مسابقات تبریز؛ طلیعه اتفاقات خوب قرآنی برای بانوان

مسابقات بانوان در مرحله کشوری چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن در حالی پایان می‌یابد که طی شش روز رقابت آنها شهر تبریز حال و هوای متفاوت قرآنی را تجربه کرد و داوران معتقدند این دوره تخصصی‌تر و مستقل‌تر برگزار شد و طلیعه حضور اثرگذار در میادین بین‌المللی را فراهم کرد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، امسال استان تبریز میزبان یک برنامه معنوی بزرگ و یک مرحله دیگر از مراحل مسابقات قرآن کریم کشورمان است. چهل‌وهفتمین دوره مسابقات قرآن در مرحله کشوری و پایانی خود ۱۲ تا ۱۹ آذرماه  در شهر تبریز در حال برگزاری است و همین حال و هوای قرآنی خاصی را به این شهر بخشیده است.

درباره سطح کیفی این دوره از رقابت‌های خواهران در بخش سراسری که امروز به پایان می رسد با برخی از داوران مسابقات گفتگو کرده‌ایم که در ادامه مرور می شود.

مسابقات تبریز؛ طلیعه اتفاقات خوب قرآنی برای بانوان

فاطمه پرویزی نصرت، داور وقف و ابتداء چهل و هفتمین دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: الحمدلله با عنایت مسئولان در بخش قرائت و حفظ کل امسال شاهد رقابت افراد زیر ۱۸سال هستیم و این موضوع، سبب شده تعداد شرکت کنندگان به نسبت سال‌های پیش بیشتر شود و جوّ خیلی خوبی را در این رویداد معنوی فراهم کرده است.

مسابقات تبریز؛ طلیعه اتفاقات خوب قرآنی برای بانوان

داور وقف این مسابقات ادامه داد: شرکت کنندگان هرسال از اساتید هم بهره‌مند می شوند و سطح مسابقات بهتر می‌شود اما نکته‌ مهم آنکه چندان توجهی به بُعد معنوی وقف و ابتدا نمی‌شود در حالی که این بخش به لحاظ انتقال معنای آیات قرآن کریم به مخاطب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

به گفته پرویزی نصرت، حضور در این سطح از مسابقات لازمه‌ی آمادگی و تلاش بسیار در زمینه‌های مختلف است و امیدواریم شرکت کنندگان در طول سال که فرصت دارند آمادگی‌های لازم را برای شرکت در بالاترین سطح مسابقات کشور کسب کنند.

فرصت‌سازی برای حضور بانوان در عرصه‌های بین المللی

الهام ماندگار مهر، داور بخش حفظ کل چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: در بخش حفظ استقامتی داوری داشتم که رقابت کنندگان در بخش حفظ کل بسیار قوی در این دوره از رقابت‌ها حاضر شدند.

مسابقات تبریز؛ طلیعه اتفاقات خوب قرآنی برای بانوان

به گفته وی؛ در بخش حفظ کل استقامتی ۱۵ نفر شرکت کننده به رقابت پرداختند که در نهایت ناب ترین های حفظ قرآن بعد از جمع آوری نمرات برای فینال انتخاب می شوند.

ماندگار مهر افزود: برگزاری مسابقات کشوری به فعالیت و حضور بیشتر بانوان در فعالیت های حرفه‌ای کمک می کند تا بتوانند در عرصه ملی به رقابت بپردازند همچنین این مهم مقدمه ای برای حضور آنها در عرصه های بین المللی هم خواهد بود.

وی یکی از نقاط قوت این دوره از مسابقات قرن کریم را نظم برنامه های قرآنی عنوان کرد و افزود: برگزاری این رویداد معنوی در شهر تبریز توانسته مشتاقان زیادی را از سراسر کشور به خود جذب کند و حال و هوای قرآنی به این شهر بدهد.

مسابقات تبریز؛ طلیعه اتفاقات خوب قرآنی برای بانوان

حضور مستقل‌تر و تخصصی‌تر بانوان

مسابقات تبریز؛ طلیعه اتفاقات خوب قرآنی برای بانوان

مریم کاظمی، مسئول کمیته بانوان مرحله سراسری چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن که خود از مربیان قرآن است، گفت: برگزاری این رویداد قرآنی نسبت به دوره‌های قبل در استان تبریز در بخش بانوان بسیار تخصصی تر و مستقل تر شده است.

وی افزود: در بحث محافل نیز با کمیته مستقل وارد شدیم و در شهر تبریز و شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی محافلی را برای هیئت‌های مذهبی، مساجد، مدارس، ادارات و ... برگزار کردیم و در رأس این محافل مدیر مؤسسه جامعةالقرآن استان حضور دارد، یعنی هر کمیته‌ای را متخصص آن حوزه مدیریت می‌کند و عمده مدیران قرآنی از قاریان منتخب استانی هستند.

برپایی ۲۰ محفل قرآنی زنانه در تبریز

مسئول کمیته بانوان مرحله سراسری چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن از برگزاری ۲۰ محفل شامل یک محفل هزار و ۵۰۰ نفری ویژه بانوان در قالب هیئت‌ها در تبریز خبر داد و گفت: در شهرستان‌ها نیز محافل متعددی را برگزار کردیم. تا پایان مسابقات قرآن بخش آقایان نیز این محافل ویژه بانوان در استان ادامه خواهد داشت که هر محفل گروه برگزاری از جمله مجری، قاری، گروه تواشیح و ... دارد و گزارش محافل به ما ارائه می‌شود.

سید شهاب حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تبریز گفت: در پی میزبانی تبریز از چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم برگزاری ۴۷ برنامه شاخص و ۵۰۰ محفل قرآنی با شعار «قرآن راه رسیدن به کمال با الگوی فاطمی»و با برگزاری یادواره شهدای خدمت و شهدای قرآنی در سراسر آذربایجان شرقی برگزار می‌شود.

مسابقات تبریز؛ طلیعه اتفاقات خوب قرآنی برای بانوان

به گفته وی در راستای برگزاری این دوره از مسابقات، ۱۶۰ محفل عمومی و ۴۷ محفل شاخص قرآنی نیز از هشتم تا سی ام آذر در شهرستان های مختلف استان برگزار می شود.

حسینی  از رقابت ۶۰۰ شرکت‌کننده از برگزیدگان مرحله استانی مسابقات قرآن کریم در این دوره خبر داد و گفت: چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش‌های آوایی، معارفی و بخش ویژه (۱۲ تا ۱۸ سال) و در رشته‌های حفظ کل قرآن کریم، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۰ جزء حفظ پنج جزء، اذان، دعاخوانی و مدیحه‌سرایی و همخوانی قرآن کریم، معارف نهج‌البلاغه، معارف صحیفه سجادیه و ترجمه عمومی قرآن کریم برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: از شعارهای مهم این دوره از مسابقات قرآنی اجرای طرح های «هر مدرسه یک محفل»، «هر اداره یک محفل» و «هر مسجد یک محفل» است.

گفتنی است، محافل قرآنی با اجرای قاریان و گروه‌های همخوانی و تواشیح بین المللی، کشوری و استانی و با حضور گروه‌های مختلف مردمی در شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی در حال برگزاری است که این هم از برکات چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآنی و رنگ و بوی قرآنی بخشیدن به این شهرستان ها به شمار می رود.

کد خبر 1794074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha