به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «arabnews»، جشنواره جهانی معماری، که بزرگترین برنامه جوایز معماری در جهان است، اخیرا برندگان جوایز سال ۲۰۲۴ خود را اعلام کرد و مسجد «رتال» در شهر «دمام» عربستان برنده نهایی این جایزه شد.
پروژه مسجد «رتال» که دارای یک مفهوم معماری پیشگامانه است که توسط شرکت معماری و طراحی Pace سرپرستی میشود در بخش معتبر «پروژههای آینده» مسابقه برنده شد.
در یک رویداد زنده در سنگاپور، هیئت داوران متشکل از ۱۷۵ کارشناس، نامزدهای نهایی را در ۴۳ دسته انتخاب کردند و بیش از ۴۸۰ پروژه معماری نوآورانه از ۷۱ کشور را مورد بررسی قرار دادند.
«طارق شعیب»، مدیرعامل و معمار Pace گفت: ما فوقالعاده مفتخریم که این جایزه معتبر جهانی را دریافت میکنیم که بازتابی از تعهد ما به تنظیم و فراتر رفتن از استانداردهای بینالمللی در معماری و طراحی است.
وی افزود: این جایزه نه تنها گواه بر کار سخت و خلاقیت همه دست اندرکاران است، بلکه بازتاب ارزشهایی است که ما به عنوان یک شرکت داریم، و همچنین تعهد ما به ایجاد طرحهایی که در مقیاس جهانی طنینانداز میشوند.
به عنوان یک پروژه نمادین در قلب شهرک نساج در «دمام»، مسجد رتال تعریفی از فضای خلاقانه و در عین حال پر طنین معنوی را ارائه میدهد که نه تنها به عنوان یک مکان عبادت، بلکه به عنوان چراغی از پایداری، زیبایی و طراحی جامعه محور با طراحی خیرهکننده شاخته میشود.
این مسجد نمازگزاران را به بازدید از یک معماری شگفتانگیز دعوت میکند و مکانی برای پناه بردن از چشمانداز شهری اطراف به یک مکان آرام معنوی و مکانی برای برقراری ارتباط مجدد با ایمان، جامعه و خود است.
شعیب گفت: چشم انداز ما ایجاد مسجدی است که حساسیتهای سنتی و معاصر جامعه را مورد توجه قرار داده و منعکسکننده ارزش های اسلامی باشد.
وی افزود: ما میخواستیم که مسجد رتال یک سفر معنوی را منعکس کند؛ تجربه ورود به مسجد به معنای ایجاد احساس دگرگونی است، مانند قدم گذاشتن در پناهگاهی که در آن دنیای بیرون به طور کلی از یاد میرود.فضای داخلی مسجد حس عمیقی از آرامش را به همراه دارد و فضاهایی با دقت طراحی شده برای نمازگزاران مرد و زن دارد.
شرکت معماری Pace تضمین کرد که تعهد به معماری پایدار در هر عنصر طراحیشده در این مسجد وجود دارد.
از جمله رویکردهای سبز در این مسجد، وجود یک ساختمان خودسایهدار است که به موجب آن مسجد از یک سایبان بزرگ برای ایجاد سایههای غیرفعال استفاده میکند و به طور موثر افزایش حرارت را به حداقل میرساند.
یکی دیگر از ویژگیهای طراحی این مسجد، استفاده مجدد از آب است. حیاط مسجد با شیب ملایمی طراحی شده است تا آب باران را به سیستم بازیافت آب هدایت کند که سپس برای آبنما و آبیاری استفاده می شود.
به گفته شعیب، مسجد رتال نمایانگر آینده فضاهای مذهبی است؛ مکانهایی که مدرنیته را بدون از دست دادن عمق فرهنگی و معنوی میپذیرند.
وی تاکید کرد که این جایزه یک دستاورد بزرگ است و به چشم انداز ما برای ادامه ایجاد فضاهایی که در خدمت جوامع هستند، روح انسان را ارتقا می بخشند و محیط زیست ما را ارج مینهند، کمک میکند.
نظر شما