به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی ۲۱، هزاران نفر از مردم ضد نژادپرست روز شنبه در تظاهراتی در لندن، پایتخت بریتانیا، در واکنش به حامیان راست افراطی که تجمعی را در نزدیکی دفتر نخست وزیری ترتیب داده بودند، تظاهرات کردند.
فعالان ضد نژادپرستی در تقاطع میدان پیکادیلی در پاسخ به تظاهراتی که توسط طرفداران راست افراطی در خیابان وایت هال سازماندهی شده بود، تجمع کردند.
این تظاهرات در خیابان وایت هال به درخواست استفن یاکسلی لینون، راست افراطی، معروف به تامی رابینسون در بریتانیا قبل از این که پلیس او را دستگیر کند، برگزار شد.
پس از آن، تظاهرکنندگان ضد نژادپرستی به سمت خیابان وایت هال راهپیمایی کردند و شعارهایی علیه فاشیسم، اسلام هراسی و تبعیض سر دادند.
حامیان فلسطین، رهبر سابق حزب کارگر بریتانیا،«جرمی کوربین» نماینده مستقل پارلمان، «دیانی ابوت» نماینده حزب کارگر و «دنیل کیبدی» دبیر کل اتحادیه ملی آموزش و پرورش نیز در این راهپیمایی علیه اسلام هراسی شرکت کردند.
در یک سخنرانی در این مراسم، ابوت، نماینده حزب کارگرخطاب به تظاهرکنندگان راست افراطی گفت: ما بسیار بیشتر از شما هستیم و شما نمی توانید از ما پیشی بگیرید.
دنیل کیبدی، دبیر کل اتحادیه ملی آموزش و پرورش گفت: نژادپرستی و اسلام هراسی جایی در جامعه بریتانیا ندارند.
پلیس لندن تدابیر امنیتی گسترده ای برای جلوگیری از بروز درگیری بین مخالفان نژادپرستی و حامیان راست افراطی اتخاذ کرد.
به گفته موسسه خیریهای که این گونه حوادث را رصد میکند، حوادث ضد اسلامی و ضد مسلمانان به بالاترین سطح خود در بیش از یک دهه گذشته رسیده است.
سازمان «به مادرت بگو» اوایل این ماه گفت: از زمان آغاز حملات اسرائیل به غزه، چهار هزار و ۹۷۱ مورد نفرت و تبعیض علیه مسلمانان را در سال گذشته ثبت کرده است.
وی با بیان اینکه این حوادث تا پایان ماه سپتامبر به میزان ۶۳ درصد به شکل رفتارهای توهین آمیز بوده است، تصریح کرد: حدود ۲۷ درصد از این حوادث شامل رفتارهای تهدید آمیز بوده است.
خبرگزاری انگلیسی (BA Media) به نقل از این سازمان گزارش داد: بیشتر حوادث در لندن، شمال غرب، یورکشایر و میدلندز رخ داده است.
در ماه آگوست گذشته، سازمانهای اسلامی در بریتانیا با توجه به حملات خشونتآمیز حامیان راست افراطی در بریتانیا علیه مسلمانان که باعث شورشهای گسترده شد و در تعدادی از شهرهای انگلیس و ایرلند شمالی گسترش یافت، اتحادیهای را برای مقابله با اسلامهراسی تشکیل دادند.
در بیانیه نمایندگان «گروه اقدام اسلام هراسی» در کنفرانسی که روز چهارشنبه در لندن با مشارکت ۸۰ سازمان اسلامی و شخصیتهای جوامع مسلمان برگزار شد، آمده است: با توجه به شورش های اخیر راست افراطی، ۸۰ سازمان اسلامی و رهبران جامعه گرد هم آمدند تا از دولت برای مقابله با تهدید فزاینده اسلام هراسی درخواست اقدام فوری و محکم کنند.
در این بیانیه آمده است: افزایش نگران کننده نفرت و خشونت نسبت به مسلمانان، خطر عادی سازی اسلام هراسی را در جامعه آشکار کرده است و همین عامل به این حملات دامن زده است.
این بیانیه همچنین بررسی مستقل فعالیتهای راست افراطی، با تمرکز بر نقش پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، رسانههای بزرگ و روایتهای سیاسیای که نفرت و اسلامهراسی را تشویق میکنند، خواستار شدند.
نظر شما