خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، اولین همایش ملی حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی امروز، ۱۷ آذرماه در محل سالن همایش ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.
حجتالاسلام روحالله حریزاوی، قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی نیز در سخنانی با اشاره به مبانی و اصول حکمرانی فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی دارای چارچوب ویژهای در حوزه حکمرانی فرهنگی است. امام راحل در اولین اقدامات خود در زمینه مبارزه و انقلاب اسلامی بدین موضوع اشاره داشته و حکمرانی فرهنگی مورد مطالبه رهبران انقلاب اسلامی بوده است.
وی بیان کرد: حکمرانی فرهنگی فرآیند شکلگیری اراده مردم در اعتلای فرهنگ جامعه مطابق هدایت نهاد امامت و سازماندهی حلقههای میانی است. اگر نهادهای کشور نتوانند به مردمیسازی امور کمک کنند، کاری برای فرهنگ صورت نگرفته است.
حریزاوی با بیان اینکه تا امت اسلامی شکل نگیرد، تمدن اسلامی نیز شکل نمیگیرد، تصریح کرد: برای ایجاد امت نیز نیازمند امامت هستیم و بدون امامت نیز امتی شکل نخواهد گرفت. حکمرانی فرهنگی در جامعه اسلامی باید مردمپایه، متعهد به حقیقت، حرکتآفرین، مقاومتبنیان و حکمتبنیان باشد.
قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: اگر بخواهیم یک اولویت در حوزه فرهنگی داشته باشیم، باید به مقاومت فرهنگی اشاره کنیم. حکمرانی حکمتبنیان از نکاتی است که باید صورت ویژه بدان پرداخت. امروز هر آنچه در رابطه با ادبیات حکمرانی در جامعه ترویج میشود با منطق حکمرانی حکمتبنیان علما و دانشمندان و حکمای ما تفاوت دارد.
وی با اشاره به نظریه حکمرانی فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: در این نظریه حاکمیت وظیفه هدایتگری و روحانیت وظیفه راهبری را بر عهده دارند. در این حکمرانی دولتها وظیفه تنظیمگری و حلقههای میانی نیز وظیفه سازماندهی را برعهده خواهند داشت. این نظریه ظرفیت گفتمانی و نخبگانی فراوانی دارد. در این نظریه مردم به عنوان کانون اصلی قیام و اقامه انجام میدهند.
قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: دستگاههای فرهنگی باید از تصدیگری خارج و به تنظیمگری اکتفا کنند و تصدیگری را به عهده مردم بگذارند. برای حکمرانی فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور باید از ساختارگرایی به مردمگرایی روی آورد و جریان آموزش حکمتبنیان شود. همچنین، نیازمند بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگ و رسانهای کشور در حوزه نرمافزاری و تشکیلاتی هستیم که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و باید در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما