خبرگزاری شبستان_ آذربایجانغربی: همسویی مسجد و مدرسه برای ترویج کتابخوانی میتواند به عنوان یک راهکار مؤثر در جهت افزایش سطح فرهنگ و دانش جامعه عمل کند. برای رسیدن به این هدف، میتوان راهکارهای مختلفی در نظر گرفت. در این راستا برگزاری جلسات مشترک کتابخوانی یکی از روش ها است که مدارس و مساجد میتوانند جلسات یا کارگاههای کتابخوانی برگزار کنند که در آن دانشآموزان و اعضای جامعه به صورت مشترک شرکت کنند. این کار میتواند در شناخت بیشتر کتابها و ترویج فرهنگ مطالعه مفید باشد. همچنین با همیاری مدرسه و مسجد، میتوان کتابخانههای مشترکی ایجاد کرد که افراد از دسترسی به منابع متنوع بهرهمند شوند. چنین کتابخانههایی میتوانند محتوای دینی، فرهنگی، علمی و ادبی را پوشش دهند.
برگزاری مسابقات کتابخوانی با همکاری مدرسه و مسجد و اعطای جوایز به برگزیدگان، میتواند انگیزه مضاعفی برای مطالعه در کودکان و جوانان ایجاد کند. دعوت از نویسندگان و اهل قلم و برپایی جلسات و همایشهایی با حضور نویسندگان و صاحبنظران عرصه کتاب و ادبیات میتواند به افزایش علاقه جوانان به کتابخوانی کمک کند. استفاده از مفاهیم دینی برای ترویج کتابخوانی یکی دیگر از روش ها است که با تاکید بر آموزههای دینی که به اهمیت علم و دانش و مطالعه تأکید دارند، میتوان مردم را به کتابخوانی تشویق کرد. طراحی برنامههایی که در آن تلفیقی از آموزههای علمی و دینی ارائه شود، میتواند راهکاری برای تقویت پیوند میان مسجد و مدرسه در ترویج کتابخوانی باشد. با اجرای چنین برنامههایی، میتوان به نحو موثری از پتانسیل هر دو نهاد برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه بهره برد.
طرح «شیرین چای با کتاب» امسال به مناسبت سیو دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در مساجد ارومیه اجرا شد که یکی طرحهای موفق بود که ایستگاه آخرش با پیوند مدرسه و مسجد همراه بود و یکی از اصلیترین برنامه های این طرح دعوت از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان بود که کودکان را از نزدیک با نویسندگان آشنا کند.
مدرسه دبستان کوثر که در یکی از مناطق کمبرخوردار ارومیه قرار دارد با مسجد جامع پیرلو همسایه است و حتی میتوان گفت دیوار بین مسجد و مدرسه یکسان است.
کانون فرهنگی و هنری حبیب ابن مظاهر مسجد جامع حاجی پیرلو امروز به مناسبت آخرین روز هفته کتاب میزبان دانش آموزان پسر بود که ویژه برنامه «شیرین چای با کتاب» برگزار شد و به ایستگاه پایان رسید.
بهزاد رزاقی، معاون فرهنگی ستاد کانونهای مساجد استان آذربایجان غربی نیز در این مراسم به خبرنگار شبستان در ارومیه با بیان اینکه ترویج کتابخوانی در مسجد میتواند به شکلی موثر و با در نظر گرفتن جذابیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی انجام شود، گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی در مساجد میتواند به تقویت ارتباط مردم با دانش و اطلاعات و همچنین ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه کمک کند.
رزاقی ادامه داد: مطالعه کتاب های غیر درسی را باید در برنامه روزانه خود داشته باشید تا ذهن خلاقی پرورش دهید.
مادر و فرزند نویسنده ارومیهای مهمان کانون فرهنگی و هنری حبیب ابن مظاهر ارومیه
رکسانا بلوری، نویسنده، تصویرگر و مترجم ارومیهای در این مراسم گفت: کتاب باید از کودکی با فرزندانمان همراه باشد تا بتوانیم در حوزه فرهنگ موثر باشیم.
وی افزود: هر روز وقت مشخصی را به کتاب خواندن اختصاص دهید. یک جای آرام که بتوانید تمرکز کنید. کودک به سرعت لذت تمرکز روی کتاب در محیط آرام را درخواهد یافت.
آرتین عسگری، نویسنده کتاب «حلزونی به نام صدف طلایی» و ۱۰ ساله ارومیهای نیز در این مراسم گفت: کتاب حلزونی به نام صدف طلایی در مورد حلزونی است که به دنبال دوستی برای بازی می گردد و در راه با حیوانات مختلف روبه رو می شود مثل گربه، گنجشک و … که هیچکدام نمی توانند با او بازی کنند؛ چون او خیلی آرام راه می رود. حلزون صدف طلایی در نهایت با لاک پشت رو به رو می شود و باهم آرام و آهسته راه میروند و گل ها را تماشا میکنند.
وی در مورد نویسندگی خود نیز گفت: من ۵ سالگی اولین کتابم را نوشتم ولی چون سواد نوشتن نداشتم داستانها را میگفتم و مادرم روی کاغذ مینوشت.
گفتنی است؛ قصهگویی، اهدای کتاب، برگزاری مسابقه در بین دانش آموزان از جمله برنامههای جنبی این ویژه برنامه بود.
همچنین در این برنامه تعدادی کتاب از سوی مادر و فرزند نویسنده به کتابخانه مدرسه اهدا شد و کتاب قصه مثل هایی از خانه کوچک دکتر مبتدی به ترجمه رکسانا بلوری خوانش شد.
نظر شما