اولین ژنوتیپ زرشک بی‌دانه دنیا تا ۲ ماه آینده معرفی و ثبت می‌شود

زراعتگر اظهار کرد: ژنوتیپ B۴ زرشک بی‌دانه به‌عنوان اولین ژنوتیپ زرشک بی‌دانه دنیا تا دو ماه آینده معرفی و ثبت می‌شود.

هادی زراعتگر- عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی و محقق - مروج ارشد زرشک و عناب کشور در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان که به همت پارک علم‌وفناوری خراسان جنوبی برگزار شده است به خبرنگار شبستان، بیان کرد: در غرفه این نمایشگاه آخرین دستاوردهای بخش کشاورزی در قسمت تحقیقات و پژوهش ارائه شده است.


وی، با اشاره به چگونگی حمایت‌ها از پژوهش در این بخش، گفت: وظیفه و رسالت اصلی ما انجام پژوهش‌های کاربردی روی محصولات خاص زراعی و باغی استان است.


وی افزود: از بعد باغی دو محصول زرشک و عناب جزء محصولات با مزیت نسبی استان محسوب می‌شوند و ما وظیفه داریم بر اساس رسالت خود، روی این دو محصول پژوهش‌های به‌زراعی و به‌نژادی را انجام دهیم.


عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ادامه داد: نمی‌توان گفت اقدامات زیادی در این حوزه انجام شده، اما به فراخور نیروی کمی که به این دو محصول اختصاص ‌داده ‌شده، کارهای بنیادی خوب و در سطح عالی صورت گرفته است.


زراعتگر اظهار کرد: معرفی دو رقم عناب ماژان و سیوجان به‌عنوان اولین و دومین ارقام عناب ایرانی و معرفی ژنوتیپ B۴ زرشک بی‌دانه به‌عنوان اولین ژنوتیپ زرشک بی‌دانه دنیا که تا دو ماه آینده معرفی و ثبت می‌شود، نمونه این اقدامات است.


وی با اشاره به انجام پژوهش‌ها روی محصول پنبه، افزود: در بخش زراعی نیز پژوهش‌های بنیادی روی محصولات خاص و کم آب‌بر استان و یا تولید بذر غلات گندم و جو در حال اجراست.


محقق - مروج ارشد زرشک و عناب کشور بیان کرد: طرح‌های پژوهشی بر اساس اولویت‌های تخصیص‌داده‌شده مصوب و مورد تخصیص اعتبار قرار می‌گیرند. پژوهش‌ها انجام و پس از به‌نتیجه‌رسیدن در قالب روز مزرعه و هفته انتقال‌یافته‌ها به کشاورزان استان منتقل می‌شوند.

زراعتگر اظهار کرد: امسال در مرکز تحقیقات روی حدود ۶۵ پروژه تحقیقاتی در حال انجام فرایندها هستیم که همه آن‌ها در حوزه محصولات زراعی و باغی، کاربردی هستند.


وی با تأکید بر نقش مهم پارک علم‌وفناوری در معرفی پژوهش‌ها و تجاری‌سازی آن‌ها، گفت: مسلماً ارتباط بین پژوهشگران، دانشگاه‌ها و مجموعه‌هایی که کارهای عملی را برعهده دارند از طریق پارک علم‌وفناوری صورت می‌گیرد.


عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه پارک علم‌وفناوری می‌تواند کمک بسیاری کند تا آنچه به‌عنوان علم و دانش تولید می‌شود به‌صورت تجاری معرفی و دیده شود، تصریح کرد: بهره‌برداران کشاورزی و صنعتگران نیز از طریق این ارتباط می‌توانند از نتایج و ثمرات پژوهش‌ها بهره‌مند شوند.

کد خبر 1794258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha