به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان_ نوشین کریمی
تلفن همراهم پشت سر هم زنگ میخورد، اما چون درگیر خرید منزل بودم دستم بند بود و نمیشد گوشی را جواب بدهم. در یخچال بقالی محل را باز کردم و با برداشتن لبنیات حواسم به قیمت هایی رفت که به بهانه های مختلف طی زمانی کم، افزایش پیدا میکرد.
زنگ تماس آخری هنوز تمام نشده بود که گوشی را جواب دادم و همکاری از بسیج رسانه استان دعوتم کرد که با حضور در اردوی راویان پیشرفت راهی شهرک صنعتی شده و به مناسبت هفته بسیج، دستاوردها و پیشرفت های خدمات نظام و انقلاب اسلامی را روایت کنیم.
هدف مشخص بود و تلاش برای اینکه نگاه منفی برخی از خود تحقیرها به وطن و تواناییهایش تغییر کند و انگشت اتهام به کم کاریهای انقلاب و فعالیت های رو به پیشرفتش برداشته شود، از دولت سیزدهم آغاز شده بود.
راهی که بسیج رسانه با همکاری دستگاه های اجرایی و اصناف و... می پیماید تا واقعیت های ناپیدای جامعه به چشم عادت کرده روزمرگی های مردم بیاید و سیاهی بدبینی از ذهن و تصورشان دور شود.
نقشی که رسانه دارد تحلیل و تبیین درست واقعیت ها و ضرورت بیان و تکرار آنهاست که با حضور در میدان و مشاهدات عینی آنرا برای مخاطب قابل درک و باورپذیر می کند.
از مغازه که خارج میشدم، فروشنده که متوجه صحبت هایم شده بود گفت: «میشه از کارگرها بپرسید چقدر حقوق معوقه دارند، محصولاتی که تولید می کنند سالم است یا...» لبخندی زدم و به آن ذهن بدبینی که باعث شده تلاش های زیادی که برای رو سپیدی ایران عزیز انجام می شود ولی دیده نمیشود فکر کنم. اینکه چقدر کم گفته شده و چقدر باید تلاش شود تا آنچه که ایران را ۴۴ سال سرپا نگاه داشته به آنها که چشم هایشان را بسته اند، نشان داد.
خودم را به تیم اعزامی رساندم و راهی شهرصنعتی شدیم. مکان بازدید شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان وابسته به شرکت صنایع شیر ایران بود که در سال ۱۳۵۴ با آخرین تکنولوژی روز اروپا و با ظرفیت اسمی ۱۵۰ تن در روز در زمینی به مساحت هشت و نیم هکتار و با بیش از ۱۰ هزار متر مربع تاسیسات و زیر بنای آن در شهر صنعتی رشت احداث شده بود.
این شرکت پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و پیرو سیاست گذاریهای جهاد سازندگی تامین شیر خام و قطع وابستگی به خارج، جزء الویت های اساسی قرار گرفته و در خردادماه ۱۳۶۷ و با دریافت ۱۱ تن شیرخام درروز، راه اندازی و شروع به تولید محصولات لبنی کرد.
با توجه به این که شیر پایه خوراکیهای زیادی در ایران بوده و هست؛ از پنیر، ماست و سرشیر گرفته تا دوغ و کشک که هم غذا و هم چاشنی غذا هستند، تولید و تنوع بیش از ۶۰ نوع محصول لبنی و نوشیدنی به عنوان بزرگترین تولید کننده فراورده های شیری در استان گیلان دیده می شود که از محصولات تولیدی این شرکت سایر استانها نیز بهره مند میشوند.
