به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سومین جلسه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، امروز (دوشنبه ۱۲ آذر) به ریاست محمد باقر قالیباف و حضور ۲۳۱ نماینده آغاز شد.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از ساعت ۷:۳۰ دقیقه جلسه غیررسمی و علنی مجلس شورای اسلامی با حضور مسئولان قوه قضاییه برای هماهنگی بین دو قوه برگزار شد و حدود سه ساعت به طول انجامید.
نمایندگان در دو جلسه روز گذشته بررسی لایحه بودجه، سقف معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، میزان پرداختی مالیات مراکز درمانی و نرخ مالیات سالیانه خودروهای بالای ۵ میلیارد تومان را برای سال آینده مشخص کردند.
معافیت مالیاتی تولیدکنندگان چادر مشکی، مقنعه و البسه اسلامی، تعیین مالیات بر یارانه شرکت های بازرگانی دولتی ایران، تعیین میزان مالیات بر املاک لوکس، سازوکار مالیاتی مودیان خوداظهار و مشخص شدن حقوق گمرکی واردات دارو و کالاهای اساسی در بودجه سال ۱۴۰۴، از دیگر مصوبات نمایندگان در جلسه روز گذشته بررسی لایحه بودجه بود.
از سال گذشته با اصلاح آییننامه داخلی مجلس، لایحه بودجه در دو بخش ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و اجزای اصلی آنها و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم میشود.
طبق آیین نامه اصلاحی، نمایندگان تا پایان آذرماه فرصت دارند جزئیات احکام بودجه را که شامل درآمدها و هزینه هاست، بررسی کنند.
گزارش مکتوب کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای ما سند است
محمدباقر قالیباف در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور در پاسخ به تذکر مالک شریعتی نیاسرنماینده تهران گفت: اینکه بگوییم در گزارش های کمیسیون تلفیق دست برده شده یا اینکه بیان شود گزارش کمیسیون تلفیق وارونه ارائه می شود، درست نیست. البته اگر گزارشی در این باره به هیات رئیسه برسد، حتما پیگیری و رسیدگی خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: گزارش مکتوب امضا شده کمیسیون تلفیق برای ما سند است و اگر خطایی و اشکالی در این باره باشه به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان برای بررسی ارائه خواهد شد.
یادآور می شود، مالک شریعتی نیاسر در تذکری مدعی بود که آنچه در صحن درباره گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۴ ارائه می شود با مصوبات کمیسیون در جلسات تلفیق کمی مغایر است.
ارجاع موضوع تکلیف به بانک مرکزی برای واردات خودرو جدید به کمیسیون تلفیق
در دومین روز و سومین جلسه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، بررسی بند (ر) تبصره (۱) این لایحه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت که پس از ارائه پیشنهادهای مطرح شده، این بند با نظر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای اصلاح، به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ ارجاع شد.
بر اساس بند (ر) که به کمیسیون تلفیق ارجاع شد، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است: حداقل سه میلیارد و سیصد میلیون (۳.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰) یورو از محل اجزاء (۱) و (۲) بند (الف) ماده (۱۱) قانون برنامه هفتم پیشرفت و یا سایر منابع مورد تأیید(در هر فصل سال حداقل۲۰درصد) برای واردات خودروی سواری نو اختصاص دهد. متقاضیان واردات با رعایت قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰ میتوانند نسبت به ثبت درخواست واردات خودرو از محل منابع این بند اقدام کنند. حقوق ورودی خودروهای وارداتی از محل ارز تخصیصی این بند ۶۰ درصد تعیین میگردد. واردات خودرو موضوع این بند از محل ارز حاصل از صادرات، مشمول رفع تعهد ارزی صادرکنندگان مربوط میشود.
بر اساس این بند، واردات خودرو توسط اشخاص و ایرانیان ساکن خارج از کشور، خارج از سقف مذکور، بدون انتقال ارز و از محل ارز در اختیار با نرخ ۶۰درصد حقوق ورودی مجاز است.
در این بند دولت مکلف شده بود نسبت به برگزاری مزایده عمومی برای صدور مجوز واردات خودرو از طریق سامانه تدارکات الکترونیک دولت و یا از طریق بهابازار اقدام و منابع حاصل از مزایده مجوز واردات را به ردیف درآمدی مربوطه واریز نماید.
نظر شما