به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العربی الجدید، مقامات مراکشی برای مبارزه با خشونت علیه زنان در کشور از ائمه مساجد استمداد گرفتند.
در همین راستا، خطبههای نماز جمعه به یک موضوع واحد درباره نیکی به زنان و اکرم به آنها اختصاص داشت و بر نهی اهانت به زنان و خشونت علیه زنان تاکید کردند.
همزمان با بیست و ودومین سالروز توقف خشونت علیه زنان و دختران که از ۲۵ نوامبر آغاز شده و تا دهم دسامبر در این کشور ادامه دارد، در خطبههای نماز جمعه بر مقابله با خشونت علیه زنان در مراکش تاکید شد.
وزارت اوقاف و امور اسلامی در راستای اجرای طرح وحدت خطبههای جمعه در بخشهای مختلف این کشور به ائمه مساجد پیشنهاد داد تا این هفته درباره آیات قرآنی و احادیث نبوی در رابطه با زنان در خانواده و جامعه صحبت کنند.
در خطبههای نمار جمعه در مراکش گفته شد که خشونت در اسلام جایی ندارد و با تمام اشکال آن امری مردود است.
در این خطبه تاکید کرد: دشمنی مرد و زن بر دیگر از نظر شرعی و عقلی مطرود است که نمونه آن، خشونت دیجیتال است و از طریق پیامک با عبارتهای ناشایست همدیگر را به ویژه زنان را خطاب میکنند.
در این خطبهها همچنین تاکید شد که دین ما به تهذیب نفس و حفاظت از جوارح تاکید دارد و شنیعترین نمونه ظلم به زنان، حمله به آنان و آزار و اذیت و به کار بردن هرگونه خشونت جسمی و لفظی علیه آنان است که در دین اسلام، حرام شرعی است.
بنابراین گزارش، مقامامت محلی و دولتی در مراکش کمپینی را با شعار «خانواده عاری از خشونت، جامعه سالم» راه انداختند که به مدت ۱۶ روز ادامه دارد و هدف آن مقابله با خشونت علیه زنان است.
وزارت همبستگی و همسازی اجتماعی و خانواده نیز در همین راستا بر تحکیم محیط خانواده با حفظ ارزشهای تربیتی سالم و تاثیر آن بر اجتماع و دوری از خشونت و تبعیض تاکید کرد.
به مناسبت روز جهانی خشونت علیه زنان در مراکش، این کمیپین ۱۶ روزه فعالیتهای متنوعی را برگزار کرد که شامل سمینار در سطح ملی بود و این کار با مشارکت گسترده بخشهای دولتی و انجمنهای محلی و سازمانهای بین المللی برگزار شد.
همزمان با برگزاری این مراسم از سوی دولت، جمعیت «دموکراسی برای زنان مراکش» و چند انجمن دیگر نیز بر ضرورت اقدامی فوری در مقابله با خشونت علیه زنان تاکید کردند.
با وجود گذشت بیش از شش سال از آغاز کار اولین قانون در تاریخ مراکش برای مقابله با خشونت علیه زنان مصادف با ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۸، در مورد تطبیق آن با واقعیت، همچنان مشکلاتی وجود دارد و پیوسته بحث و جدلهایی در این باره وجود دارد.
بشری عبده، رئیس جمعیت «التحدی للمساواه و المواطنه» (چالش برای برابری و شهروندی) از این اقدام وزارت اوقاف و امور دینی مراکش به خاطر اختصاص خطبههای جمعه به زنان تشکر کرد و آن را اقدامی ویژه خواند.
وی گفت: واعظان زن بسیار میتوانند در این امر مثمر ثمر باشند و ما امیدواریم این مسیر تنها به به روز مقابله با خشونت علیه زنان متوقف نشود و مستمر باشد.
وی در ادامه بر تعامل مساجد و ائمه مساجد بر تشویق شهروندان به منع خشونت علیه زنان و تبعیض علیه آنان تاکید کرد و گفت: این امور باعث میشود تا ارزشهای انسانی و تربیتی سالم به صورت عمیق در کشور ریشه دار شود.
نظر شما