«حقوق ما، آینده ما»!؛ به نام حقوق بشر به کام استعمار

 اعلامیه جهانی حقوق بشر حقوق مسلمی را که هر کس به عنوان یک انسان مستحق آن است؛  صرف نظر از نژاد، رنگ، مذهب، جنسیت، زبان، عقاید سیاسی یا سایر عقاید، منشاء ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا موقعیت‌های دیگر تضمین می‌کند، اما مسئله مهم این است که غرب و استعمار هیچ تلاشی برای تحقق آنچه در این سند تضمین شده است، انجام نمی‌دهند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: امروز (سه شنبه ۲۰ آذرماه) مصادف با ۱۰ دسامبر ، روز جهانی حقوق بشر است؛ روزی که یادآوری می‌کند اعلامیه جهانی حقوق بشر باید مورد احترام قرار بگیرد.

 اعلامیه جهانی حقوق بشر حقوق مسلمی را که هر کس به عنوان یک انسان مستحق آن است؛  صرف نظر از نژاد، رنگ، مذهب، جنسیت، زبان، عقاید سیاسی یا سایر عقاید، منشاء ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا موقعیت‌های دیگر تضمین می‌کند، اما مسئله مهم این است که غرب و استعمار هیچ تلاشی برای تحقق آنچه در این سند تضمین شده است، انجام نمی‌دهند.

این اعلامیه توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پاریس در ۱۰ روز  دسامبر ۱۹۴۸ اعلام شد و برای اولین بار حقوق اساسی بشر را که باید به طور جهانی مورد حمایت قرار گیرد، بیان می‌کند. 

اعلامیه جهانی حقوق بشر به عنوان یک استاندارد مشترک دستاورد برای همه مردم و همه ملت‌ها، طرحی جهانی برای قوانین و سیاست‌های بین‌المللی، ملی و محلی و پایه‌ای از دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار است.

موضوع حقوق بشر سال ۲۰۲۴

موضوع حقوق بشر سال ۲۰۲۴ میلادی «حقوق ما، آینده ما، همین حالا» است با این استدلال که حقوق بشر می تواند افراد و جوامع را برای ایجاد فردایی بهتر توانمند کند و با پذیرش و اعتماد به قدرت کامل حقوق بشر به عنوان راهی به سوی جهانی که می خواهیم، ​​می توانیم صلح آمیزتر، برابرتر و پایدارتر زنرگی کنیم.

تمرکز موضوع امسال بر این است که چگونه حقوق بشر به عنوان یک راه حل عمل می‎کند و نقشحیاتی به‌عنوان یک نیروی پیشگیرانه، محافظت‌کننده و تحول‌دهنده داد.

موضوع امسالحقوق بشر  فراخوانی است برای اذعان به اهمیت و ارتباط حقوق بشر در زندگی روزمره و اینکه انسان‌ها این فرصت را دارند تا با صحبت در برابر سخنان نفرت انگیز، اصلاح اطلاعات نادرست و مقابله با اطلاعات نادرست، دیدگاه‌ها را تغییر دهند و اعلام شده است که اکنون زمان بسیج کردن اقدام برای احیای مجدد یک جنبش جهانی برای حقوق بشر است.

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد هم گفته است که حقوق بشر پایه و اساس جوامع صلح آمیز، عادلانه و فراگیر است، اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چه زمانی قرار است شعارهای حقوق بشری محقق شود؟!

حداقل در سال ۲۰۲۴ که شعار آن «حقوق ما، آینده ما، همین حالا» است، شاهد آن بوده‌ایم که چگونه حقوق بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان از جمله مردم فلسطین پایمال شده است، بدون اینکه هیچ گروه و نهادی حتی اشاره‌ای به اعلامیه جهانی حقوق بشر کرده باشد.

تشدید خشونت و نقض حقوق بشر در کرانه باختری در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میلادی

«شورای نروژی حقوق پناهندگان » اخیرا در گزارشی اعلام کرد که در نیمه اول سال ۲۰۲۴، تشدید شدید خشونت و نقض حقوق بشر در کرانه باختری رخ داده است. صدها فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی و شهرک نشینان کشته شده اند، بیش از یک هزار نفر آواره شده‌اند و نزدیک به ۱۶۰ هزار نفر خسارت‌های جانی و مالی دیده‌اند.

کرانه باختری در نیمه اول سال ۲۰۲۴ افزایش قابل توجهی از خشونت را تجربه کرده است که منجر به کشته شدن ۲۲۸ فلسطینی از جمله ۵۱ کودک شد که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش ۶۵ درصدی را نشان می دهد.

«آنا پوورزنیک» مدیر ملی «شورای نروژی حقوق پناهندگان»در فلسطین گفت: داده‌ها نشان می‌دهد که نیروهای اسرائیلی در حال استفاده غیرقابل توجیه از نیروی مرگبار علیه غیرنظامیان فلسطینی هستند و ما نمی توانیم بدتر شدن شرایط در کرانه باختری را از اقدامات مقامات ارشد اسرائیلی با هدف ایجاد حاکمیت بر کرانه باختری که نقض قوانین بین المللی است، جدا کنیم.

