به گزارش خبرگزاری شبستان، گاهی تاریخ با تمام شکوهش در چند لحظه خلاصه میشود؛ لحظاتی که خاک وطن بوی ایثار و آسمانش رنگ شجاعت میگیرد. این روزها، استان فارس شاهد یکی از همان لحظات ناب است؛ لحظاتی که پیکرهای مطهر شهدای گمنام، پس از چهار دهه دوری، به آغوش خاک سرزمینشان بازگشتهاند. هر تابوت که بر دوش مردم حمل میشود، گویی حامل هزاران خاطره از رشادت، جوانمردی و عشق است.
شهدای گمنام، روایتگر داستانهایی هستند که کلمات از بازگو کردنشان عاجزند. آنان با انتخابی آگاهانه، نام و نشانشان را در راه حق گم کردند تا وطن و آرمانهایش در میان آتش و خون پیدا بماند. اکنون، بازگشت این پیکرهای نورانی به شهرها و روستاهای فارس، نه فقط بازگشتی فیزیکی، که یادآوری یک حماسه است؛ حماسهای که ریشه در غیرت مردمان این دیار دارد.
اکنون، خاک فارس بار دیگر مفتخر است که میزبان فرزندان غیور خویش باشد؛ فرزندانی که تاریخ ایران را با خونشان نوشتهاند و عزت آن را تضمین کردهاند.
از دانشگاهها و مدارس گرفته تا مساجد و میادین شهر، همه جا لبریز از استقبال گرم و اشکهای شوقی است که بر گونههای مردم جاری میشود. این حضور پیامی است برای نسل امروز که راه شهیدان همچنان پررهرو است و ارزشهایی چون ایثار، عزت و عشق به وطن فراتر از زمان و مکان معنا مییابند.
شهدای گمنام، در سکوت و بینشانی خود، بلندترین صدا را دارند. آنان به ما یادآوری میکنند که میان هیاهوی دنیای امروز، چه چیزهایی ارزشمند است و چگونه میتوان انسانیت را در میان سختترین شرایط پاس داشت. اکنون، خاک فارس بار دیگر مفتخر است که میزبان فرزندان غیور خویش باشد؛ فرزندانی که تاریخ ایران را با خونشان نوشتهاند و عزت آن را تضمین کردهاند.
بازگشت این ستارگان به وطن، فرصتی است برای تأمل، برای یادآوری اینکه امنیت و آرامش امروزمان مدیون چه جانهایی است. آنها آمدهاند تا به ما بگویند: «ما به عهد خود وفا کردیم، حالا نوبت شماست.»
استان فارس، این روزها، شاهد حضور باعظمت شهدای گمنامی است که پس از چهار دهه دوری، به خاک وطن بازگشتهاند. پیکر مطهر این عزیزان که روزگاری در میدانهای نبرد برای عزت و استقلال کشور جانفشانی کردند، اکنون مهمان مردم و شهرهای مختلف استان هستند.
از وداع تا خاکسپاری
به گفته مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان فارس، از پنجم آذرماه تاکنون، ۸۰۰ نقطه استان میزبان پیکرهای مطهر شهدای گمنام بوده است. مراسم وداع با این شهدا با شور و حال خاصی در مدارس، دانشگاهها و مساجد برگزار شده و فضای شهرهای فارس را با عطر معنویت معطر کرده است.
به گفته مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان فارس، از پنجم آذرماه تاکنون، ۸۰۰ نقطه استان میزبان پیکرهای مطهر شهدای گمنام بوده است.
سردار سعید کوشکی با اشاره به اینکه امشب نیز حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) میزبان وداعی باشکوه با این عزیزان خواهد بود، ادامه میدهد: مراسم خاکسپاری شهدا در نقاط مختلف استان از فردا آغاز میشود؛ از پارک ارغوان گرفته تا خوابگاه دخترانه دانشگاه علوم پزشکی، روستای علویه جهرم و شهر ارد گراش.
