خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: پس از قطع روابط اسرائیل با آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در اواخر ماه گذشته و تشدید محاصره شمال نوار غزه، نشانههایی وجود دارد که ارتش اشغالگر قصد دارد حکومت نظامی را در نوار غزه تحمیل کند.
رادیو ارتش اسرائیل روز چهارشنبه گذشته( ۳۰ آبان) گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ اسرائیل یک گفتگوی ۴ ساعته در مورد غزه با متخصصان برگزار کردند که موضوع این نشست آوردن یک شرکت امنیتی آمریکایی خصوصی به غزه برای توزیع کمکهای بشردوستانه بود.
این رادیو اعلام کرد که این شرکت امنیتی که هویت فاش نشده است، در منطقه جبالیا در شمال غزه با نظارت ارتش اسرائیل فعالیت خواهد کرد.
در ۲۸ اکتبر گذشته، کنست اسرائیل ممنوعیت فعالیت آنروا در اراضی اشغالی فلسطین را تصویب کرد، اقدامی که توسط کشورهای منطقه، اروپایی و غربی و سازمان های بین المللی محکوم شد.
این تصمیم در حالی اتخاذ شد که اسرائیل ادعا میکند کارمندان سازمان ملل در حمله «طوفان الاقصی» که توسط جنبش فلسطینی حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ انجام شد، مشارکت داشتهاند.
حکومت نظامی
ارتش اشغالگر صهیونیستی ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را در بحبوحه بحران انسانی خفه کننده و شبح قحطی به ویژه در شمال نوار غزه کنترل میکند.
اما طرح جدید برای کمک از یک شرکت امنیتی خصوصی به منظور توزیع کمکها توسط یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفت. گالانت آن را مقدمهای برای حکومت نظامی دانست.
گالانت همچنین هشدار داد که اگر دولت اسرائیل مسئولیت توزیع کمکها در نوار غزه را به یک شرکت خصوصی واگذار کند، امنیت شبانهروزی آن را با ارتش اسرائیل فراهم میکند، بنابراین با این اقدام یک گام به حکومت نظامی در غزه نزدیکتر خواهد شد. سربازان ارتش اسرائیل بهای این طرح را با خون خود خواهند پرداخت.
روزنامه عبری «تایمز اسرائیل» نوشت: حکومت نظامی در غزه یکی از اهداف جنگ نیست، بلکه یک اقدام سیاسی خطرناک و غیرمسئولانه است.
«پروفسور محمود یزبک» استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه حیفا، معتقد است که طرح فعلی برای شمال نوار غزه شامل دو مرحله است که اولین مرحله شامل پاکسازی قومی در شمال انجام می شود و این منطقه آماده می شود تا بعدها در آنجا شهرکها و سکونتگاههایی ایجاد کرد.
یزبک میگوید: انتظار میرود مرحله دوم، آوردن یک شرکت امنیتی آمریکایی است تا کمکها را به شمال غزه و کل نوار با حفاظت ارتش اشغالگر اسرائیل وارد کند که به معنای آمادهسازی منطقه برای حکومت نظامی است که احتمال میرود سالها ادامه داشته باشد.
این استاد مطالعات خاورمیانه تاکید کرد: طرح حکومت نظامی وجود دارد و انتظار زیادی وجود دارد که در آینده نزدیک در سراسر نوار غزه اجرایی شود و این مسئله با تسهیل ورود کمکها از طریق شرکت امنیتی آمریکایی آغاز شود.
یزیک معتقد است که هدف از برقراری حکومت نظامی اسرائیل در نوار غزه، جلوگیری از اداره سیاسی جنبش حماس بر نوار غزه است.
خصوصی سازی کنترل غیرنظامی
روزنامه یدیعوت آحارونوت پیشتر گزارش داده بود که نیروهای اشغالگر گسترش کنترل خود بر مسیرهای داخل نوار غزه را آغاز کرده اند و در تلاش برای ایجاد نقاط دائمی هستند که به عنوان «هستههای شهرک سازی نظامی» عمل می کنند.
وزارت جنگ اسرائیل همچنین همکاری با شرکت های خصوصی را برای نظارت بر ارائه کمک های بشردوستانه، با کنترل مستقیم اسرائیل و با هدف تقویت سطره بر غزه آغاز کرد.
آغاز این اقدام در راستای توصیههای «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیتسی برای حمایت از ایجاد یک اداره نظامی در نوار است.
یدیعوت آحارونت به نقل از منابع امنیتی گزارش داد: تحرکات میدانی باتوجه به دو عامل جدید شتاب بیشتری گرفته است، اولین عامل انتصاب «کاتس» وزیر جنگ جدید اسرائیل و دومین عامل انتخاب «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس جمهور آمریکاست. این درحالی است که کاتس در مورد برنامههای حکومت غزه در مقایسه با سلف خود، گالانت، کمتر محافظه کار است.
«افرایم گانور» معاون رئیس پیشین حوزه فلسطین در بخش برنامه ریزی ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی، درباره طرح جدید اسرائیل، میگوید: طرح استفاده از شرکتهای امنیتی خصوصی آمریکایی برای کنترل غیرنظامی غزه، بهترین راه حل برای بررسی ناکامی در محدود کردن استمرار سطیره مقاومت فلسطین بر نوار غزه با وجود گذشت بیش از یک سال از جنگ است.
گانور همچنین توضیح میدهد که هدف اولیه این طرح خصوصیسازی سیطره غیرنظامی در غزه است، جایی که شرکتهای امنیتی خصوصی مسئولیت نظارت بر جنبههای بشردوستانه و غیرنظامی را بدون مداخله در عملیاتهای نظامی به عهده خواهند گرفت.
این مسئول صهیونیستی معتقد است که این رویکرد به اسرائیل اجازه می دهد تا کنترل امنیتی خود را بدون دخالت در جزئیات زندگی روزمره ساکنان غزه حفظ کند.
گانور نگرانی خود را نسبت به تبدیل شدن این طرح از یک مرحله موقت به یک واقعیت دائمی کتمان نکرد؛ زیرا اسرائیل به عنوان حاکم غیرنظامی غزه با مسئولیتهای قانونی ناشی از آن در مدیریت ساکنان این منطقه تبدیل می شود.
برهمین اساس میتوان گفت که طرح حکومت نظامی در غزه علاوه براینکه میتواند پیامدهای سنگینی برای ارتش و نظامیان اسرائیل داشته باشد، احتمال افزایش کشتار در غزه را نیز بالا میبرد.
نظر شما