سرهنگ مهدی پارسا، رئیس سازمان بسیج رسانه استان گیلان نیز با بیان اینکه امروز ۲۵ نفر از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان در اردوی راویان پیشرفت رسانه استان گیلان حضور داشتند تا در تبیین دستاوردهای نظام نقش آفرین باشند گفت: این اردو به مناسبت هفته بسیج و در راستای یکی از مهمترین دغدغههای رهبر معظم انقلاب که بحث تبیین است برگزار شده است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در فرمایش صریح خود، مسئولین رسانه را به عنوان متولیان اصلی و اولیه جهاد تبیین معرفی کردند افزود: از ابتدای سال تاکنون، سازمان بسیج رسانه استان گیلان ۱۰ بازدید رسمی از دستاوردهای مختلف نظام در حوزههای صنعتی، اقتصادی و دانش بنیان را با حضور ۵۰۰ نفر از فعالان رسانهای و خبرنگاران استان، چه در مرکز استان و چه در شهرستانها توسط ردههای بسیج رسانه استان انجام داده است.
پارسا اضافه کرد: در تلاشیم تا پایان سال با برنامه ریزی، این تعداد به یک هزار نفر برای روایتگری دستاوردها و پیشرفتهای خدمات نظام در حوزههای مختلف برسیم.
وی ضمن قدردانی از همکاری مشترک سازمان بسیج کارگری و کارخانجات با بسیج رسانه استان گفت: بازدید از مجموعههای بسیج صنعت، بسیج عمران و بسیج کشاورزی نیز در حال اقدام است.
پارسا با تاکید بر به تصویر کشیدن توانمندیها و دستاوردهای ۴۶ ساله انقلاب اسلامی و بهرهبرداری رسانهای از این ظرفیتها اظهار کرد: توپخانه رسانههای دشمن و امپراطوری رسانهای غرب تمام تلاش خود را برای ناکارآمدی نظام به کار میگیرند تا مردم را نسبت به آینده نظام ناامید کنند.
وی اذعان کرد: بی شک قلم خبرنگاران و نوع نگاه رسانههای داخلی میتواند کمک حال باشد تا مردم عزیز را نسبت به دستاوردهای نظام و فعالیتهای آن در حوزههای مختلف آگاه و امیدوار سازد.
سرهنگ پاسدار عباس اسکندری، رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات استان گیلان در این شرکت ضمن خیرمقدم به خبرنگاران و استقبال و ضرورت برپای چنین اردوهایی، رسالت و تفکر بسیجیان را آگاهی بخشی و بصیرت افزایی عنوان کرد و گفت: رسانهها سفیران امید و پیشرفت در عرصه کار و تولید هستند.
وی رسانهها را سفیران امید و پیشرفت در عرصه کار و تولید دانست و بیان کرد: یکی از رسالتهای ارزشمند اصحاب رسانه در عرصه اقتصادی، روایت پیشرفت و دستاوردهای نظام و امیدآفرینی در جامعه است.
اسکندری با تاکید بر اینکه امروز کشور درگیر جنگ نرم و ترکیبی است، به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: خبرنگاران در اردوی راویان پیشرفت رسالت فرهنگسازی و گفتمانسازی را در حوزه کار و تولید برعهده دارند.
وی اظهار کرد: امروز دشمن به دنبال ناکارآمد جلوه دادن حاکمیت، نارضایتی در بین مردم و ایجاد یأس و ناامیدی در بطن جامعه است و رسانه ها هستند که می توانند با اطلاعرسانی صحیح، انعکاس پیشرفتها و امیدآفرینی، نقش مهمی در افزایش اعتماد عمومی و تقویت روحیه ملی و معرفی الگوی موفق داشته باشند.
محصولات پگاه سلامت محور است
فرزاد کوهنژاد، مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان نیز در جریان بازدید اصحاب رسانه به این شرکت با بیان اینکه صنایع شیر پگاه ایران صنعتی ۷۰ ساله است که در واحد گیلان ۲۲۲ نفر به طور مستقیم و ۲۶۰ نفر به طور غیرمستقیم فعالیت دارند گفت: در این مجموعه روزانه بین ۱۴۰ تا ۱۴۵ تن شیر دریافت می شود که بخش عمده آن از استان است.
