به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «al۲۴news»، کمیته چهارم در امور ویژه سیاسی و استعمارزدایی سازمان ملل سه قطعنامه به نفع فلسطین تصویب کرد که به مسائل مربوط به شهرکهای رژیم صهیونیستی و آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) پرداخته است.این قطعنامهها را تصویب کرد که مصائب فلسطینیها تحت فعالیتهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی را برجسته میکند و بر نقش حیاتی آنروا در حمایت از آوارگان فلسطینی تاکید دارد.
قطعنامه اول برای مقابله با شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی با اکثریت قاطع ۱۵۲ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۱۹ رای ممتنع به تصویب رسید.
این کمیته از مجمع عمومی درخواست کرده است که از رژیم صهیونیستی به عنوان قدرت اشغالگر بخواهد که به تعهدات قانونی خود بر اساس حقوق بین الملل، همانطور که در نظر مشورتی سال ۲۰۲۴ دیوان بین المللی دادگستری تاکید شده است، عمل کند.
این قطعنامه خواستار توقف فوری فعالیتهای شهرکسازی جدید، خروج شهرک نشینان از سرزمینهای اشغالی فلسطین و پایان دادن به حضور غیرقانونی رژیم صهیونیستی در این مناطق شده است.
قطعنامه صادر شده همچنین بر مسئولیت رژیم صهیونیستی برای تحقیق در مورد اقدامات خشونت آمیز توسط شهرکنشینان علیه غیرنظامیان فلسطینی تاکید می کند.
قطعنامه دوم با محوریت «کمک به آوارگان فلسطینی» با ۱۶۵ رای موافق، ۳ رای مخالف و ۹ رای ممتنع به تصویب رسید که بر اهمیت تضمین عملکرد بی وقفه آنروا با وجود چالشهای فزاینده مالی و عملیاتی تاکید میکند.
این قطعنامه از کشورهای کمککننده میخواهد تا تلاشهای خود را برای برآوردن نیازهای آژانس به ویژه در سایه بیثباتی و بحرانهای بشردوستانه در منطقه، افزایش دهند.
این قطعنامه در پی تصمیم ۲۸ اکتبر پارلمان رژیم صهیونیستی مبنی بر غیرقانونی کردن عملیات آنروا در اراضی اشغالی است، اقدامی که به طور گسترده توسط جامعه جهانی محکوم شده است.
قطعنامه سوم درباره اموال و درآمدهای آوارگان فلسطینی با ۱۶۱ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع تصویب شد که آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد را موظف میکند تا با مشورت با کمیسیون آشتی سازمان ملل برای فلسطین، اقدامات لازم را برای حفاظت از اموال و داراییهای فلسطینیها انجام دهد.
این قطعنامه همچنین از رژیم صهیونیستی می خواهد که در اجرای این دستورالعمل با سازمان ملل متحد همکاری کامل داشته باشد.
«ریاض منصور»، ناظر دائمی فلسطین در سازمان ملل از این قطعنامهها استقبال کرد و آنها را منبع امیدی برای فلسطینیها توصیف کرد.
منصور تصریح کرد که اجماع جهانی علیه شهرکسازیهای غیرقانونی، مخالفت بینالمللی با اقدامات استعماری رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را تایید میکند.
وی همچنین بر رد تلاشهای رژیم صهیونیستی برای برچیدن آنروا و سلب حقوق آوارگان فلسطینی توسط جامعه جهانی تاکید کرد.
این قطعنامه ها در حالی که الزام آور نیستند، در حالی صادر می شوند که رژیم صهیونیستی به حملات نظامی خود در غزه ادامه داده است.
از روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳، این درگیریها منجر به ویرانیهای گسترده و بحرانهای بشردوستانه شده است که یکی از وخیم ترین تراژدیهای جهانی در تاریخ اخیر را رقم زده است.
نظر شما