گزارش شبستان از مسجدی با افق‌های جهانی

مسجد امام حسن محتبی(ع) مشهد یکی از مساجدی است که در حوزه فرهنگ و رسانه توانسته اقدامات خاص و متفاوتی انجام دهد و علاوه بر برنامه های ویژه در حوزه کتابخوانی، حتی با تولید انیمیشن و پویانمایی توجه مخاطبین غیر ایرانی را نیز به خود جلب کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، بچه های مسجد امام حسن مجتبی علیهالسلام اثرگذاری کارهایشان را از سطح محله و شهر گسترده تر کرده و نه تنها در سطح ملی بلکه توانسته اند در عرصه جهانی نیز تولیدات با کیفیتی را داشته باشند که نظرات مخاطبین را در ورای مرزهای کشور هم به این مجموعه مسجدی جلب کند. 

کتابخانه این مسجد نیز از جمله کتابخانه های شاخص مسجدی در مشهد است. یکی از فعالیت های شاخص این مرکز در حوزه کتاب؛ برگزاری حلقه ها و دورهمی های کتابخوانی است که به صورت هفتگی برای سنین مختلف برگزار می شود. به مناسبت هفته کتاب گفتگویی داریم با مدیر بنیاد فرهنگی رشد درباره به فعالیت های این مسجد درحوزه ترویج فرهنگ مطالعه در مسجد و نیم نگاهی هم به برنامه های فرهنگی بچه های این مسجد در عرصه رسانه و فیلم.

همه چیز با محوریت مسجد

الیاس نجاتی، مدیر بنیاد فرهنگی تربیتی رشد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد در خصوص فعالیت های این بنیاد کتاب اظهار کرد: بنیاد فرهنگی تربیتی رشد با محوریت مسجد امام حسن مجتبی(ع) و در حوزه های مختلفی از جمله آموزش و تولید و مشاوره، رسانه و حوزه های معرفتی و تربیتی وحتی تولید انیمیشن و پویانمایی فعالیت های متعددی را انجام میدهد وحتی توانسته در حوزه بین الملل هم اثرگذار باشد.

گزارش شبستان از مسجدی با افق‌های جهانی

وی افزود: اما در حوزه کتاب ما کتابخانه امام حسن مجتبی علیهالسلام را داریم که در سال ۱۴۰۱ در مسجد امام حسن مجتبی علیهالسلام تأسیس شد و از همان ابتدا تحت نظر بنیاد رشد، به ترویج فرهنگ کتابخوانی و انجام فعالیت های فرهنگی پرداخته است. این کتابخانه به عنوان یکی از پروژه های بنیاد رشد، با هدف گسترش علم و دانش، به ویژه در میان کودکان و نوجوانان تأسیس شد و به سرعت جایگاه ویژه ای در محله کسب کرد.

مدیر بنیاد فرهنگی تربیتی رشد تصریح کرد: کتابخانه با بهره گیری از برنامه های متنوع، در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ترویج فرهنگ کتابخوانی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ایجاد هویت ملی مذهبی، امید به آینده و عزت ملی فعالیت می کند. این موارد در برنامه های رسمی و پروژه های کتابخانه به طور مداوم دنبال میشوند.

برگزاری حلقه های کتابخوانی

وی عنوان کرد: اولین بخش کار ها برگزاری حلقه های کتابخوانی نونهالان است. این حلقه ها هر چهارشنبه بعد از اذان شب برگزار میشوند و با کتاب "آقا ابراهیم" آغاز شده اند و اکنون کتاب عمو قاسم شدن را در دست دارند. این حلقه ها با اهداف خاصی دنبال می شوند. ابتدا بحث پیشگیری از آسیب های اجتماعی است؛ چرا که معتقدیم با ارائه محیطی فرهنگی و سالم، کودکان از قرار گرفتن در محیط های ناسالم دور می مانند.

گزارش شبستان از مسجدی با افق‌های جهانی

نجاتی ادامه داد: ترویج فرهنگ کتابخوانی هدف دوم ماست که با این حلقه ها علاقه به مطالعه از سنین پایین در کودکان تقویت می شود. ترویج  سبک زندگی ایرانی اسلامی مساله بعدی است که وقتی کودکان با داستان های اسلامی و ایرانی آشنا شده و سبک زندگی صحیح را فرا میگیرند. همچنین ایجاد هویت ملی مذهبی که با  داستانهای مذهبی و ملی به تقویت هویت کودکان کمک میکند  و در انتها ایجاد امید به آینده در کودکان از طریق این حلقه ها به یادگیری و رشد ترغیب می شوند و آینده ای روشن را متصور میگردند.

مدیر بنیاد فرهنگی تربیتی رشد عنوان کرد: جلسات تخصصی کتابخوانی جوانان و بزرگسالان نیز یکی دیگر از برنامه ها ماست که این جلسات برای عموم مستمعین و نمازگزاران هر روز به جز روزهای تعطیل بعد از اذان شب برگزار می شود و کتاب های مهمی مانند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «خاکهای نرم کوشک» در آنها مطالعه می شوند و و برای نوجوانان و جوانان روز های زوج است و کتاب هایی چون خاک‌های نرم کوشک خوانش و بررسی می شود. همچنین برنامه‌های کتابخوانی بانوان نیز یکشنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها برگزار می شود.

