خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: در قلب شهر آیپکس در کارولینای شمالی، یک ساختمان به شکل انباری بزرگ قرار دارد که چیزی مشخص نیست که این ساختمان مسجد است، به جز تابلویی که روی ورودی اصلی نصب شده به زبان انگلیسی «مسجد آیپکس» نوشته شده است.
نزدیک به ۱۴ سال پیش، از این انبار برای راه اندازی بازاری برای فروش کالاهای مستعمل استفاده می شد، اما بحران مالی که در سال ۲۰۰۸ آمریکا را فرا گرفت، صاحب آن را مجبور کرد درهای آن را ببندد و آن را به فروش برساند.
در همین حال، گروهی از مسلمانان این شهر . پس از اینکه از خانههای کوچکی که برای اقامه نماز از آن استفاده میکردند به تنگ آمده بودند، به دنبال مکانی برای برپایی مسجد بودند تا گنجایش تعداد روزافزون خانوادههای مسلمان در آن منطقه را داشته باشد.
«خالد شحو» یکی از اعضای موسس مسجد آیپکس درباره شرایط تاسیس این مسجد گفت: آغاز به تاسیس مسجد آیپکس حاصل گردهم آمدن جمعی از جوانان ساکنان این منطقه برای انجام کارهای خیرخواهانه بود.
او توضیح داد: در ابتدا، نماز، تلاوت قرآن، ذکر، دعا، تدریس، آموزش و خدمات اجتماعی برای اقلیت مسلمان در خانههای این جوانان به صورت نوبتی انجام میشد تا اینکه این خانه ها جوابگوی گنجایش تعداد حاضران نبود که ضرورت مکانی احساس شد که بتواند تعداد فزاینده جوانان را در خود جای دهد و همگام با آرزوهای آنان برای خدمت به اسلام و مسلمانان در این منطقه باشد، به همین دلیل تلاش جدی برای یافتن مکانی از سال ۲۰۰۶ آغاز شد.
شحو ادامه داد: پس از مدتی تحقیق و بررسی گروهی از اماکن و املاک، یک روز صبح در ابتدای سال ۲۰۰۹ و در حین جستجوی مکان مناسب، خداوند ما را به جایی که اکنون مسجد است، هدایت کرد؛ به طوری که فروش قطعه زمینی مجاور مسجد پیشنهاد داده شد. پس از برقراری ارتباط با مالک آن، تاکید کردیم که این زمین برای چیزی که به دنبال آن بودیم، مناسب نیست، اما مالک زمین به ما گفت که ۳ ساختمان دارد که بزرگترین آنها به عنوان بازار هفتگی برای فروش کالاهای مستعمل استفاده می شود و اگر ما تمایل داریم یکی از آنها را اجاره کنیم اما ما جایی برای خودمان میخواستیم.
او افزود: آن سال، سال رکود اقتصادی بود و ساختمانها باری بر دوش صاحبشان بود، بنابراین او پیشنهاد داد که از او بخریم، اما قیمت آن میلیونها دلار برآورد شد، بنابراین به نظرمان رسید که این کار تقریبا غیرممکن است. از صاحب ملک در مورد امکان تامین مالی آن از طریق بانکها پرسیدیم، به طوری که توضیح دادیم که ما مسلمان هسیتم و نمی خواهیم با وامهای ربوی معامله کنیم. به همین دلیل از ما مهلت خواست تا درباره این موضوع فکر کنم و آن را به وکیلش ارایه کرد. ظرف دو روز وکیل با ما تماس گرفت و برای اطلاع از شرایط ما چند روزی بود که با صاحب ملک بر سر خرید و فروش به توافق رسیدیم و کار به لطف خدا تکمیل شد.
این عضو موسس مسجد گفت: چیزی که کار را برای ما آسان کرد این بود که بر اساس قانون برای استفاده به عنوان عبادتگاه بدون نیاز به رای همسایگان در مورد قبول یا رد ساکنان منطقه برای تبدیل مکان به یک مسجد تعریف شده است.
شحو ادامه داد: مالک ساختمان پیشقدم شد تا تمامی تعمیرات لازم را برای تبدیل مکان به مسجد در مدت زمان بسیار کوتاه انجام دهد. مالک این ساختمان ابتکار عمل را به انجام رساند تا در مدت زمان کوتاهی این مکان را به مسجد تبدیل کند ،ماه تمام تعمیرات و مقدمات قانونی انجام شد و وی همچنین به ما کمک کرد تا تمام مجوزهای قانونی را که امکان استفاده از آن را برای این منظور فراهم می کرد، به دست آوریم و در عرض یک ماه، کلیه تعمیرات و مقدمات قانونی به پایان رسید و در می ۲۰۰۹ مسجد را افتتاح کردیم.
او مهمترین مانع پیش رویشان را مانع مالی دانست و توضیح داد: هزینه خرید ۳.۶ میلیون دلار بود که باید ظرف ۱۵ سال پرداخت شود، یعنی پرداخت اقساط ماهیانه ۲۰ هزار دلار است. این علاوه بر هزینههای ماهانه برای نگهداری مسجد و انجام برنامهها و فعالیتهای مسجد است، با توجه به اینکه همه مسئولان این مسجد، در آن زمان داوطلب بودند و کارشان بسیار ساده و توان مالیشان محدود بود.
خالد شحو میگوید: علاوه بر این، همه کسانی که در مورد ورود ما به پروژه ای به این بزرگی شنیده بودند، آن را یک ماجراجویی نابخردانه می دانستند، اما انسجام مسلمانان و اطمینان کامل از اینکه سخاوتمندان برای شروع و تکمیل پروژه، همه تردیدها را رد کرد و رویا را به حقیقت تبدیل کرد.
او توضیح داد: نمیتوانیم نقش حمایتی بنیاد نفیس برای حمایت مالی از این پروژه تا زمانی که این پروژه شتاب گرفت، را نایده گرفت. ۱۰ سال کار، سخت کوشی و کمک مالی طول نکشید تا اینکه همه بدهی ها پرداخت شد.
خالد شحو درباره مهمترین فعالیتها و خدمات ارائه شده توسط این مسجد، میگوید: مسجد آیپکس به چراغی تبدیل شده است که در ۱۵ سال گذشته خدمات بسیار خوبی به مسلمانان و غیرمسلمانان ارائه کرده است. علاوه بر این، شعائر اسلامی از جمله نمازهای پنج گانه، نماز جمعه و جلسات آموزشی، قرآن در این مسجد انجام میگیرد.
او تاکید میکند. در این مسجد همچنین مهد کودک «المناره»، مدرسه الاحد، مرکز ویژه جوانان و مرکز حفظ قرآن ویژه بانوان تاسیس شد.این مسجد همچنین پیشرو در برگزاری همایش سیره پیامبر و همایش گنجینه قرآن بود. شورای ائمه جماعت کارولینای شمالی را با هدف هماهنگی تلاشها و همکاری کارهای خیرخواهانه و فعالیت های دیگر ایجاد کرد.
متولیان این مسجد طرحها و برنامههای مختلف از جمله توزیع کارتهای معرفی اسلامی بین همسایگان مسجد، نشست با برخی زا مسئولان در شهر آیپکس و پلیس آن، برنامههای درهای مساجد باز و برخی برمامههای مشترک با اداره آتش نشانی و ارگانهای دیگر انجام میدهند.
باتوجه به شرایط کنونی که اسلام هراسی و افکار ضد اسلامی رشد یافته است، نیاز مبرم برای تقویت روابط با همسایگان مسجد و اطراف آن وجود دارد.
متولیان این مسجد معتقدند که یکی از بزرگترین چالشها حفظ هویت اسلامی و ادغام در جامعه آمریکاست، برای رفع این مانع مسجد تاسیس میشود. مسجد در واقعیت آمریکا، تنها یک مکان عبادی نیست، بلکه مکانی برای حفظ هویت و تسهیل کننده ترکیب و تلفیق شدن در اجتماع بدون از دست دادن هویت اسلامی است. مسجد آیپکس برای رسیدن به این هدف، کانون جوانان را تاسیس کرده است که گام دیگری در پیوند نسلها با واقعیت است.
نظر شما