به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزههای علمیه خواهران، نفیسه ابوالحسنی در گفتوگویی خبری بیان کرد: یکی از مهمترین و بنیادیترین آموزههای اسلامی، خاتمیت پیامبر(ص) است که از آغاز اسلام تاکنون، بیهیچ تردیدی، باور عمومی مسلمانان بر آن استوار بوده است.
نویسنده کتاب در ادامه افزود: آیات فراوانی از قرآن کریم و نیز گنجینهای غنی از روایات اهل بیت معصومین(ع) بر این مسئله دلالت دارد؛ پایه این اصل بر آن است که پیامبر اسلام، فرجام برگزیدگان و قرآن، پایان دهندهی کتب آسمانی و اسلام، کاملترین ادیان الهی است که پس از آن دیگر، دینی از جانب خدا نیامده و پیامبری هم مبعوث نخواهد شد.
وی تأکید کرد: در سالیان اخیر، هجمهها و شبهات بسیاری خصوصاً از سوی فرقه بابیت و بهائیت بر این اصل مهم، وارد گشته است.
ابوالحسنی ابراز کرد: بابیت و بهائیت، از آن جا که آیین خود را در ردیف ادیان آسمانی و استمرار دعوت پیامبران الهی از جمله پیامبر اسلام میدانند؛ بیشترین حجم فعالیت خود را مصروف بر اشکال بر آیات و روایاتی کردهاند که بر پایانپذیری سلسلهی نبوت و رسالت دلالت دارد و آیات را به معنایی تحویل بردهاند که با ظهور ادیان دیگر پس از اسلام تعارضی نداشته باشد.
این استاد حوزه تأکید کرد: بحث پیرامون خاتمیت پیامبر(ص) و تحقیق در اشکالات مغرضانهی مخالفان لازم و ضروری است چرا که تعیین ابعاد دقیق این موضوع، میتواند کلید پاسخگویی به بسیاری از شبهات وارده به حوزهی تفکر مسلمین و از همه مهمتر تحکیم کنندهی پایههای اعتقادی نسل جوان ما باشد که در معرض پذیرش این افکار مسموم قرار دارند.
وی در ادامه بیان کرد: بر اساس همین دغدغه، کتاب پیش رو با روش توصیفی – تحلیلی و در سه فصل به رشته تحریر درآمده است. در فصل اول به کلیات بحث، فصل دوم به دلایلِ درون دینی اثبات قرآنی مسألهی خاتمیت با اشاره به آیه صریح خاتمیت (ما کانَ مُحَمَّدٌ اَبا اَحَدٍ مِنْ رِجالِکُمْ وَ لکِنْ رَسُولَ اللهِ وَ خاتَمَ النَّبِیِّینَ) و آیات غیر صریح دال بر خاتمیت چون آیات جهانی بودن، جاودانگی و جامعیت دین اسلام و بطلان ناپذیری تعالیم قرآنی و نیز روایات پرداخته شده است.
ابوالحسنی گفت: در فصل آخر کتاب، برخی از شبهات قرآنی مهم فرقه بابیت و بهائیت، طرح و مورد نقد و بررسی جامعی قرار گرفته است. این کتاب در ۲۸۰ صفحه و با استناد به ۳۰۹ منبع توسط انتشارات بوستان کتاب منتشر شده است.
نویسنده در خصوص این کتاب افزود: کتاب خاتمیت در قرآن با رویکرد پاسخ به شبهات و مقالات مستخرج از آن، در فراخوان های علمی مورد توجه قرار گرفته است که از آن جمله میتوان به اثر برگزیده کتاب سال فرق و ادیان، پژوهش برتر جشنواره بانوی کرامت حوزههای علمیه خواهران، شایسته تقدیر در هجدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان، شایسته تقدیر در اولین جشنواره بین المللی «۲۰۰ سال خشونت، خرافه و خیانت فرقه ای» و .. نام برد.
ابوالحسنی بیان داشت: با توجه به گسترش شبهات خصوصاً در فضای مجازی بر پژوهشگران لازم است تا بیش از پیش، بر تقویت مهارتهایی چون شناسایی بستر طرح شبهات، اشراف کامل برمبانی مکاتب و نحلههای فکری و بروز رسانی ادبیات پاسخگویی برای ارائه به جامعه امروزی اهتمام داشته باشند.
نظر شما