به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، علیرضا حبیبی صبح امروز دوشنبه (۲۸ آبان) در اختتامیه کنگره ملی مولانا ابن حسام خوسفی که در تالار ولایت دانشگاه بیرجند در حال برگزاری است، اظهار کرد: درود میفرستم به روح بلند کسانی که برای ایران تلاش کردند تا نام این وطن در اقصی نقاط دنیا نورانی و پرفروغ برای جهان بشریت باشد و با فضل و علم و کمال خود تلاش کردند راه را برای نسل امروز که آیندگان فردا خواهند بود، هموار کنند.
وی افزود: ابن حسام خوسفی، سعدی، حافظ و ... بخشی از تاریخ این ملت ایران و هویتآفرین و مایه فخر و مباهات ما هستند لذا برای همه آنان سر تعظیم فرود میآوریم.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به اینکه این انجمن به مدت بیش از نیم قرن پیشینه دارد، تصریح کرد: امروز مفتخریم در رأس هیات امنای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، ریاست جمهور و سه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم و تحقیقات و میراث فرهنگی قرار دارد.
حبیبی ادامه داد: این انجمن هم برای ساخت مقبره مفاخر و توسعه اندیشه آنان در قالب نشر آثار مفاخر و همچنین بزرگداشت و نکوداشت مقام مفاخر کشور برای شناساندن آنان به نسل جوان تلاش کرده است.
وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی یکی از ظرفیتهای بزرگ حوزه مفاخر کشور است، تصریح کرد: این ظرفیت میتواند برای توسعه معنادار در حوزههای دیگر به عنوان یک زیرساخت تلقی شود.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به اینکه آنچه که امروز ما را گرد هم جمع کرده یک مفخر به نام ابن حسام خوسفی است، افزود: شاید در آن زمان خوسف یک روستا بوده که ابن حسام در آن میزیسته و عمر بابرکتش را طی کرده اما امروز نام خوسف به برکت این مفخر جهانگستر از فرامرزها عبور کرده است.
حبیبی یادآور شد: این جنس در مفاخر بزرگ وجود دارد که متعلق به یک خاک نیستند بلکه متعلق به همه ایران و بشریت هستند.
وی با اعلام حمایت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در حوزه ابن حسام خوسفی، گفت: توسعه پایدار مجموعه آرامگاه ابن حسام نیاز به برنامهریزی مدونی دارد و ما هم پشتیبان چنین امری در انجمن خواهیم بود.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور بیان کرد: امروز قدیمیترین و ارزشمندترین نسخه خاوراننامه که متعلق به موزه هنرهای تزیینی تهران بود، وارد بیرجند شد و در این مراسم وجود دارد و این نسخه که در سال ۱۳۸۱ چاپ شد با همت انجمن آثار و مفاخر کشور با یک پیشگفتار نو از ابن حسام، دوباره تجدید چاپ خواهد شد.
حبیبی افزود: ظرفیتهای بزرگی برای این استان است که از جمله آن؛ یکی ابن حسام خوسفی خواهد بود و این نام متعلق به سرزمین خراسان جنوبی و مایه افتخار همه ایرانیان است و نام بلندآوازه این شاعر در سرزمین هندوستان چشمنوازی کرد و باید پیوندهای فرهنگی دیرینه با این هند تجدید بنا شود.
وی در پایان از استاندار خراسان جنوبی، دانشگاه بیرجند، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری کنگره ملی ابن حسام خوسفی طی یکسال قدردانی کرد و گفت: یکی از فضاهایی که مورد توجه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور خواهد بود بهسازی و توسعه فضای آرامگاه ابن حسام خوسفی است.
نظر شما