به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العهد، شیخ علی الخطیب، نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، تخریب مساجد جنوب، بقاع و حومه جنوبی بیروت از جمله مساجد تاریخی باستانی مانند مسجدی در شهر شقره که قدمت آن به بیش از ۲۶۵ سال میرسد، محکوم کرد.
شیخ علامه خطیب در این باره گفت: مساجد خانههای خدا هستند و از زمانی که پیامبر اکرم (ص) اولین مسجد را در مدینه منوره تأسیس کرد و با یاران خود به آن هجرت کردند، مسجد به مکانی برای اقامه نماز و مشورت در امور دین تبدیل شد.
وی افزود: از آن زمان، مسجد به عنوان مکان مقدسی است که برای عبادت و ذکر خداوند تعیین شده است که در اینجا دشمن صهیونیستی از ذکرو عبادت در آن جلوگیری میکند. خداوند در آیه ۱۱۴ سوره بقره می فرماید: «و کیست ستمکارتر از آن که مردم را از ذکر نام خدا در مساجد منع کند و در خرابی آن اهتمام و کوشش نماید؟ چنین گروه را نشاید که در مساجد مسلمین در آیند جز آنکه (بر خود) ترسان باشند. این گروه را در دنیا ذلت و خواری نصیب است و در آخرت عذابی بزرگ.»
نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان اظهار کرد: مسجد نقش مهمی در زندگی مسلمانان ایفا میکند، محل عبادت، آموزش و آگاهی بخشی به جامعه است. با گذشت زمان، برخی مساجد به مراکز فرهنگی و اجتماعی تبدیل شدند و به وحدت امت اسلامی کمک کردند و در قرآن نیز به آن اشاره شده است که مسجد، نماد وحدت مسلمانان و چراغ معرفت و اصلاح از آغاز اسلام تا امروز است.
الخطیب ادامه داد: رژیم صهیونیستی پس از ادامه کشتار علما و از بین بردن تمام نشانههای حیات، دشمن صهیونیستی به تخریب مساجد روی آورده است تا اصول و مبادی را از بین ببرد و تضعیف کند و ثابت کرده است که دشمن انسانیت و اخلاق است و اقدامات تروریستی وحشیانه انجام میدهد و بیشتر شهرها و روستاهای جنوبی را تخریب کرده اند و در این باره جامعه و نهادهای بین المللی مسئول توقف این حملات تخریب گرانه است.
وی در پایان گفت: ما از دولت، مقامات دینی و نهادهای فرهنگی و میراثی لبنان میخواهیم که با ادامه خرابکاریها و حملات صهیونیستها به مساجد، صدای خود را برای حفظ آنچه از خانههای خدا باقی مانده است، بلند کنند.
الخطیب در پایان به آیه ۱۸ سوره توبه «منحصرا تعمیر مساجد خدا به دست کسانی است که به خدا و روز قیامت ایمان آورده و نماز به پا دارند و زکات مال خود بدهند و از غیر خدا نترسند، پس امید است که از هدایتیافتگان راه خدا باشند» اشاره کرد.
نظر شما