به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد جامع امام خمینی(ره) از مساجد بزرگ و قدیمی بازار تهران است. این بنا در دوره قاجاریه و به دستور فتحعلیشاه قاجار ساخته و توسط ناصرالدین شاه قاجار تکمیل شده است. مسجد امام شاهد وقایع تاریخی بسیاری در طول عمر خویش بوده است از حضور پادشاهان قاجاری به قصد ادای فریضه یا حضور در مراسمی مذهبی گرفته تا تحصن بازاریان بعد از به چوب بسته شدن بازاریان توسط حاکم تهران در جریان انقلاب مشروطه و ترور رزم آرا نخست وزیر ایران و شهادت شهید لاجوردری در مسجد هنگام انتقال به بیرون بازار و هزار هزار واقعه کوچک و بزرگ تاریخی که در زندگی مردم ایران تاثیر گذاشته است.
در جریان قیام اسلامی ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و همچنین در جریان اعتراضات مردم نسبت به تقلبات انتخاباتی دوره بیست و یکم مجلس شورای ملی، مسجد شاه از جمله پایگاهها و محورهای فعالیت مبارزان بود. در جریان شکل گیری انقلاب اسلامی نیز مسجد صحنه تجمعات مردمی و به راه افتادن تظاهرات ضد رژیم ستمشاهی بود. این مسجد در پشتیبانی از جبهه های حق علیه باطل در دوران دفاع مقدس و نیز در کمک رسانی به محرومین و مردم آسیب دیده در بحران های مختلف همواره پیشتاز بوده است و در حاضر هم در پویش ایران همدل با مشارکت خیرین بازاری برای کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه پای کار است.
«محمد درخشان»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جمع آوری کمک های مردمی در مسجد جامع امام خمینی(ره) بازار تهران برای مردم مظلوم لبنان و غزه اظهار کرد: با مشارکت نمازگزاران و خیرین مسجد امام خمینی(ره) بازار تهران و در راستای پویش ایران همدل بیش از ۵۰۰ میلیون تومان پول نقدی و نیز ۴۰ گرم طلا برای کمک به مردم لبنان و غزه جمع آوری شده است و جمع آوری کمک همچنان ادامه دارد.
مدیر فرهنگی مسجد جامع امام خمینی(ره) بازار تهران بیان کرد: برگزاری جلسات بصیرت آفرینی و بزرگداشت شهدای مقاومت و برگزاری مراسم سخنرانی در مناسبت ها با حضور سخنرانان مطرح کشوری از جمله برنامه های این مسجد است.
وی با اشاره به دیگر خدمات این مسجد به اقشارکم درآمد تهران و حاشیه شهر، گفت: با مشارکت خیرین و نمازگزاران پرداخت هزینه درمان و داروی بیماران، کمک به ابن سبیل و مراجعه کنندگان به مسجد مورد توجه است، از طرفی با مشارکت خیرین مسجد برای کولبران و کارگران بازار که جایی برای اسکان ندارند، مکان مناسب تهیه می کند و قرار است، بسته معیشتی نیز میان آنها توزیع گردد. از طرفی سال گذشته مسجد برای اقشار جویای کار مناسب در بازار نیز فرصت شغلی ایجاد نمود.
وی همچنین به برگزاری مشاوره های حقوقی و ازدواج، اشتغال آفرینی، پاسخ به شبهات و نیز دوره های آموزشی برای مخاطبان و نمازگزاران در مسجد اشاره و تصریح کرد: مسجد جامع امام خمینی(ره) بازار تهران در طول سال های گذشته همواره در تبدیل شدن به پایگاه قرآنی تلاش داشته است، در همین راستا سالیان سال است که به صورت ماهانه کرسی تلاوت قرآن کریم در مسجد برگزار و به صورت روزانه نیز قبل از نماز ظهر و عصر قرائت قرآن اذانگاهی در مسجد انجام می شود. همچنین تاکنون چندین دوره، دوره تخصصی «مکاسب»، «رزق و روزی حلال» و «معامله در کار» ویژه بازاریان برگزار گردید.
مدیرفرهنگی مسجد جامع امام خمینی(ره) همچنین از برگزاری سلسله جلسات اخلاق آیت الله جاودان روزهای پنجشنبه هر هفته بعد از نماز مغرب و عشا در این مسجد خبر داد که با استقبال گسترده مخاطبان روبرو است.
نظر شما