برگزاری نشستهای فرهنگی و آموزشی

وی ادامه داد: برگزاری نشستهای فرهنگی و آموزشی نیز از دیگر برنامه ها ماست که با حضور نویسندگان و چهره های فرهنگی مانند آقای سعید عاکف برگزار می شود. در این نشست ها نیز از طریق برگزاری نشست های فرهنگی، افراد با مسائل اجتماعی و فرهنگی آشنا شده و راهکارهای پیشگیری از آسیبها را می آموزند و فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ترویج میدهند.

وی تصریح کرد: ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و ایجاد هویت ملی مذهبی و امید به آینده  از طریق مباحث مطرح شده از اهداف این نشست هاست.

این فعال مسجدی تاکید کرد: کتابخانه امام حسن مجتبی علیهالسلام نه تنها محلی برای مطالعه و کتابخوانی است، بلکه به عنوان یک پایگاه مهم فرهنگی و اجتماعی، نقش مؤثری در پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ترویج فرهنگ کتابخوانی، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، ایجاد هویت ملی مذهبی، تقویت امید به آینده و ارتقای عزت ملی ایفا می کند. این کتابخانه با برنامه های متنوع و تخصصی خود به گسترش دانش و فرهنگ در میان نسل های آینده کمک میکند و یک نقطه اتکای مهم برای خانواده ها و نوجوانان در منطقه به شمار می رود.

گزارش شبستان از مسجدی با افق‌های جهانی

وی همچنین با اشاره به آخرین رویدادی که در دست اجراست گفت: یک رویداد فرهنگی نیز تحت عنوان لیگ بزرگ کتاب‌خوانی نیز در دست اجرا داریم که مرحله اول آن روز دوشنبه، ۵ آذر برگزار خواهد شد.

 نجاتی همچنین یادآور شد : جالب است بدانید که تمام فعالیت‌های کتابخانه امام حسن مجتبی علیه‌السلام، با همت داوطلبانه و بدون هیچ‌گونه حمایت مالی یا پشتیبانی از ارگان‌های دولتی انجام شده است. تلاش‌های ما تنها با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و ایجاد فضایی پویا برای رشد و آگاهی جامعه صورت گرفته است. اما برای آنکه بتوانیم این مسیر ارزشمند را با قدرت بیشتری ادامه دهیم و دستاوردهای بهتری برای جامعه رقم بزنیم، به حمایت‌هایی مانند پوشش رسانه‌ای و اهدای کتاب نیازمندیم.

کارگروه پژوهشی ویژه نوجوانان

وی با اشاره به برگزاری کارگروه پژوهشی نوجوانان گفت این کارگروه فضایی برای نوجوانان فراهم می کند تا علاوه بر مطالعه کتابها، به بحث و تبادل نظر پیرامون آنها بپردازند و مهارت های پژوهشی خود را تقویت کنند. 

مدیر بنیاد فرهنگی تربیتی رشد، برگزاری اردوها و کارهای رسانه ای مانند پادکست را از دیگر برنامه های بنیاد بر شمرد و اظهار کرد: کتابخانه اردوها و فعالیت های رسانه ای همچون پادکست را نیز برگزار میکند.

گزارش شبستان از مسجدی با افق‌های جهانی

رحیل و افق های جهانی

وی افزود: موسسه فرهنگی و انیمیشن سازی رحیل نیز یکی از بخش های بنیاد است که از سال ۱۳۹۴ با هدف زندگی جمعی و کار تشکیلاتی زیر نظر بنیاد رشد شروع به فعالیت کرده و تا امروز به دست آورد های بزرگی رسیده است و از جمله کار های معروف ما سریال حدیث میشن، خون مظلوم، رسوایی دیزنی و.... است.

نجاتی گفت: کادرسازی و تربیت نیروی متخصص و تولید محصولات رسانه ای مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی و مقابله با تهاجم فرهنگی، رسانه ای نظام سلطه و ارتقای توانمندی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه بین الملل از اهداف شاخص و اصلی این مجموعه است.

وی تصریح کرد: رحیل بعد از انجام برخی فعالیت ها رسانه ای و تولیداتی که داشت به این نتیجه رسید که در برخی بخش ها مثل مستند، فیلم کوتاه، موشن گرافیک و . . . فعالیت ها در حال انجام است و فعالیت در این بخش نوعی موازی کاری است به همین خاطر ما ورود به عرصه ای را که خلاء آن در جبهه انقلاب مشهود است را در دستور کار خود قرار دادیم و آن تولید انیمیشن است.

مدیر بنیاد فرهنگی تربیتی رشد عنوان کرد: فعالیت های ما در حال حاضر در دو بخش آموزش و تولید می باشد، از جمله آموزش فتوشاپ، پریمیر، افترافکت، موهو، تری دی مکس، مایا، سینما فوردی، موشن گرافیک، تدوین، دوره طراحی لوگو، دوره فیلمنامه نویسی و ... و تولیدات ما شامل انیمیشن دو بعدی و سه بعدی بصورت کوتاه ، سینمایی و سریالی در بستر فضای مجازی و رسانه ملی است.

کد خبر 1791412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha