به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا مخبر دزفولی امروز در ششمین همایش ملی نخبگان جوان با اشاره به تدوین سند جامعه علمی کشور گفت: برای تدوین و تصویب این سند سه تا چهار سال کار فنی و کارشناسی انجام شد و حدود 2 هزار و 500 تا 3 هزار نفر از استادان اساتید دانشگاه و حوزه در آن مشارکت داشته و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم با همه اعضای خود از جمله روسای سه قوه در تدوین آن مشارکت کردند.
وی با بیان اینکه هم اکنون 60 هزار عضو هیئت علمی به صورت تمام وقت در کشور فعالیت می کنند، اظهار کرد: وجود سند جامع علمی کشور برای پیشرفت کشور از نظر تولید مقالات علمی و چرخه علم و فناوری و تولید محصول و تحقق اقتصاد دانش بنیان ضروری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران صاحب دو درصد تولید علم در جهان است، تصریح کرد: با وجود اینکه ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد سهم دو درصدی تولید علم را به خود اختصاص داده است.
دزفولی افزود: گفته می شود که تا 50 سال آینده ایران باید به مرجع علمی تبدیل شود و زبانهای علمی جهان و کتاب های مرجع به زبان فارسی نوشته شود که برای تحقق آن لازم است نقشه جامع علمی کشور به درستی اجرا شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیشرفت علمی دو دهه اخیر یادآور شد: در دو دهه اخیر به دلیل عزم قاطع مقام معظم رهبری دست اندرکاران مسئولان و دلسوزی که صحنه های علم و فناوری را مدیریت کرده اند رشد علمی در کشور داشته ایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در افق 1404 قرار است 50 هزار شرکت دانش بنیان داشته باشیم، تصریح کرد: براساس آمارهای رسمی حدود 9 هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که حدود 5 تا 6 هزار تای آن در پارک های علم و فناوری و بقیه خارج از آن هستند.
مخبر دزفولی با بیان اینکه برنامه ریزی به حرکت در تدوین نقشه جامع کشور در تلاش هستیم سه درصد بازار نانو که درصد قابل قبولی از بنیان های تخصصی فناوری پیشرفته نفت و گاز، بیوتکنولوژی محصولات دانش بنیان بومی مبتنی بر فناوری وی سی را در دست داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه قرار بود در افق 1404 سه کشور اول منطقه در تولید علم تبدیل شویم، تصریح کرد: براساس گزارشات مراکز معتبر جهانی علم سنجی هم اکنون به این مقام دست یافته ایم و در دنیا نیز رتبه شانزدهم داریم که براساس آمارهای معتبر جهانی پیش بینی می شود تا سال 2018 به رتبه ششم جهان از نظر تولید علم برسیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به یک میلیارد دلار محصولات بیوتکنولوژی در کشور تولید می شود که در تلاش هستیم به عدد قابل توجهی آن را تغییر دهیم و این موضوع در سند جامع علمی کشور نیز ذکر شده است.
وی با اشاره به اینکه ستاد راهبردی مسئولیت اجرایی کردن سند جامع علمی کشور را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: این ستاد برای عملیاتی کردن این سند در 6 ماه نخست امسال 38 طرح کلان ملی را که شورای عالی عطف آن را بررسی کرد و به تصویب رساند و حدود 500 تا 600 میلیارد تومان به اجرای این طرح ها تخصیص داده شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور برای رسیدن به اهداف این نقشه تدوین سندهای علمی را در دستور کار قرار دارد خاطرنشان کرد: هم اکنون سند گیاهان دارویی، سند کشاورزی، سند سلامت و برخی دیگر از اسناد علمی تدوین شده است.
وی با اشاره به سند گیاهان دارویی یادآور شد: کشور ایران جزء 4 کشور دنیا از نظر تنوع گیاهان دارویی است که می تواند با سایر کشورها در این راستا رقابت کند. متاسفانه در گذشته مقدار زیادی از گیاهان به صورت عمده به خارج از کشور منتقل می شد و در بسته های مختلف و با هزینه چندین برابر به داخل بازمی گشت.
مخبر دزفولی به طب سنتی ایرانی اسلامی اشاره کرد و افزود: 6 دانشگاه فعال در این حوزه وجود دارد که دانشجویان متخصص با گرایش های مختلف را تربیت می کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بیش از یک دوازدهم نقشه جامع علمی کشور اجرایی شده است، تدوین اسناد ملی، سازوکارهای اصلاح و بازنگری و به روزرسانی هم پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس نقشه جامع علمی کشور باید فرابورس و فن بازار های مرتبط با علم و فناوری تاسیس شود که معاونت علمی و فناوری رییس جمهور که در حال تهیه ضوابط آن است.
وی تاکید کرد: اگر فن بازار علم و فناوری در فرابورس شکل گیرد تولیدات ثروت چندبرابری برای کشور به ارمغان می آورد.
دزفولی پایبندی و متعهدبودن به اجرای نقشه جامع علمی کشور را ضمانت به ثمر رسیدن این نقشه دانست و گفت: اجرای این نقشه باید به گفتمان غالب و مطالبه عمومی تبدیل شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه تولید مقالات علمی کشور خوب است، افزود: تبدیل این مقالات به محصول و اختراع در کشورمان در مقایسه با کشورهای پیشرفته است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
وی تصریح کرد: هم اکنون در کشورهای پیشرفته از دو مقاله یکی به محصول تبدیل می شود که در کشور ما تقریباً از هر 50 یا 100 مقاله یکی به محصول تبدیل می شود.
ششمین همایش نخبگان جوان در سالن اجلاس سران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما