به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، مسجد محل عبادت، راز و نیاز، آرامش و انس با پروردگار است.
حضور بندگان خدا در مکان مقدس مسجد امری مهم و ضروری است که باید در راستای انجام فرایض الهی از جمله اقامه نماز و راز و نیاز با پروردگار در این مکان حضور داشت.
حضور کودکان و نوجوانان در مسجد میتواند آنها را با کارکردها و جایگاه مساجد آشنا کند و زمینه انس و الفت این قشر را با پروردگار و قرآن کریم فراهم سازد.
به دعوت امام جمعه قروه تعدادی از دانشآموزان مشتاق مدرسه شهید رحایی این شهرستان با حضور در دفتر امام جمعه با فضای مسجد و اهمیت و جایگاه آن در جامعه آشنا شدند.
اشتیاق دانشآموزان به یادگیری کارکردهای مساجد و حضور در مسجد موجب شد تا زمینه مشارکت این افراد در فعالیتهای دینی و مسجدی فراهم شود.
در فرهنگ اسلامی احتران زیادی برای مسجد بیان شدع پ باید نمه تقشار جامعه تکریم مساجد را بیاموزند و این مهم باید در وجود کودکان و نوجوانان نهادینه شود.
مسجد مکان نزدیکی انسان با پروردگار
حجتالاسلام عابدین رستمی امام جمعه قروه اظهار کرد: مسجد مکانی است که انسان را با پروردگار نزدیکتر میکند و زمینه عبادت با خالق را فراهم میآورد.
وی با بیان اینکه از گذشتههای دور مسجد محل کارها و فعالیتهای دینی، مذهبی و اجتماعی بوده است، افزود: کودکان و نوجوانان امروز باید ضمن آشنایی با این کارکردها، در راستای تقویت آن قدم بردارند.
امام جمعه شهرستان قروه یادآور شد: انسانها با مارکت در فعالیتهای دینی و مذهبی آرامش را به وجود خود هدیه میدهند و راه سعادت و رستگاری را برای خود هموار میسازند.
حجتالاسلام رستمی اضافه کرد: کردستان در همه شهرها و روستاها دارای مسجد است و همین ظرفیت مجالی برای تقویت کارکردهای آن و جذب بیش از پیش مردم به سمت مساجد است.
وی با بیان اینکه نباید مسجد را فقط به مکان مراسم ختم و برخی مراسم های مذهبی در ایام رمضان محدود کرد، ادامه داد: حضور همه افراد در مساجد ضروری است و کودکان و نوجوانان باید با والدین خود در این مکان مقدس حضور یابند تا آینده معنوی و روشنی برای خود رقم بزنند.
وی خاطر نشان کرد: مسجد از نهادهای دینی جامعه ماست و باید تبلیغ دین همچنان اولویت فعالیتهای مسجد باشد که از کارکردهای اصلی آن به شمار میرود.
آموزش مباحث دینی و قرآنی از کارکردهای مساجد
امام جمعه قروه اضافه کرد: آموزش نیز از کارکردهای مساحد است که جوانان و نوجوانان با حضور در کلاسهای قرآنی، دینی و احکام میتوانند از این کارکرد مهم مسجد بهرهمند شوند.
پیامبر اسلام برای ایجاد بستر فرهنگی مناسب پ تقویت بنیه علمی مسلمانات به آموزش آنها در مسجد پرداخت و مردم را به یادگیری ترغیب میکرد.
بیشک مساجد مکانی برای اوج گرفتن و رسیدن به قرب الی الله است در آیه ۳۶ سوره نور آمده است، «در خانههایی مانند مساجد خدا رخصت داده نام پروردگار ذکر شود و صبح و شام تسبیح ذات پاک احدیت گفته شود».
پایههای حکومت اسلامی ذر زمان پیامبر اکرم(ص) در مسجد بنیان نهاده شد و اصول و مبانی دین اسلام از این پایگاه مقدس به جهان عرضه شد.
نظر شما