بیش از ۵ هزار نفر هیئت امنای مردمی، مساجد و امامزادگان استان را مدیریت می‌کنند

حجت الاسلام کرمی با بیان اینکه نزدیک ۱۵۰۰ مسجد و مکان مذهبی و ۱۳۲ امامزاده و بقعه متبرکه در استان زنجان وجود دارند، گفت: بیش از ۵ هزار نفر هیئت امنای مردمی، مساجد و امامزادگان استان را مدیریت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، حجت‌الاسلام کرمی مدیرکل اوقاف استان زنجان امروز در دوره آموزشی که برای ۱۵۰ نفر از اعضای هیئت امنا و خادمین مساجد، امامزادگان و بقاع متبرکه استان زنجان در حسینیه اعظم زنجان استان زنجان برگزار شد، گفت: بر اساس برنامه ریزی و تکالیف سازمانی ما هر ساله این دوره های آموزشی را برگزار می کنیم.  


وی با بیان اینکه تصمیمات خوبی برای معیشت خادمان امامزادگان و بقاع متبرکه اتخاذ شده است، گفت:  سازمان اوقاف استان زنجان از این پیشنهاد استقبال کرده است و در صورت عملیاتی شدت اتفاق مبارکی است.  


حجت الاسلام کرمی با یادآوری اینکه استفاده از ظرفیت مردم به عنوان هیات امنای امامزادگان و بقاع متبرکه مورد تاکید است، گفت: اوقاف وظیفه نظارت، سازماندهی، آموزش و هم افزایی را برعهده دارد و از ظرفیت مردم برای توسعه و آبادانی بقاع متبرکه و ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی استفاده شود.


به گفته مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان، نسبت به تبیین قوانین بقاع متبرکه مساجد و اوقاف و امور خیریه کوتاهی شده است.  


وی با بیان اینکه این دوره با هدف برطرف کردن برخی از شبهات و سوالات مردم در خصوص موقوفات برگزار می شود، تصریح کرد: یکی از سوالات مطروحه اصحاب رسانه و مردم نحوه انتخاب هیات امنای بقاع متبرکه است که در پاسخ باید گفت، برای انتخاب هیات امنای بقاع متبرکه از بین معتمدین محل افرادی انتخاب و به اوقاف معرفی می شود و فرایند اداری هم طی شده و بعد از استعلام از مراجع قانونی، کمیسیونی در اداره تشکیل شده و مدیر استان حکم هیات امنای بقاع متبرکه را امضا می کند.  


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان اضافه کرد: در خصوص مساجد هم روحانی مسجد، هیأت امنا را براساس همان دستورالعمل به مرکز رسیدگی به امور مساجد معرفی می کند و پس از استعلام های مربوطه فرد مورد نظر تایید می شود و احکام هیات امنای مساجد هم امامان جمعه صادر می کنند.  


حجت الاسلام کرمی ادامه داد: امسال از حضور و تدریس چهار مدرس در مباحث حقوقی، فرهنگی اجتماعی، پدافند غیرعامل و بیات عملکردها و آسیب شناسی فعالیت ها بهره خواهیم برد.


وی با بیان اینکه نزدیک ۱۵۰۰ مسجد و مکان مذهبی و ۱۳۲ امامزاده و بقعه متبرکه در استان زنجان وجود دارند، تصریح کرد: برای همه آنها هیئت امنا از خود مردم و علاقه مندان تعیین می شود و با اعطای حکم رسمی مشغول به فعالیت می شوند، هیئت امنای مساجد به پیشنهاد روحانی آن مسجد تعیین میشود اما هیئت امنای امامزادگان و بقاع با مشورت هیئت امنا و روحانی و تصمیم اوقاف و اخذ نظر سایر نهادهای مسئول تعیین می شود.


وی ادامه داد: بر اساس ارزیابی ها حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد اماکن مذهبی در سطح های متفاوت نیمه فعال یا فعال هستند و بقیه راکد یا غیرفعال هستند.


حجت الاسلام کرمی افزود: با توجه به تعدد اماکن و تنوع فعالیت ها، مدیریت مراسمات و اماکن مذهبی فقط از عهده مردم برمی آید. پس از فرایند تعیین هیئت امنا، مدیریت مساجد و امامزادگان با رعایت دستورالعمل ها، کاملا مردمی است و نهادهای مسئول مثل اوقاف، بسیج، ارشاد، تبلیغات، حوزه های علمیه و امامان جمعه وظیفه نظارت،  پشتیبانی و هم افزایی فعالیتها را دارند.

کد خبر 1791534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha