به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، سازمان بسیج مستضعفین با نام قبلی نیروی مقاومت بسیج، یک سازمان شبهنظامی (نهاد اجتماعی با کارکردهای مختلف بهویژه نظامی طبق اساسنامه) و زیرمجموعهٔ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که با هدف ایجاد تواناییهای لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی ایران به منظوردفاع از کشور، نظام جمهوری اسلامی ایران و همچنین کمک به مردم هنگام بروز بلایا و حوادث غیر مترقبه با هماهنگی مراجع ذیربط تشکیل شدهاست. این نهاد پرتعدادترین نهاد یا سازمان در ایران با بیشترین عضو است که پایه اصلی ساختار سازمانی آن پایگاههای مقاومت بسیج شهرها و روستاهاست. این نهاد یکی از مهمترین بازوهای قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران بهشمار میرود که کار جذب، آموزش، سازماندهی و بهکارگیری نیروهای داوطلب را انجام میدهد.این سازمان، که در گذشته با نام نیروی مقاومت بسیج شناخته میشد، در ۵ آذر ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی تشکیل شد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در دی ۱۳۵۹ بهطور قانونی رسمیت پیدا کرد. به مناسبت هفته بسیج گفتگویی انجام دادیم با زینب فرخ مسئول سازمان بسیج جامعه زنان استان قم که در پی می آید ؛
به عنوان سوال اول بفرمایید فلسفه بسیج چیست؟
اگر تاملی در نام نظام جمهوری اسلامی داشته باشیم جمهوریت اصل مشارکت مردم در اداره جامعه و اسلام و هم چگونگی اداره جامعه بر اساس موازین و احکام اسلامی را بیان می دارد از این رو هدف و فلسفه تشکیل بسیج در راستای ماندگاری نظام با تکیه بر این دو اصل جمهوری و اسلامی شکل گرفت و تشکیلات بسیج راهی را برای اداره امور به دست خود مردم منطبق با ارزشها و موازین اسلامی باز کرد که از نخستین روزهای تأسیس تا به امروز بدون هیچ چشم داشتی خدمات زیادی را به جامعه ارائه داده و هر جا کشور با مشکل یا چالشی مواجه بوده در خط مقدم مقابله با مشکلات صف کشیده و خدمت کرده و همچنان محکم و استوار در تقویت نظام جمهوری اسلامی گام بر می دارد .
همانطور که در کلام امامین انقلاب مکرر بیان شده است بسیج یک تفکر است و این تفکر محدود به نظام جمهوری اسلامی نیست
از ارتباط بسیج و مقاومت بفرمایید.
این دو اسم همواره با هم معنا یافته اند. همانطور که در کلام امامین انقلاب مکرر بیان شده است بسیج یک تفکر است و این تفکر محدود به نظام جمهوری اسلامی نیست ، چون این تفکر برخاسته از نگاه توحیدی و اسلامی و مطابق با فطرت انسانی است . در بطن این نگاه توحیدی است که ماهیت استکبار ستیزی و لزوم مقاومت رخ می نمایاند ؛ نیروهای مقاومت، جریان مقاومت و جبهه ی مقاومت، شکل می گیرد و ما اکنون شاهد این حرکت عظیم اسلامی در جهان هستیم که گریبان نظام سلطه را گرفته و با مقاومت بی نظیر او را با همه قدرتش به زانو در آورده است.
شیوه مقابله بسیج با دشمنان چگونه است؟
ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که تا وقتی که نظام جمهوری اسلامی در خط صحیح حرکت می کند و تا وقتی که آرمانها و اهداف قرآنی و الهی و اسلامی بر ما و بر این نظام حاکم است دشمنی ها وجود دارد. حال در زمان های مختلف دشمنی ها به گونه های مختلف بر کشور ما تحمیل شده است که بسیج هر بار به تناسب دشمنی وارد میدان شده است .
یک روز در میدان آگاهی از کید دشمنان، در میدان تلاش برای خودسازی علمی و اخلاقی، در میدان ایجاد امید در مردم و مبارزه با دیو یاس، در میدان مبارزه با تبلیغات دشمنان مستکبر، در میدان وحدت و همکاری و همبستگی ملی، در میدان سازندگی و... البته باید تاکید کنم که ملت ما از اول انقلاب تا امروز در هر جایی که با تفکر بسیجی و روحیه جهادی وارد میدان شده پیش رفته و موفق شده است.
در زمان کنونی بسیج چه رسالتی دارد ؟
مهم ترین رسالت بسیج توجه جدی به دستورات مقام معظم رهبری است که باید با شناخت فرامین ایشان ، پیام صحبت هایشان را دریابیم و در جامعه اجرا کنیم. از یک بسیجی به عنوان یک عنصر انقلابی این انتظار می رود که تکالیف خودش نسبت به تدابیر و فرمایشات رهبری را به خوبی انجام دهد؛ یک بسیجی انقلابی باید زمان شناس باشد تا بتواند در برابر دشمنان به خوبی ایستادگی کند و دشمن اصلی را شناسایی کند.در این بین حکیم فرزانه انقلاب اسلامی در طول سالهای اخیر و در فرصتهای مختلف انتظارات و توقعات خود را از بسیج و بسیجیان اعلام داشته است و در تلاش بوده تا تکلیف جوانان ارزشی و تکلیف گرا را در حوزه های مختلف تبیین نماید که این انتظارات را در ذیل ۹ محور خدمتتان عرض میکنم
تا وقتی که آرمانها و اهداف قرآنی و الهی و اسلامی بر ما و بر این نظام حاکم است دشمنی ها وجود دارد.
۱- اسلام خواهی و دفاع از ارزشهای اسلامی
۲- تلاش برای تحقق حیات طیبه و حکومت جهانی اسلام
۳-دفاع از انقلاب اسلامی و آرمانهای حضرت امام خمینی (ره)
۴-مجاهدت برای تحقق ارزشهای اسلامی
۵ -عدالت طلبی و تحقق مساوات
۶- استقلال طلبی و عزت خواهی
۷- استکبارستیزی و تداوم مبارزه با ظلم
مجاهدت و جهاد فی سبیل الله
۹- شهادت طلبی
بسیج در جنگ اسراییل با مردم غزه و لبنان نقش خود را چطور می تواند ایفاء کند؟
امام خامنه ای فرمودند: بر همه ی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند. (۷ مهر ۱۴۰۳ )
مهمترین نقش بسیج در کنار ایجاد زمینه هایی برای کمک های مالی، فعالیت های هنری و رسانه ای این است که منطق مقاومت این اندیشه متعالی اسلامی و مبانی انقلاب اسلامی که ریشه ی تمام این دشمنی ها با جبهه ی مقاومت از طرف تمام مستکبرین عالم است؛ را در میان آحاد مردم خودمان از اقشار گوناگون با تفکرات و سلایق مختلف بلکه امت اسلامی آنقدر رواج دهد و گفتمانی مستحکم از آن ایجاد کند که بیش از پیش جریان مبارزه با نظام سلطه تقویت شود و همه در این باور راسخ شوند که برای پیروزی و رسیدن به حیات طیبه و دنیایی عاری از ظلم و استکبار چاره ای جز این طریق نیست.
در اثر این قیام الله و تلاش مجاهدانه توسط تک تک ما و همگانی شدن این حقیقت عظیم ، دستان ولی امت اسلامی و جبهه ی مقاومت در نابودسازی این غده ی سرطانی رژیم خبیث صهیونیستی و نظام سلطه بازتر از همیشه می شود و خون خواهی سرداران اسلام و در رأس آنها سید مقاومت رضوان الله علیه به بهترین وجه تحقق خواهد یافت؛ ان شاالله.
زنان بسیجی بر مبنای سبک زندگی فاطمی که همان الگوی سوم زن است به تعبیر رهبر معظم انقلاب معلم ثانی برای زنان جهان گشته اند و این نشان از موفقیت در این الگوبرداری است
به نظر شما تاکنون بسیج تا چه حد به اهدافش رسیده است؟
هدف بسیج ، گسترش اندیشه مقاومت بر مبنای اسلام ناب است و تشکیلات بسیج الگوی حرکت مردمی از ایران به جهان اسلام است . با نگاهی به جهان امروز و شکل گیری جبهه مقاومت در فلسطین و لبنان ، یمن ، سوریه و کشورهای دیگر اسلامی در می یابیم که بسیج در این هدف کلان کاملا موفق بوده است ودر کشور عزیزمان ایران هم با نگاهی به پشت سر و گذری کوتاه در کارنامه ۴۴ ساله بسیج و انقلاب اسلامی می بینیم بسیج در همه ی عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سازندگی، محرومیت زدایی و... کارآمدی خود را کاملاً نشان داده است و هیچ عرصه ای را نمی توان یافت که بسیج در آن نقشی نداشته و اگر هم مشکلی ایجاد شده احساس یأس و ناامیدی کرده باشد بلکه استوار و مستحکم در پیشبرد اهدافش گام برداشته است .
زنان بسیجی چقدر در الگوبرداری از حضرت زهرا موفق بودند ؟
رهبر معظم انقلاب می فرمایند: زن مجاهد مسلمان ایرانی، معلم ثانی برای زنان جهان خواهد بود؛ پس از معلم اول که زنان مجاهد صدر اسلام بودند. (۱۳۹۱/۱۲/۱۶)
زنان بسیجی بر مبنای سبک زندگی فاطمی که همان الگوی سوم نه شرقی نه غربی است به تعبیر رهبر معظم انقلاب معلم ثانی برای زنان جهان گشته اند و این نشان از موفقیت در این الگوبرداری است. آنها همواره میدان دار و تمدن ساز در صحنه های مختلف حاضر شده اند و در ترویج و تعمیق اندیشه برتری و کرامت الهی زن مسلمان انقلابی نقش آفرینی کرده اند. چه آن زمان که در پیروزی انقلاب در صفوف اول راهپیمایی ها و... بودند و در دفاع مقدس در پشت جبهه و در خط مقدم به عنوان پرستار و حتی رزمنده حاضر شدند و چه هم اکنون که در لبیک به کلام ولی جامعه پیشران جهاد مالی با اهداء طلا و... هستند.
زنان بسیجی با پیشتازی در ترسیم و تبیین الگوی خانواده تراز انقلاب اسلامی برای تربیت نسل انقلابی جامعه پرداز و تمدن ساز همت گمارده اند و پرچم گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه زن و خانواده با سبک زندگی فاطمی را بر دوش کشیده اند و همچنان سرافراز و پیروز در صحنه ایفای نقش می کنند.
نظر شما