به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « thehindu»، سقفهای چند لایه و شیبدار منحصر به فرد مساجد در کشمیر قرار است بخشی از یک پروژه بلندپروازانه برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر در این کشور باشند.
«عطال دالو» در نشستی که اخیرا در شهر «سرینگر» برگزار شد، خواستار گنجاندن اماکن مذهبی به ویژه مساجد در کشمیر در فهرست اماکن کمککننده به محیط زیست و تولید انرژیهای تجدیدپذیر شد.
ریاض امین مالک، مهندس برق که در بخش انرژی های تجدیدپذیر در عربستان و امارات تخصص یافته است، میگوید که مساجد منحصر به فرد کشمیر میتوانند قواعد بازی در بحث تولید انرژیهای تجدیدپذیر را تغییر دهند.
وی در این باره گفت: با توجه به اینکه در هر محله در کشمیر مساجدی با سطوح وسیع سقف وجود دارند، پتانسیل بسیار زیادی بری استفاده از آنها در بحث انرژی وجود دارد.
با توجه به این ویژگی مساجد، دولت قرار است برای نصب پنلهای خورشیدی در آنها اقدام کند.
این مساجد در تابستانها به راحتی می توانند خودکفا شوند و برق مازاد را با یک سیستم بر روی شبکه به اداره برق عرضه کنند. آنها می توانند ۳ کیلووات تا ۵ کیلووات برق تولید کنند.
مجموعه گلبرگ با ۱۰ مسجد که در شهر «سرینگر» قرار دارد به راحتی میتواند تا ۵۰ کیلووات برق تولید کند.
چندین فروشند پنلهای خورشیدی با متولیان مساجد برای نصب این پنلها وارد مذاکره و گفگتو شدهاند.
از آنجا که مساجد واحدهای درآمدزایی نیستند، برای نصب پنلهای خورشیدی نیاز به تجهیز اضافی از سوی دولت دارند.
«اعجاز احمد»، متولی یکی از مساجد در سرینگر، گفت که دولت یا باید یارانه مساجد را افزایش دهد، یا شخص ثالثی را برای سرمایه گذاری در اشتراک و فروش انرژی مازاد استخدام کند.
دادههای رسمی نشان می دهد که ۲۴۹ پشت بام مسکونی در کشمیر در حال حاضر به پنلهای خورشیدی مجهز شدهاند و از این به بعد مساجد برای تولید برق ایمن و سازگار با محیط زیست به کمک دیگر ساختمانها در کشمیر خواهند آمد.
نظر شما