به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از القدس العربی، نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره غزه و لبنان روز دوشنبه (۲۸ آبان ماه) به دعوت انگلیس برگزار شد.
«دیوید لامی» وزیر امور خارجه بریتانیا روز دوشنبه در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد، گفت: با گذشت ۴۰۰ روز از جنگ، این کاملا غیرقابل قبول است که کمک رسانی به غزه بیش از هر زمان دیگری دشوار شده است.
لامی خواستار افزایش گسترده کمکها به نوار غزه شد.
وی درباره قحطی قریب الوقوع در غزه هشدار داد و گفت: مردم فلسطین ۷۷ سال برای به دست آوردن زمینی که متعلق به آنهاست، صبر کردهاند.
لامی در مورد کمکهای بشردوستانه گفت: در ماه اکتبر نوار غزه تنها شاهد ورود ۳۷ کامیون بشردوستانه در روز بود، در حالی که طبق دادههای سازمان ملل متحد، قبل از جنگ پانصد کامیون به این منطقه وارد میشد.
وی افزود: وضعیت شمال غزه کابوس بیماری، ویرانی و ناامیدی است. بیش از ۳۰۰ امدادگر تاکنون کشته شدهاند و این بالاترین رقم در تاریخ سازمان ملل است. تعداد کودکان کشته شده بیشترین تعداد بیش از هر زمان دیگری در سراسر جهان بوده است.
وی در ادامه تاکید کرد: جهان نتوانسته است به آتش بس مورد نیاز در غزه و لبنان دست یابد و نتوانست چرخه خشونت را بشکند، اما بریتانیا تسلیم نخواهد شد.
تور ونسلند، هماهنگ کننده روند صلح خاورمیانه، توضیحات جامعی را در مورد وضعیت سرزمین های فلسطینی اشغالی در غزه و کرانه باختری ارائه کرد و تاکید کرد که خاورمیانه در یک دوراهی تیره قرار دارد و از جامعه بین المللی خواست در مواجهه با این وضعیت دشوار و پیچیده راهی را جستجو کند.
وی تاکید کرد: جنگ وحشیانه و ویرانگر رژیم صهیونیستی به غزه باعث ویرانی همه جانبه و خسارات هنگفت شده است.
وی افزود: این وقایع برای نسلها طنینانداز خواهد شد و منطقه را به گونهای شکل میدهد که نمیتوانیم از ظرفیت آن به طور کامل استفاده کنیم.
ونسلند گفت: وضعیت انسانی غزه با شروع فصل زمستان فاجعه بار است، به ویژه تحولات شمال غزه با جابجایی گسترده و تخلیه شبه کامل ساکنان آن، تخریب گسترده و پاکسازی زمین نگران کننده است.
وی در ادامه گفت: شرایط کنونی غزه یکی از بدترین شرایطی است که در طول جنگ دیدهایم و انتظار نداریم که اوضاع بهبود یابد.
ریاض منصور، سفیر فلسطین گفت: خشونت یک بن بست است و منطقه ما به کشتار بیشتر نیاز ندارد، بلکه به یک راه حل عادلانه سیاسی نیاز دارد. راه حل در از بین رفتن یک قوم نیست، بلکه در پذیرش و وجود متقابل است. این در مورد کشتن یا کشته شدن نیست، بلکه زندگی کردن و اجازه دادن به زندگی کردن دیگران است.
منصور افزود: تنها اقدامی که شورای امنیت برای حفظ هر درجه ای از اعتبار باید انجام دهد، درخواست آتش بس فوری و بدون قید و شرط طبق فصل هفتم منشور ملل متحد است.
وی همچنین از همه کشورها خواست تا برای حفاظت از غیرنظامیان، به رسمیت شناختن کشور فلسطین، اجرای نظر مشورتی دیوان بین المللی دادگستری و احترام به تعهدات حقوقی بین المللی بدون استثنا و بدون ترس و نفع اقدام کنند.
علاوه بر این، سفیر هادی هاشم، نماینده دائم لبنان در سازمان ملل، به نمایندگی از گروه عربی صحبت کرد و گفت: این گروه درخواست خود را برای مقابله با تجاوزات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه و لبنان و ایجاد یک توافق تجدید میکند و بر پایان دادن نقض جدی منشور ملل متحد و قوانین بین المللی توسط اسرائیل تاکید دارد.
وی افزود: گروه عربی نسبت به خطر تشدید تنش که منطقه را ویران میکند و پیامدهای منطقهای و بین المللی آن و گسترش تجاوزاتی که از نوار غزه فراتر رفته و لبنان را نیز در برگرفته است، هشدار داد.
هاشم گفت که گروه عربی سیاست مجازات دسته جمعی توسط اسرائیل را که شامل محاصره و قحطی است، محکوم کرد.
عمار بن جامع، سفیر الجزایر گفت: برگزاری این نشست بر نیاز فوری شورای امنیت به اتخاذ تدابیر قاطع برای پایان دادن به جنگ تاکید دارد.
وی افزود: تصمیمات شورای امنیت به دلیل ناسازگاری قدرت اشغالگر تضعیف شده است، ما دهها هزار نفر را از دست داده ایم و صدها هزار نفر از گرسنگی و بیماری رنج می برند. شورای امنیت باید فورا کاری بکند و مسئولیت خود را بر عهده بگیرد.
نظر شما