به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از صدی البلد، مرکز فرهنگ جهانی ملک عبدالعزیز (اثراء) با همکاری جایزه عبداللطیف الفوزان برای معماری مساجد ، دومین دوره همایش هنر اسلامی را از چهارم تا ششم آذر مطابق با ۲۴ تا ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی در منطقه الشرقیه برگزار میکند.
همایش امسال با عنوان «در ستایش صنعتگر»، در تجلیل از مهارتها، نشاندهنده علاقه و توجه به هنرهای سنتی اسلامی است، همزمان با اعلام «نامگذاری سال ۲۰۲۵ میلادی به عنوان سال صنایع دستی» برگزار میشود.
این همایش بامشارکت بیش از ۲۷ سخنران از ۱۳ کشور در سراسر جهان رویکردهای جدید در شیوه های صنایع دستی معاصر را بررسی می کنند، زیرا هدف این همایش برقراری ارتباط گذشته با حال حاضر از طریق ارائه صحنه های متنوع و یکپارچه از هنرهای اسلامی از سراسر جهان است.
عبدالله الراشد، مدیر مرکز فرهنگ جهانی ملک عبدالعزیز (اثراء) گفت: همایش هنر اسلامی و نمایشگاه «در ستایش صنعتگر» سفری نادر به دنیای صنایع دستی اسلامی است که این دو رویداد برجسته را به طور موازی در هم جمع کرده است. هدف ما تجلیل از میراث عمیق هنرهای اسلامی و حمایت از صنعتگرانی است که این سنت ها را حفظ می کنند و انتقال به نسل آینده است.
مشاری النعیم، دبیرکل جایزه عبداللطیف الفوزان برای معماری مساجد، گفت: همایش هنر اسلامی و نمایشگاه همراه آن محور مأموریت ما برای کشف و توسعه ایدههای نوآورانه برای حرفههای صنایع دستی اسلامی است که دیدگاههای مختلف از سراسر جهان گردهم میآورد؛ هدف ما الهام بخشیدن به رویکردهای جدید در برنامه ریزی و طراحی است که به هویتی تپنده و زنده و مدرن برای معماری اسلامی کمک می کند.
همزمان با راه اندازی این همایش، سه نمایشگاه بزرگ عنوان یکی از مهم ترین فعالیت ها در حاشیه همایش افتتاح میشود که مهمترین آنها نمایشگاه «در ستایش صنعتگر» که تاریخ غنی و پیشرفته را نشان میدهد
این نمایشگاه شامل بیش از ۱۵۰ اثر است که بسیاری از آنها برای اولین بار به نمایش گذاشته می شوند، مانند دکوراسیون داخلی چوبی قرن ۱۸ از دمشق، منسوجات مقدس مانند لباس کعبه از قرن بیستم. همچنین بزرگترین دیوار سنگی حکاکی شده با دست، هشت اثر سفارشی، تاسیسات به یاد ماندنی، و مجموعههای کمیاب دست ساز صنعتگران ماهر از عربستان سعودی، مراکش، هند، اسپانیا، مصر، ترکیه، ازبکستان و مالزی را به نمایش می گذارد.
نمایشگاه دوم با عنوان «گفت و گوی صنایع دستی» نام دارد که در طی آن آثار ده هنرمند معاصر را که آثارشان از هنرهای سنتی و صنایع دستی الهام گرفته شده است، به نمایش گذاشته میشود و آنها را با مواد و تکنیک های جدید ترکیب میکند.
نمایشگاه سوم در مورد صنعتگران و تنوع غنی مد و میراث فرهنگی عربستان با عنوان «امتداد» است که ترکیبی از عناصر مد سنی عربستان در طرحهای مدرن را از طریق آثار طراحان سعودی و بین المللی به نمایش می گذارد.
بستری برای نمایش میراث و هنرهای اسلامی
دومین دوره همایش هنر اسلامی به عنوان بستری برای نمایش میراث، سنت های زنده و رویکردهای نوظهور در هنرها و صنایع دستی هنر اسلامی در سراسر جهان عرب و اسلام است.
این همایش همچنین شامل گروه متنوعی از مسئولان موزه، پژوهشگران، هنرمندان و مؤسسات متعهد به احیای سنتهای هنری اسلامی با حمایت از صنعتگرانی است که این صنایع با ارزش را حفظ میکنند.
در این همایش نشستهای متنوع گفتگو برای احیای صنایع دستی بین هنرمندان و کارشناسان، متخصصان و دانشگاهیان مانند دکتر سلیمان الحربش برگزار میشود.
نظر شما