خبرگزاری شبستان ، گروه بین الملل: پدیده تبخیر اجساد شهدا در غزه اخیراً به حدی رسیده است که حتی خانواده شهدا به دلیل بمب هایی که از 14 ماه پیش اشغالگران درجریان جنگ غزه از آنها استفاده میکنند، دیگر اثری از آنها پیدا نمی کنند.
صحنههای هولناک بقایای اجساد شهدا، پرسشهایی را درباره نوع بمبهای مورد استفاده در جنگ و تأثیرات بسیار مخرب آن مطرح می کند.
اجسام تبخیر می شوند
منبر البرش، مدیر وزارت بهداشت غزه میگوید که اشغالگران از سلاحهای ممنوعه بین المللی استفاده میکنند و شواهدی مبنی بر تبخیر برخی اجساد وجود دارد که نشان می دهد انواع سوختگیها در این پیکرها وجود دارد که پیش از این دیده نشده است.
وی در یک مصاحبه تلویزیونی با بیان اینکه در میان شهدا کسانی بودند که صورت و قفسه سینه آنها شکسته شده بود، توضیح داد: مواردی از تبخیر برخی اجساد به ویژه در شمال غزه اخیراً مشاهده شده است.
البرش خواستار تحقیقات بینالمللی درباره سلاحهای مشکوک مورد استفاده اسرائیل در جنگ علیه نوار غزه شد.
مدیر وزارت بهداشت فلسطین در غزه گفت: ما به تحقیقات بین المللی در مورد سلاح های مورد استفاده اسرائیل نیاز داریم، زیرا اخیرا مواردی از تبخیر برخی اجساد در شمال غزه دیده شده است.
بمب های حرارتی
دولت اشغالگر صهیونیستی در جریان جنگ غزه هزاران تن مهمات از ایالات متحده آمریکا دریافت کرد، اما به نظر میرسد مخربترین آنها از خانوادههای «مارک» و «جیبییو» بوده است.
بمبهای مارک
ماجد القیسی، سرلشکر بازنشسته ارتش پیشین عراق، میگوید: اشغالگران در غزه از بمبهای خلاء یا حرارتی معروف استفاده میکنند که بمبهای گرد و غبار هوایی یا بمب انفجاری هوایی که با سوخت جامد عمل میکند، نامیده میشوند.
القیسی میگوید: این بمبها حاوی دو بار سوخت جامد مجزا هستند، شارژ اول باز می شود تا مخلوط سوخت به طور گسترده مانند ابری که در هر روزنه یا دفاعی که بسته نیست، نفوذ کند و سپس شارژ دوم منفجر می شود و یک توپ آتشین تولید می کند که دمای آن به 2500 درجه سانتیگراد میرسد.
او توضیح میدهد: این انفجار موج عظیمی را ایجاد می کند که ابتدا شروع به جذب اکسیژن از اقیانوس می کند، تمام ساختمانها را نابود میکند و گرمای زیادی ایجاد میکند که اجساد را تا حد تبخیر و ذوب می کند.
القیسی خاطرنشان کرد که این نوع بمب در همه جهات انفجار ایجاد می کند، نه جهت اصلی انفجار که به عنوان بقیه بمب ها شناخته می شود. انواعی از گروه مارک از جمله «81، 82 و 84» وجود دارد که وزن برخی از آنها به یک تن می رسد.
این کارشناس نظامی عراقی توضیح میدهد: این بمب ها حاوی مواد منفجره قوی، پودر آلومینیوم و اکسید اتیلن هستند که کلاهک آنها «ترمو پیلوت» با هدایت لیزری است و برای ضربه زدن به ساختمانهای مستحکم، تونلها، مناطق شهری و بسته و انبارهای مهمات استفاده می شود.
القیسی خاطرنشان کرد که این بمب ها مانند ناپالم، فسفر سفید و اورانیوم به دلیل شدت تخریب بالا جزو نمونههای ممنوعه بین المللی هستند.
وی تأکید کرد که اشغالگران مقادیری از این بمبها را از آمریکا وارد کرده و علاوه بر لبنان در تمام مناطق غزه استفاده کردهاندو ایالات متحده اولین کشوری بود که از این نوع بمب در عراق و افغانستان استفاده کرد.
بمب های GBU
در آگوست گذشته، اشغالگران صهیونیستی در بمبارانی که مدرسه التابعین مملو از آوارگان را در محله الدراج در غزه هدف قرار داد، قتل عام انجام داد که جان ده ها غیرنظامی را گرفت.