به گفته مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان فارس، تا پایان امشب برنامههای وداع با پیکرهای مطهر شهدای گمنام در نقاط مختلف استان ادامه خواهد داشت. امشب، مراسم وداع با این شهدا در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) برگزار میشود و در نقاط مختلف استان، از جمله شهر صدرا، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، حسینیه رهپویان وصال و پارک ارغوان، نیز مراسم ویژهای برگزار خواهد شد.
سردار کوشکی همچنین اظهار میکند: فردا صبح، همزمان با نماز صبح، طواف پیکرهای مطهر شهدا در حرم مطهر شاهچراغ(ع) آغاز خواهد شد. در ساعت ۸:۳۰ صبح، تجمع مردم در میدان شهدا با قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی استاندار فارس برگزار میشود. در ساعت ۹ صبح نیز، مراسم تشییع پیکر شهدا از میدان شهدا آغاز و تا باب الرضا(ع) حرم مطهر ادامه خواهد یافت و سپس پیکرهای مطهر شهدا به محلهای تعیینشده برای خاکسپاری منتقل خواهند شد.
مراسم خاکسپاری شهدای گمنام در سه شهرستان مختلف استان برگزار خواهد شد. در شیراز، چهار شهید در پارک ارغوان، پارک جنت و خوابگاه دخترانه دانشگاه علوم پزشکی به خاک سپرده خواهند شد. در شهر صدرا نیز، مراسم خاکسپاری شهیدان در فاز دوم برگزار میشود.
درحالیکه رزمندگان ایرانی، حتی کشتههای دشمن را با رعایت آداب اسلامی دفن میکردند، عراقیها پیکرهای شهدا را بدون ثبت مشخصات یا حفظ حرمت دفن میکردند.
علاوه بر این، در روستای علویه جهرم، مراسم خاکسپاری یک شهید فردا عصر، ساعت ۱۴ برگزار خواهد شد و در شهر ارد گراش نیز، صبح روز جمعه، ساعت ۸ صبح، یک شهید به خاک سپرده می شود.
در روز یکشنبه ۱۹ آذر، یکی از شهدای گمنام در تیپ ۳۷ زرهی خاکسپاری میشود و ۲۱ آذر هم مراسم خاکسپاری یک شهید دیگر در پارک نماز شیراز برگزار خواهد شد.
از خطوط مقدم تا شناسایی پیکرها
وی با اشاره به روند شناسایی پیکر شهدا، یادآور شد که عمده نبردهای دوران دفاع مقدس در مناطق جنوب کشور و با شدت بالای درگیریها انجام میشد. بسیاری از شهدای ما در خطوط مقدم عملیات به شهادت رسیدند، درحالیکه شرایط جنگ مانع از شناسایی یا بازگرداندن آنها میشد.
آنگونه که کوشکی میگوید درحالیکه رزمندگان ایرانی، حتی کشتههای دشمن را با رعایت آداب اسلامی دفن میکردند، عراقیها پیکرهای شهدا را بدون ثبت مشخصات یا حفظ حرمت دفن میکردند. اکنون، با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته مانند آزمایش DNA، اطلاعات دقیقی از سن، منطقه عملیاتی و شرایط شهادت این عزیزان بهدست آمده است.
پیامی برای نسل امروز
حضور پیکر شهدای گمنام در شهرها و روستاهای فارس، یادآور دوران سخت اما پرافتخار دفاع مقدس است و پیامی برای نسل جوان دارد؛ شهیدان برای ارزشهایی چون عزت، استقلال، و دفاع از مرزهای وطن جان خود را تقدیم کردند. بازگشت این عزیزان، فرصتی است تا نسل جدید پیوند خود را با آرمانهای بلند این قهرمانان محکمتر کند.
معاملهای آسمانی
سردار کوشکی در پایان سخنانش میگوید: شهدا با خدا معامله کردند. آنها از دنیای خود گذشتند تا ما در امنیت و آرامش زندگی کنیم. اکنون، پس از ۴۰ سال، این عزیزان به دامان مردمشان بازگشتهاند تا بار دیگر به ما درس ایثار، شجاعت و مقاومت بیاموزند.
نظر شما