به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، ایالت کارولینای شمالی در جنوب شرقی ایالات متحده آمریکا، به تنوع فرهنگی غنی خود شناخته شده است و جامعه مسلمانان یکی از جوامع در حال رشد در این ایالت به شمار میآید.
جامعه مسلمانان کارولینای شمالی از مناطق شهری مانند رالی و شارلوت گرفته تا شهرهای کوچک، ر دهههای اخیر شکوفا شده است.
بر اساس برآوردهای اخیر، مسلمانان بین ۱ تا ۲ درصد از جمعیت این ایالت را تشکیل می دهند، اما این درصد با افزایش تعداد جمعیت با پیشینههای مختلف که از کارولینای شمالی را به عنوان مکان اسکان برمیگزینند، همچنان در حال رشد است.
جمعیت اسلامی در رالی یکی از اولین مراکز اسلامی است که در اوایل دهه هشتاد قرن گذشته در این ایالت تأسیس شد. در طول سالهای پس از تأسیس، این مرکز از یک مسجد کوچک که در آن زمان توانایی برگزاری مناسک مسلمانان معدودی را فراهم میکرد، به مرکزی تبدیل شد که خدمات مختلفی را به جامعه مسلمانان ارایه میکرد که تعداد آنها در این ایالت به سرعت درحال افزایش است.
تاریخ معاصر
تاریخ مسلمانان در کارولینای شمالی در مقایسه با سایر مناطق ایالات متحده آمریکا نسبتاً جدید است. اعتقاد بر این است که اولین مهاجران مسلمان در اواخر قرن بیستم، با موج بزرگ در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ وارد این ایالت شدند، زمانی که سیاست های مهاجرتی ایالات متحده تغییر کرد.
موج اول شامل مهاجرانی بود که از کشورهای عربی مانند مصر، اردن، سوریه و لبنان می آمدند، اما در طول سال ها، جامعه مسلمانان رشد کرده و متنوع شده است و شامل افرادی از کشورهای دیگر مانند پاکستان، هند، سومالی، عراق وسایر کشورهاست.
«احمد البیانونی» مدیر اجرایی مرکز اسلامی در رالی، میگوید: جامعه مسلمانان در کارولینای شمالی از حدود ۷۴ ملیت از مذاهب مختلف و پیشینه های مختلف تشکیل شده است که همه آنها بدون اختلاف برای بهره مندی از خدمات مختلف از جمله آموزش، نماز و برپایی سمینار به مرکز اسلامی می آیند.
البیانونی می افزاید: این مسجد در سال ۱۹۸۵ توسط تعدادی از دانشجویان مسلمان و برخی از ساکنان محلی که به اسلام گرویدند، مکان ثابتی را برای عبادت ایجاد کردند؛ پس از اینکه از یک مجتمع مسکونی برای نماز و مقر کانون دانشجویی در دانشگاه کارولینای شمالی برای برگزاری نماز جمعه استفاده میشد.
یکی از مهمترین عواملی که باعث رشد جامعه مسلمانان در این ایالت شده است، بازار کار پر جنب و جوش به ویژه در شهرهایی مانند رالی و شارلوت است، جایی که تقاضا برای کارگران ماهر در زمینه های فناوری، مراقبت های بهداشتی و آموزش و پرورش و تولید وجود دارد.
این فرصتهای اقتصادی، همراه با فضای عمومی استقبال از مهاجران، هم از مهاجران مسلمان و هم مسلمانان متولد آمریکاییتبار دیگر مناطق کشور است.
وب سایت جامعه اسلامی رالی اعلام میکند که این مرکز اسلامی به عنوان یک مسجد، یک مدرسه، و مکانی است که در آن مسلمانان از شهرهای رالی، دورهام، و چپل هیل در کارولینای شمالی در آنجا گرد هم میآیند.
خدمات مختلف
مرکز اسلامی رالی در طول سالیان متمادی شاهد چندین مرحله توسعه به منظور پاسخگویی به جمعیت روزافزون مسلمانان بوده است تا اینکه امروزه به مجموعه ای عظیم متشکل از دو ساختمان شامل نمازخانه اصلی و نمازخانه برای بانوان، امکانات آموزشی، سالن چند منظوره، سالن بدنسازی، کتابخانه، فضای بازی کودکان و آشپزخانه و کافه تبدیل شده است.
این مرکز برای اطمینان از ارائه بهترین خدمات، به کارمندان دائمی و صدها داوطلب که از کمیتههای مختلف هستند، متکی است که تعداد آنها نزدیک به ۳۲ کمیته است که وظایف مختلفی از جمله آموزش، امور اجتماعی، زکات، تبلیغ، جوانان، حج، نگهداری و تعمیرات و پروژهها را انجام می دهند.
البیانونی توضیح میدهد که به دلیل تعداد زیادی از نمازگزارانی که برای اقامه نماز جمعه می آیند و برای اطمینان از اینکه اکثر مسلمانان باوجود ساعات کاری متفاوت، این مناسک را انجام می دهند، نماز جمعه در ۳ دوره به امامت ۳ نفر برگزار می شود. اما نماز عید فطر در فضاهای ورزشی بزرگی برگزار می شود که برای بیش از هشت هزار نمازگزار اجاره داده شده است.
از سوی دیگر، دکتر محمد الجمل، که ریاست کمیته اجتماعی را بر عهده دارد، تأکید می کند که کمیته او به عنوان مثال انواع کمک هارا به مسلمانان و همچنین به غیر مسلمانان ارائه می دهد، از جمله این کمکها، کمک مالی به اعضای نیازمند جامعه، ایجاد یک بانک مواد غذایی در ماه است که نزدیک به ۱۲۰ نفر از آنها که نمیشان غیرمسلمان هستند، استفاده میکنند.
یکی از خدمات مهم این مرکز که مسلمانان درغرب اغلب از آن رنج می برند، خدمات تدفین است، چرا که این مرکز زمین بزرگی را خارج از محدوده شهری خریداری کرده و آن را به قبرستان مسلمانان تبدیل کرده است. این مرکز کلیه مراحل شستشو، نماز، تدیفن و تشریفات قانونی را انجام می دهد.
محمد الجمل، میگوید: مقامات این ایالت به مسلمانان اجازه می دهند که مردگان خود را بر اساس قوانین شریعت بدون اجبار به دفن آنها در تابوت برخلاف بسیاری از ایالت های دیگر، به خاک بسپارند.
کمیته فراخوان و تقریب بین ادیان در این مرکز نیز نقش مهمی در گردآوری دیدگاههای افراد مختلف جامعه در این ایالت، اصلاح باورهای غلط درباره اسلام و مسلمانان و مبارزه با مظاهر ضد مسلمانان دارد.
دکتر الجمل، که پیش از این به عنوان رئیس جمعیت اسلامی در رالی خدمت می کرد، میگوید که مسلمانان در این منطقه در صورت قرار گرفتن در معرض حمله رسانه ای یا دریافت تهدید، بهترین حمایت را از سوی پیروان ادیان دیگر میبینند.
این مرکز ابتکاراتی را برای آموزش و آگاه کردن عموم مردم درباره اسلام، ترویج گفتگو و مقابله با کلیشه ها آغاز کرده است.
این مرکز برای اطمینان از اینکه فرزندان مسلمانان علاوه بر حفظ هویت اسلامی و زبان عربی از آموزش مدرن برخوردار شوند، سه مدرسه به نامهای مدرسه الایمان، مدرسه النور برای قرآن کریم و مدرسه الفرقان اداره میکند.
مدیر اجرایی این مرکز اسلامی میگوید: راز قدرت این مرکز در این است که تمایل به دوری از مسایل اختلاف برانگیز است و همچنین روابط خوب با مقامات دولتی، از جمله سیاستمداران و نهادهای مجری قانون دارد.
نظر شما