رسانه های آمریکایی گزارش دادند که اسرائیل در حمله به مدرسه التابعین از یک بمب هدایت شونده دقیق ساخت آمریکا استفاده کرد.
به گزارش شبکه سی ان ان آمریکا، تریور بال، تکنسین مهمات منفجره می گوید که تصاویر نشان می دهد که بمب استفاده شده یک بمب با قطر کوچک GBU-39 است.
این شبکه همچنین به نقل از «کریس کاب اسمیت» کارشناس تسلیحات اعلام کرد: بمب GBU-39، ساخت بوئینگ، یک مهمات با دقت بالا طراحی شده برای حمله به اهداف استراتژیک مهم است، در حالی که خسارت جانبی کم ایجاد می کند.
اسمیت، افسر سابق توپخانه در ارتش بریتانیا، افزود: استفاده از هر گونه مهمات، حتی با این حجم، همیشه خطراتی را در یک منطقه پرجمعیت به دنبال خواهد داشت.
در همین حال، محمد المغیر، مدیر بخش تدارکات خدمات دفاع غیرنظامی غزه میگوید: ارتش اشغالگر اسرائیل از 3 موشک مرگبار آمریکایی از نوع MK-84 یا مارک 84 استفاده کرده است که بیش از دو هزار پوند وزن دارد و دمای آن به هفت درجه سانتیگراد میرسد. اسرائیل در بمباران مدرسه و مسجد التابعین در محله الدراج در نوار غزه از این بمب استفاده کرد.
روزنامه عبری «معاریو» نیز در گزارشی اعلام کرد که برای بمباران مدرسه از بمب هایی استفاده شده است که توسط سامانه آمریکایی «جدام» یا سامانه به اصطلاح «تگرگ سنگین» هدایت می شوند.
این روزنامه توضیح داد که این بمبها توسط سیستم موقعیتیابی جهانی (GPS) هدایت میشوند و بر فناوری حسگر پیشرفته و هوش مصنوعی تکیه میکنند. این بمب به گونهای طراحی شده بود که سقوط آزاد و هدایت نشده است. این بزرگترین نسخه از سری بمبهای«Mark 80 » است. این جنگنده به گونه ای تکامل یافته است که به آن امکان می دهد سرعت خود را کاهش دهد تا اطمینان حاصل شود که هواپیمای جنگی تا حد امکان از آن دور می شود.
القیسی خاطرنشان میکند که آمریکا از این نوع بمب در بمباران پناهگاه العامریه در بغداد در سال 1991 استفاده کرد که منجر به شهادت حدود 400 غیرنظامی شد.
درخواست تحقیق
ناظر حقوق بشر اروپا مدیترانهای خواستار تشکیل یک کمیته تحقیقات بین المللی متشکل از کارشناسان متخصص درباره سلاحهای مورد استفاده اسرائیل در جنگ غزه شد، از جمله امکان استفاده از بمب هایی که گرمای شدید ایجاد میکند و منجر به تبخیرشدن اجساد قربانیان می شود.
دیدهبان مدیترانه اروپا در گزارشی اعلام کرد: مدارک مستند و اطلاعات اولیه جمعآوریشده، جنبه پنهانی از سطوح وحشتناک کشتار اسرائیل در نوار غزه را نشان میدهد که مربوط به تبخیر یا ذوب شدن اجساد قربانیان است که در نتیجه بمبهای پرتاب شده توسط جنگندههای اسرائیل بر روی منازل مسکونی انجام شد.
این گزارش تاکید دارد که پناه آوردن ارتش اسرائیل به ایجاد ویرانی گسترده در کل میادین مسکونی در جریان حملات خود به نوار غزه، منجر به تعداد زیادی شهید و زخمی شده است که نگرانی استفاده از سلاحهای حرارتی یا آنچه به عنوان بمب خلاء شناخته میشود، ایجاد میکند. این بمبها در عرصه نظامی به دلیل کارآمدی در تخریب غارها و مجتمعهای تونل زیرزمینی شناخته شده اند.
گزارش دیده بان می افزاید که هزاران قربانی یا به دلیل متلاشی شدن اجساد زیر آوار به دلیل نبود تجهیزات و تواناییهای فنی یا به دلیل پیدا نشدن اجساد مکانهای آوار برداری هنوز نامشخص هستند.
نظر شما