وی با اشاره تولید ۶۰ نوع محصول مختلف که برخی از آنها نیز صادر می شوند افزود: علاوه بر این، سالانه بیش از ۲۰ تن دوغ گازدار به کشور کانادا، ماهانه حدود ۱۰۰ تن خامه و نیز بین ۲۰ تا ۲۵ تن پنیر محلی سیاهمزگی تولیدی به جمهوری آذربایجان صادر می شود.
کوهنژاد به توافقات انجام شده برای صادرات پنیر محلی سیاهمزگی با کشورهای گرجستان و ترکمنستان اشاره کرد و گفت: همچنین برخی از محصولات این شرکت به کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان نیز صادر می شود.
وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه، شرکت کشت و صنعت پگاه با هزار راس دام در کمتر از ۲ سال است که تولید روزانه ۶ تن شیر را آغاز به کار کرده که تا پایان سال جاری به حدود ۲۵ تن افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: ظرفیت این مرکز به ۲ هزار راس دام افزایش می یابد و نیز سردخانه ۲۰۰ تنی در این شرکت احداث و خط تولید کره راه اندازی شده است که نگرانی برای دامداران و فروش شیر خام نداشته باشند.
کوهنژاد با تاکید بر سلامت محور بودن محصولات شرکت شیر پگاه گفت: شرکت شیر پگاه نشان ملی کیفیت صادرات استاندار را دریافت کرده است و محصولات تولیدی این شرکت از لحاظ کیفیت مواد و وزن به صورت سرزده و هفتگی پایش میشود.
وی با بیان اینکه قطب تولید پنیر در صنایع شیر در سطح کشور هستیم اضافه کرد: شرکت شیر پگاه ماهانه ۲۲۰ تن پنیر در حال تولید و فروش در سطح کشور است.
کوهنژاد اذعان کرد: در راستای فرهنگسازی مصرف شیر، به صورت هفتگی پذیرای این شرکت پذیرای ۵۰ تا ۶۰ نفر از دانشآموزان و دانشگاهیان است تا از نزدیک با فرآیند تولید و اهمیت مصرف محصولات لبنی آشنا شوند.
بازدید از بخش های مختلف شرکت و شنیدن توضیحات سرپرست بخش از نحوه تولید و بسته بندی محصولات و سوالات خبرنگاران برای رفع دغدغه مندی جامعه هم انجام شد.
یاد حرف مغازه دار افتادم و به دنبال رضایتمندی کارگران بودم که شنیدم یکی گفت، تهیه بسته های معیشتی به مناسبت های مختلف در سبد کالای کارگران نیز قرار می گیرد و دیگری که میگفت از سلامت این شرکت به قدری مطمئنم که سال هاست فقط این محصولات را مصرف میکنم...
صدای اذان که شنیده شده به صرف ناهار و نماز دعوتمان کردند طبقه همکف شرکت.
کنار همان کارگران زحمتکش، پشت همان میز و همان سفره ها نشستیم و مهمان روزی پربرکتی شدیم که چرخ همت و پیشرفتش در سال های بعد از انقلاب نه تنها کند نشده بود بلکه با سرعت به راهش ادامه میداد...
از همان ماست و دوغی سر سفره نوشیدیم که نحوه تولیدش را در خط تولید همین شرکت دیده بودیم.
سر سفره، هر کدام از همکاران رسانه ای در مورد تجربیاتشان از محصولات این شرکت میگفتند. یکی شیر کاکائوش را بیشتر دوست داشت و یکی کره و پنیرش را، یکی از دوغ سنتی این شرکت تعریف میکرد و یکی از ماست چکیده و طعم دارش...
دیگر وقتش رسیده بود که در کنار شنیدن این طعم ها و تفاوت ها راهی میشدیم برای روایت آنچه دیده و شنیده بودیم.
باید طعم پیشرفت و حرکت انقلاب را در شرایط تحریم ها و تهدیدها، در جنگ رسانه ای دشمن برای ناامید کردن ملتی که ایستادگی را معنا داده اند، به کام مردم بچشانیم. ما راویان پیشرفت ایرانیم.
نظر شما