: ابن حسام خوسفی علاوه بر قصیده، غزل و مثنوی حماسی استاد بود و رسالت خود را به درستی انجام داده است.
نظر شما