چه کسی اسرائیل را به خاطر نسل‌کشی مجازات می‌کند؟

سازمان عفو در گزارش اخیر خود اعلام کرد که اسرائیل در غزه نسل‌کشی می‌کند و نسل‌کشی طبق کنوانسیونی که اسرائیل در سال ۱۹۵۰، یک سال پس از به رسمیت شناختن این رزیم توسط سازمان ملل به عنوان یک کشور به تصویب رساند، جرم انگاری شده است، اما چرا این جرم هرگز مورد بررسی قرار نگرفته و رژیم صهیونیستی به طور جدی در این زمینه مورد بازخواست نگرفته است؟

مرکز حقوق بشر فلسطین و مرکز حقوق بشر المیزان، یک ماه پس از آغاز حمله اسرائیل به غزه در بیانیه‌ای  اعلام کردند که اسرائیل قصد دارد مردم فلسطین را از بین ببرد.

این مراکز حقوق بشری با تمرکز بر لفاظی‌های غیرانسانی مقامات اسرائیلی، زنگ خطر را در مورد خطر آشکار نسل‌کشی فلسطینی‌ها در غزه به صدا درآوردند که شامل سخنان «یوآو گالانت»، وزیر دفاع وقت اسرائیل بود که فلسطینی‌ها را «حیوانات انسان‌نما» توصیف کرد، اما چرا شورای حقوق بشر سازمان ملل هیچ اقدامی برای جلوگیری از نقض آشکار حقوق بشر توس اسرائیلی‌ها انجام نداده است؟

مصونیت آمریکا و غرب

اکثریت قریب به اتفاق قطعنامه‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد کشورهای در حال توسعه را هدف قرار می دهند ،در حالی که از کشورهای ثروتمندتر و قدرتمندتر نه هرگز نامی برده می شود و نه موجبات شرمندگی‌شان فراهم می‌شود.

 به عنوان مثال، هرگز هیچ قطعنامه‌ای از سوی شورای بشر سازمان ملل تصویب نشده که مستقیما انگشت اتهام را به سمت آمریکا یا انگلیس به خاطر جنایت‌هایی که در عراق یا افغانستان انجام دادند، نشانه گرفته باشد و یا اینکه تا کنون قطعنامه‌ای علیه خشونت پلیس یا نژادپرستی در آمریکا صادر نشده است!

کنگره آمریکا سال گذشته در گزارشی تاکید کرد که تعداد قربانیان غیرنظامی در سرتاسر جهان به علت جنگ‎طلبی‌های آمریکا به چندین میلیون نفر رسیده است، به عنوان مثال در فیلیپین یک میلیون و ۵۰۰ هزار غیرنظامی در جریان جنگ آمریکا و فیلیپین بین سال‌های ۱۸۹۹ و ۱۹۰۲ کشته شدند. ر جنگ جهانی دوم نیز  در جریان حمله به نیروهای متفقین حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار غیرنظامی توسط جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی کشته شدند. در ژاپن هم بمب‌های هسته‌ای آمریکا در شهرهای  هیروشیما و ناکازاکی منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ هزار نفر شد.

در لشگرکشی سال ۲۰۰۳ به عراق، گزارش‌ها حاکی از آن است که تعداد قربانیان تهاجم آمریکا به عراق از ابتدای جنگ، علاوه بر جنایات زندان ابوغریب، بیش از یک میلیون غیرنظامی بوده است.در مورد جنگ افغانستان هم بر اساس گزارش هیئت کمک سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از زمان شروع ثبت هدفمند تلفات غیرنظامیان در سال ۲۰۰۹، نزدیک به ۱۱۱ هزار غیرنظامی کشته یا زخمی شده‌اند.

 سیاست زدگی شورای حقوق بشر سازمان ملل

«سیاست زدگی» شورای حقوق بشر سازمان ملل همواره چالشی بوده که نگرانی‌های بسیاری را نیز برای مدافعان واقعی حقوق بشر به وجود آورده است.

مدافعان حقوق بشر معتقدند که سیاست زندگی شورای حقوق بشر سازمان ملل یک پدیده رو به رشد است و نگران هستند که این مسئله منجر به قطبی‌سازی شود که خطر کاهش اثربخشی سازمان و به طور بالقوه فلج کردن کار آن را به دنبال دارد.

 تاثیر منفی میراث استعمار بر حقوق بشر موضوع بسیار مهمی است که تا کنون هیچ صحبتی از آن به میان نیامده و به همین دلیل عدم توازن آشکار در قطعنامه‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل کاملا نمایان است.

 اگرچه حقوق بشر در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به طور مکرر نقض می شود اما متاسفانه توجه شورای حقوق بشر سازمان ملل که دچار سیاست زدگی شده است، تنها به کشورهای در حال توسعه و کشورهایی است که به زعم آنها با غرب و آمریکا دشمنی دارند!

یکی از دلایل انفعال شورای حقوق بشر سازمان ملل این فرض رایج است که حقوق بشر جهانی یک مفهوم جهانی نیست، بلکه یک مفهوم غربی است، اما  این ایده که حقوق بشر از غرب سرچشمه گرفته است، منعکس کننده منافع غرب است و بنابراین، سلاح هژمونی فرهنگی یا شکل جدیدی از امپریالیسم را به وجود آورده است.

کد خبر 1794287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha