به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حسین شفیعی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی صبح امروز دوشنبه ۱۹ آذرماه در شورای راهبردی قرارگاه اجتماعی مشهد اظهار کرد: فضای کشور و سبک زندگی به سمتی میرود که موضوعات اجتماعی دارای اهمیت بیشتری است و بسیاری از آنها دارای مسئله اساسی بوده که باید برای آن چارهاندیشی شود.
وی افزود: فلسفه شورای اجتماعی، هماهنگی و همافزایی در موضوعات اجتماعی است و از ظرفیتهای مردمی باید در کاهش آسیبها استفاده کنیم. گاهی اوقات بعضی موضوعات نباید سبب موازی کاری بین نهادها باشد و رابطه بعضی موضوعات با شورای راهبردی را شفافتر ببینیم.
شفیعی بیان کرد: به عنوان دستگاه قضایی قطعا در این حوزه همراهی خواهیم کرد و از ظرفیت معاونان قضایی نیز باید استفاده کرد. مشخصا شورای راهبردی باید موضوعاتی را مشخص کند که دارای خروجی مشخص باشد و نتیجه داشته باشد.
مشهدالرضا (ع) باید شهر ایدهآل در حوزههای اجتماعی باشد
محمدرضا قلندرشریف، شهردار مشهد نیز در این جلسه گفت: مشهدالرضا (ع) باید شهر ایدهآل در حوزههای مختلف به ویژه اجتماعی باشد. یکی از مصوبات شورای شهر نیز تشکیل قرارگاه اجتماعی بود و در مجموعه شهرداری اقدامات مختلفی مانند ایجاد باشگاه باهم و مجتمع شوق زندگی انجام شده و تفاهمنامه چند جانبهای بین شهرداری، استانداری، آستان قدس رضوی و دانشگاه فردوسی منعقد شده که در قالب این تفاهمنامه به ویژه زوجهای جوان، اتفاقات مثبتی رخ داده است.
وی افزود: باید در خصوص ساماندهی معتادان متجاهر مشهد نیز چاره اندیشی شود. امیدواریم همه دستگاههای مرتبط در این خصوص اهتمام داشته باشند و این قرارگاه با همت همه مسئولان، زودتر به اهداف خود دست یابد.
شهردار مشهد تصریح کرد: یکی دیگر از نکات مهم، دانشگاه و استفاده از ظرفیت از آن است که باید مدنظر باشد و ما باید سیاستگذاری کلی داشته باشیم و در نهایت با همت مردم به اهداف عالی برسیم.
وی تاکید کرد: آسیبهای اجتماعی اگر مدیریت شود، بسیاری از هزینههای دستگاههای اجرایی و عمومی کاهش خواهد یافت. هر برنامهای که در اختیار کارشناسان و متخصصان آن قرار گرفته موفق عمل کردهایم. همچنین در این قرارگاه کارشناسان با تجربهای با استفاده از ظرفیتهای مردمی به حل مسائل اجتماعی شهر کمک خواهند کرد.
شناسایی ۷ آسیب اجتماعی متناظر با شهر مشهد
حجتالاسلام عماد دخانی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار کرد: موضوع آسیبهای اجتماعی از مسائل موردتوجه مقام معظم رهبری بوده است و باید برای همه ما نیز تکلیف باشد که دغدغه آن را داشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر، ٧ آسیب اجتماعی متناظر با شهر مشهد شناسایی و مشخص شده و برای هر موضوع، ٩ برش علل و راهکار ازجمله آمار، اطلاعات، مخاطب، راهکار، احصا ظرفیتهای مردمی و برنامه اجرایی تدوین شده و در آستانه برگزاری پنجمین جلسه با حضور استاندار هستیم تا سند آن نهایی شده و کار رسمی را آغاز کنیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: هرجا مبتنی بر آمار صحیح بودهایم، موفق عمل کردیم و خوشبختانه امروز خراسان رضوی در حوزه طلاق، به عنوان یک آسیب اجتماعی مهم، دچار آمار کاهشی شده است و این نشان از نگاه ویژه و برنامه محوری در این حوزه دارد. در حوزه معتادان متجاهر نیز سالانه هزینه میشود و نسخه درمانی ما برای این افراد نیز باید تغییر یابد.
دستیابی به اهداف اجتماعی با استفاده از ظرفیتهای مردمی و همافزایی سازمانها
مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد؛ نیز در این جلسه گفت: آسیبهای اجتماعی در فرمایشات مقام معظم رهبری، بزرگترین خطری است که کشور و نظام را تهدید میکند و ریشه بسیاری از مشکلات ما همین آسیب ها است.
وی افزود: قرارگاه اجتماعی مشهد، کانون محوری است که با تمرکز و تخصص با رویکرد تحول انقلابی اقدامات ساماندهی را تسریع میکند و با هم سویی ظرفیتهای مردمی و همافزایی بین سازمانهای عمومی و دولتی به این امر دست خواهد یافت. این شورا دارای یک شورای راهبری، شورای اندیشهورز و قرارگاههای اجتماعی سطح محلات تشکیل شده است.
ابراهیمی تصریح کرد: براساس دادههای سازمان ثبت احوال و بهزیستی طی سال گذشته، ٢١ هزار و ۶۴٣ مورد طلاق در شهر مشهد ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته که این نشان از برنامهریزی این حوزه دارد و باید این انسجام افزایش یابد.
نظر شما