به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، نمایشگاه بینالمللی که هفته گذشته در شهر استانبول ترکیه برگزار شد، درد و رنج مسلمانان روهینگیا را که در سایه بیتوجهی گسترده بینالمللی با خطرات نابودی روبرو هستند، نمایان کرد.
انجمن بشردوستانه «اراکان» با شرکت در نمایشگاه بین المللی تحت نظرسازمانهای جامعه بین المللی در استانبول به دنبال احیای موضوع روهینگیا و معرفی آن تحت عنوان «در لبه انقراض» بود.
سلیم نور، مدیرکل انجمن بشردوستانه «اراکان» با اشاره به اینکه مسلمانان روهینگیا از آوارگی و نسلکشی در میانمار رنج میبرند، گفت: این انجمن در چهارمین نمایشگاه بین المللی تحت نظر سازمانهای جامعه مدنی در بحبوحه وخامت اوضاع مسلمانان روهینگیا که از آوارگی و نسل کشی رنج میبرند و در بیش از ۵۰ کشور جهان پراکنده شدهاند، شرکت کرده است.
وی افزود: جهان عرب و اسلام مملو از مسائل و مشکلات زیادی است و متأسفانه با توجه به مسئله کشتار غزه، موضوع روهینگیا تقریباً از توجه جامعه جهانی کنار رفتهاست و شرکت ما در این نمایشگاه برای این است که درد و رنج فراموش شده روهینگیا را نیز یادآوری کنیم و نشان دهیم.
نور معتقد است که مسلمانان روهینگیا، «فلسطین شرق» هستند و از آوارگی رنج میبرند و از چهار میلیون نفر تنها چهاردرصد آنها در خانههای خود باقی ماندهاند.
وی ادامه داد: ما همچون مردم غزه از وحشیگری رنج میبریم و در شش ماه گذشته دچار قحطی و محاصره هستیم، هدف قرار دادن غیرنظامیان آشکار است و هیچ توجهی به این مسئله وجود ندارد.
محمد النعال، مدیر بخش آموزش، درباره انتخاب شعار غرفه انجمن در نمایشگاه باعنوان «در آستانه انقراض» گفت: ما این شعار را برای جلب توجه جهانیان و اینکه نشان دهیم که واقعا اراکان در آستانه نابودی است، انتخاب کردیم. میلیونها روهینگیا به دلیل عدم توجه جهان عرب و اسلام آواره شدهاند.
وی افزود: حتی رسانهها هم به این مسئله توجهی نشان نمیدهند، بنابراین باید رسانهها و تلاشهای مختلف برای روشن شدن این مسئله که مسلمانان روهینگیا در بدترین شرایط قرار دارد، انجام شود.
النعال در ادامه بر لزوم حمایت معنوی با معرفی مسئله روهینگیا در کنار حمایتهای سیاسی و امدادی تاکید کرد و گفت: یک و نیم میلیون نفر در اردوگاههایی در بنگلادش زندگی میکنند که استانداردها برای آنان رعایت نمیشود.
در سال ۲۰۱۲، درگیریهایی بین بوداییها و مسلمانان در ایالت راخین در میانمار رخ داد، هزاران نفر کشته شدند که بیشتر آنها مسلمان بودند و صدها خانه و محل کار به آتش کشیده شد.
از ۲۵ آگوست ۲۰۱۷، نیروهای مسلح میانمار و شبهنظامیان بودایی عملیات نظامی و قتل عامهای وحشیانه را علیه روهینگیاها در منطقه اراکان آغاز کردهاند.
نظر شما