به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « islamchannel»، گزارشی توسط اندیشکده برابری نژادی «رانیمیدتراست» منتشر شده که به بررسی راههای مقابله با رشد اسلامهراسی میپردازد و ماهیت ساختاری آن را در جامعه بریتانیا برجسته میکند.
گزارش «اسلام هراسی: تشدید نژادپرستی علیه جوامع مسلمان در بریتانیا» نشان میدهد که شورشهای نژادپرستانه تابستان سال جاری میلادی ناشی از تشدید احساسات ضد مسلمانان در سراسر بریتانیا است.
این مطالعه ارتباط مستقیمی بین خشونت علیه مسلمانان و نمایش جوامع مسلمان معترض به نسلکشی در غزه را نشان می دهد.
این گزارش با حمایت عفو بینالملل بریتانیا و شورای مسلمانان بریتانیا، نشان میدهد که چگونه لفاظیهایی که مسلمانان را تهدیدی برای جامعه بریتانیا نشان میدهند به طور فزایندهای آشکار شده است.
دکتر «شبنا بیگم»، مدیر عامل «رانیمیدتراست» گفت که اسلام هراسی به یک امر عادی شده در گفتگوهای سیاسی تبدیل شده است.
وی افزود: به عنوان یک زن مسلمان که تمام زندگی بزرگسالی خود را در سایه امنیتی شدن جوامع مسلمان پس از ۱۱ سپتامبر گذراندهام، معتقدم که باید راهکارهای عملی جدی برای مقابله با اسلامهراسی تدبیر شود.
دکتر «شبنا بیگم» گفت: این احساس که جوامع مسلمان تهدیدی برای بریتانیا هستند، دیگر یک گفتگوی پنهان در میان سیاستمداران بریتانیایی نیست، بلکه آشکار و مستقیم شده است.
وی افزود: چه از طریق سیاستمدارانی که از روی نیمکت در پارلمان صحبت میکنند و چه از طریق سرفصلهای جریانهای رسانهای اصلی که درباره «افراطگرایان اسلامگرا» سخن میگویند، اسلامهراسی در بریتانیا به اوج رسیده و زمان آن فرا رسیده است که یک گفتگوی منطقی را دوباره در دستور کار قرار دهیم.
تشدید الگوهای اسلام هراسی
این گزارش الگوهای تشدید اسلام هراسی را در جامعه بریتانیا ترسیم میکند. این پیش داوری ضد مسلمانان در زمینههایی از جمله مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۴، آموزش عالی، عدالت کیفری، پلیس و پیشگیری، و مراقبت های بهداشت روانی است.
اطلاعات درج شده در این گزارش نشان میدهد که از هر سه دانش آموز مسلمان، یک نفر مورد آزار اسلامهراسی قرار میگیرد و مسلمانان در محرومترین مناطق محلی سکونت دارند.
سعیده وارسی، از سیاستمداران مسلمان در انگلیس گفت: برای مدت طولانی مسلمانان بد معرفی شده و مورد بی اعتمادی قرار گرفتهاند و عدم تعامل دولت با جامعه مدنی مسلمان تنها به تشدید انزوای مسلمانان بریتانیا کمک کرده است.
وی افزود: دیگر نمیتوان به سادگی امیدوار بود که این جو خصمانه بهبود یابد، ما به اقدام متعهدانه برای مقابله با اسلام هراسی و مقابله با احیای نژادپرستی راست افراطی در بریتانیا نیاز داریم. این به معنای پایان دادن به سیاست جداسازی، اتخاذ یک تعریف رسمی از اسلام هراسی و مقابله با مظاهر مختلف آن است که در این گزارش توضیح داده شده است.
«زهرا محمد»، دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا، گفت: ما میبینیم که چگونه این مسائل با تهدید افراط گرایی راست افراطی تشدید شده است، همانطور که این امر در شورشهای وحشتناکی که مسلمانان و مساجد را هدف قرار می دهند، نشان داده شده است.
وی افزود: تداوم بیشتر اسلام هراسی را همچنین در هنگام دفاع از حقوق فلسطینیها شاهد هستیم، به این ترتیب که حمایت از فلسطینیها را به حمایت از تروریسم مربوط میکنند.
زهرا محمد گفت: باید یک استراتژی قوی برای مقابله با ماهیت عمیقا نهادی و موذیانه اسلام هراسی وجود داشته باشد. ما باید از چارچوب روایتهای گمراه کننده پیرامون یکپارچگی فراتر برویم.
دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا گفت: من از «رانیمیدتراست» به خاطر ارائه این بینش انتقادی و تاکید بر نیاز به اقدام معنادار برای مقابله با اسلامهراسی تقدیر میکنم.
نظر شما