به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مساجد به لحاظ تنوع ماموریت و کارکردهای متعدد در جامعه، نقش مهمی در توانمندسازی و آموزش مهارت های زندگی دارد و به عنوان قطب برنامه برای خانواده ها محسوب می شود.
ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی برای تمامی اعضای یک خانواده و با گروههای سنی مختلف و محوریت معنویت آن که نیاز همه افراد بوده، یک جامعیت برای اهالی منازل دارد.
خدمات اجتماعی و فرهنگی به اعضای خانوادهها در مسجد می تواند این نهاد مهم را تقویت و کارآمد سازد و از بسیاری نگرانیها نجات بدهد و مایه امید باشد.
خدمات فرهنگی مساجد که سبب رشد اهالی منزل می شود، یک نوع حمایت و طرح دوستی بوده که از این مراکز به خانواده ها میرسد.
طرح «مسجد دوستدار خانواده» همین باور را بروز داده و سبب رشد اجتماعی خانوادهها شده که در شهرستانهای مختلف به میزبانی کانونهای فرهنگی و هنری اجرا شده و نجف آباد نیز از این ظرفیت بهره گرفته و از این جریان سازنده میزبانی میکند.
طرح «مسجد دوستدار خانواده» در مساجد نجف آباد
مساجد دارای ظرفیت کانون فرهنگی و هنری در شهرستان نجف آباد با هم افزایی اداره فرهنگ و ارشاد و همچنین نهادهای فرهنگی و تبلیغی طرح «مسجد دوستدار خانواده» را اشاعه دادند.
گرچه این طرح با برنامههای متنوع در یک مقطع زمانی کوتاه اجرا می شود اما بخشهایی از آن در طول سال ادامه پیدا کرده و هدف اصلی که ارائه برنامه فرهنگی برای خانوادهها است، سالانه پیش میرود.
آموزش مهارت های زندگی، اعتقادی و اخلاقی، مشاوره و ارائه بسته و محصولات فرهنگی با محوریت خانه و خانواده در مساجد عرضه می شود که مبنای طرح «مسجد دوستدار خانواده» است.
مساجد بر اساس مقتضیات منطقه و ظرفیت موجود این طرح را اجرایی و برنامههای آن را عملیاتی می کنند که توجه به همه اعضای خانواده از جمله پدر، مادر و فرزندان بوده و خدمترسانی فرهنگی بسته کامل آن به حساب میآید.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نجف آباد گفت: حدود ۱۰۰ کانون فرهنگی و هنری در این شهرستان تاسیس شده که بیش از ۵۰ درصد آن فعال بوده و در تعدادی از این مراکز خدمات متنوع ارائه میشود.
محبوبه عبادالهی با بیان اینکه طرحهای فرهنگی خانواده محور در بخشی از این مراکز انجام میشود، افزود: در کانونهای شاخص خانواده محور، برنامههای متنوع و سالانه اجرا میشود که سطح با کیفیت دارند.
وی ادامه داد: طرح «مسجد دوستدار خانواده» ساختارمند با حضور کارشناسان حوزه خانواده و موضوعات دینی در تعدادی از مراکز به همت کانون های فرهنگی و هنری آغاز شده و پیشرفت خواهد پیدا کرد.
کانونهای فرهنگی و هنری مجری طرح «مسجد دوستدار خانواده»
شکل گیری و رونق طرح «مسجد دوستدار خانواده» به همت بچه های مسجد رقم میخورد و پیشگام در اجرای آن میشوند که البته زمینه مشارکت و همکاری دیگر نهادها را نیز فراهم میکنند.
کانون های فرهنگی هنری حضرت قائم(عج)، الزهرا(س) و شهدای گمنام در اولین مرحله اجرای این طرح پیشگام شدند و تجربه خود را نیز به دیگر مراکز انتقال خواهند داد.
پیش بینی تمهیدات لازم برای حضور مادران، پدران و فرزندان آنان در برنامههای طرح مسجد دوستدار خانواده توسط همین مراکز انجام می شود.
بسیاری از اعضای کانون های مساجد تجربه و دانش برای ارائه خدمات مشاوره و فرهنگی و هنری دارند که در اجرای این طرح با کانون محل خود همکاری میکنند.
اساس مساجد کار تربیتی و فرهنگی
مسجد در هر محله به عنوان قطب فرهنگی مجری بسیاری از رویدادهای فرهنگی بوده که امروز نیز با کمک کانونهای فرهنگی و هنری و نیازسنجی تنوع این فعالیتها رونق پیدا کرده است.
امروز انجام فعالیتهای فرهنگی در کشور از اهمیت خاصی برخوردار بوده که مساجد از مهمترین ظرفیتها در این حوزه محسوب می شوند.
امام جمعه نجف آباد با تایید فعالیتهای خانواده محور کانون های فرهنگی و هنری در مساجد این شهرستان گفت: جد مرکز آموزش و نشر حقایق باید باشد و تمامی موضوعات مرتبط با دین و اجتماع در این مراکز توسعه پیدا کند.
حجت الاسلام مصطفی حسناتی ادامه داد: رفع آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از گسترش آن معطوف به کار در مسجد بوده و میتواند در محل اثر سازنده بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده ها خواست به همراه فرزندان خود به مساجد بروند در نماز جماعت شرکت کرده و از برنامههای فرهنگی بهره مند شوند.
نظر شما