جهنم ترامپ در غزه؛ تکرار سیاست نخ‌نمای ارعاب در منطقه

کارشناس امور بین‌الملل درباره تهدید اخیر «دونالد ترامپ» مبنی بر تبدیل کردن خاورمیانه به جهنم در صورت آزاد نشدن گروگان‌های اسرائیلی، این اظهارات را مبتنی بر استراتژی نخ‌نمای ارعاب برای ایجاد جنگ روانی توصیف کرد.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: دکتر «بهادر نوکنده»، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگوی اختصاصی با گروه بین‌الملل خبرگزاری شبستان درباره تهدید اخیر «دونالد ترامپ» مبنی بر تبدیل کردن خاورمیانه به جهنم در صورت آزاد نشدن گروگان‌های اسرائیلی، این اظهارات را مبتنی بر استراتژی ارعاب برای ایجاد جنگ روانی توصیف کرد.

نوکنده در پاسخ به این پرسش که هدف ترامپ از تهدید تبدیل کردن غزه و خاورمیانه به جهنم در صورت عدم آزادی گروگان‌های اسرائیلی چیست؟ گفت: «دونالد ترامپ» در پلتفرم «ایکس» پیامی را در خصوص گروگان‌های اسرائیلی منتشر کرد و در این پیام مدعی شد که حماس نسبت به این گروگان‌ها رفتار غیر انسانی انجام می‌دهد و همه دنیا به دنبال این هستند که گروگان ها آزاد شوند. ترامپ در ادامه این پیام اعلام کرد که این گروگان ها باید تا قبل از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ یعنی زمانی که وی ریاست جمهوری آمریکا را در دست می گیرد، آزاد شوند، در غیر این صورت منطقه خاورمیانه را به جهنم تبدیل خواهد کرد. اگر بخواهیم به بررسی این توئیت بپردازیم می‌بایست تحلیلی دقیق انجام دهیم و به این مسئله کلی‌تر نگاه کنیم.

وی در این باره گفت: منطقه خاورمیانه بعد از بحث آتش بس لبنان دچار اتفاقات عجیبی در آینده خواهد شد؛ به همین دلیل رژیم صهونیستی و آمریکا به دنبال این هستند که منطقه را مدیریت کرده و بتوانند هیمنه پیشین خود یعنی قبل از عملیات هفتم اکتبر را بازسازی کنند؛ به همین جهت اهداف مختلفی را تعیین کردند و برای تحقق آن اهداف تقسیم بندی‌هایی را در بین خود انجام دادند. رژیم صهیونیستی اعلام کرد یکی از اهداف اصلی‌اش پس از آتش بس تمرکز روی ایران است.در حقیقت نتیانیاهو به دنبال این است که کشورهای منطقه را ناآرام کند و سپس به سراغ ایران برود.

کارشناس امور بین‌الملل گفت: آنها در این ۶۰ روز باقیمانده تا مراسم تحلیف ترامپ روز قطعا صدماتی را به لبنان وارد کرده و در پی این هستند که کار حزب الله را دچار اختلال کنند و دلیل این امر بازسازی و منظم کردن ارتش رژیم صهیونیستی است؛ چرا که این رژیم با هفت جبهه درگیری دارد و بنا دارد این جبهه‌ها را تقسیم بندی کرده و پدافندهای آسیب دیده در عملیات وعده صادق ۱ و ۲ را بازسازی کند تا بتوانند با قدرت تازه حملات خود را بعد از این ۶۰ روز و یا حتی زودتر از سر بگیرد.

نوکنده افزود: آنها در مقابل سوریه نیز تحریرالشام و جریان های مخالف بشار اسد را فعال کردند تا در سوریه ناآرامی ایجاد کنند و  قطعا در روزهای آینده عراق را نیز مورد هدف قرار می‌دهند؛ البته مدل رفتار آنها در مورد سوریه و عراق متفاوت خواهد بود و قصد دارند تا به عراق از لحاظ اقتصادی ضربه بزنند. پس از سقوط «صدام حسین» فروش منابع نفت عراق مستقیما به دولت این کشور پرداخت نمی‌شود بلکه به یکی از بانک‌های آمریکا واریز می شود. صهیونیست ها قصد دارند در چند روز آینده این بانک را تحت فشار قرار دهند که پول عراقی ها را ندهند و دولت عراق را یک تحریم اقتصادی کنند؛ بنابراین هدف اسرائیل این است که ابتدا سوریه را ناآرام کند، سپس عراق را تحت فشار اقتصادی قرار دهد و بعد از آن لبنان را بعد از ۶۰ روز و یا حتی زودتر مورد هجوم قرار دهد.

وی افزود: در حقیقت آمریکا و اسرائیل قصد دارند تمام فشار خود را بر محور مقاومت بیاورند و پس از همه اینها هدف بعدی آنها جمهوری اسلامی است؛ واشنگتن این وظایف را تعیین کرده و وظیفه تحقق این اهداف هم بر عهده رژیم صهیونیستی است.

کارشناس امور بین‌الملل در پاسخ به این پرسش که آیا هدف ترامپ از این تهدیدها این است که آزادی گروگان‌ها را در صورت انجام به نام خود تمام کند و یا اینکه در فکر به راه انداختن جنگ در خاورمیانه است، گفت: مشخصا باید بگوییم که بحث عملیات روانی و جنگ نرم بر عهده آمریکا با استفاده از دیپلماسی سایبری و مدل ترامپ است. یکی از مهمترین راهبردهای آمریکا در سیاست های خارجی این کشور نسبت به بحران های مختلف، سیاست راهبرد ارعاب است.

وی افزود:  آمریکا با استفاده از این راهبرد یک ابزار سیاست خارجی برای خود قرار داده و می‌خواهد کشورهای مختلف را به گونه‌ای تحت فشار قرار دهد تا بتواند منافع خود را برآورده کند. این راهبرد، تهدید و نمایش قدرت باید به گونه‌ای باشد که رقیب از انجام اقدامات تحریک کننده منافع ابرقدرت‌ها خودداری کند. یکی از ارکان استراتژی ارعاب این است که تهدیدی باشد که بتواند اثرگذار باشد. در واقع می توان گفت با توجه به پبامی که ترامپ در شبکه ایکس منتشر کرده است؛ بازی جنگ نرم و عملیات روانی را آغاز کرده است، اما اینکه آیا این سیاست نتیجه می‌دهد یا خیر باید منتظر آینده بود.

بهادر نوکنده گفت: یکی از پیش بینی‌های ما در این زمینه می تواند این باشد که با توجه به فشار آنها به محور مقاومت رژیم صهیونیستی به دنبال این است که یک سری از اسرا و گروگان‌ها را با دادن یک سری امتیازات آزاد کند و ترامپ بخواهد این آزادی را به نام خود بزند و از این قضیه برای تبلیغات مدیریت خود استفاده کند.

کارشناس امور بین‌الملل  در پاسخ به این پرسش که آیا تهدید ترامپ می‌تواند به معنای ورودد مستقیم نیروهای آمریکایی به جنگ غزه باشد، گفت: خیر؛ تهدیدی که که آمریکا انجام داده است تنها نشات گرفته از یک سیاست ارعاب است . ایالات متحده سالهاست که سیاست ارعاب را در مقابل همه کشورهای منطقه داشته تا با این کار حماس و کشورهای محور مقاومت را تحت فشار قرار دهد.

کد خبر 1793532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha